• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Aksaray Devlet Hastanesinden Örnek Davranış

Aksaray Devlet Hastanesinden Örnek Davranış
Aksaray Devlet Hastanesinden Örnek Davranış

Aksaray Devlet Hastanesi, bir yıl önce hastane personeliarasında başlattığı hastanede tedavi gören çocuklara yönelik kitap okumakampanyasına; hikâye, masal, çeşitli kitap ve dergilerden oluşan 636 adet yayınbağışlandı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Aksaray DevletHastanesi Yöneticisi Uz.Dr. Ahmet Korkmaz “Hastanemiz Ş.V.Ekecik ÇocukHastalıkları Kliniğinde yatarak tedavi görmekte olan çocuk hastalara,hastalıklarının getirdiği ağır ve acılarını unutmalarına sağlamaya yönelikolarak, hastanemiz Tıbbi Sosyal Hizmet Birimi aracılığı ile bir yıl öncehastanemiz personeli arasında kitap toplama ve okuma kampanyası başlattık. Personelimizyoğun ilgi göstererek bir yıl içinde hikaye, masal, roman ve dergi türündenoluşan 636 yayın bağışladı.  HastanemizTıbbi Sosyal Hizmet Sorumlusu Yılmaz Şahin tarafından yürütülen kampanyasonrasında hastanemiz bünyesinde mini çocuk kütüphanesi oluşturduk. Buradatoplanan kitaplar, hastanemizde görev yapan sağlık personeli tarafından gönüllüolarak yatarak tedavi görmekte olan çocuklarımıza günlük okunmaktadır.Çocuklarımız ve ailelerimizden uygulama ile ilgili olumlu geri bildirimleralmaktayız. Oluşturduğumuz kütüphanemizi daha da geliştirmek için yenikitaplara ihtiyacımız var. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın bağışlarınıbekliyoruz. Ayrıca kampanyamıza katkıda bulunan tüm hastane personelineteşekkür ediyorum” dedi.

Aksaray Devlet Hastanesi Tıbbi Sosyal Hizmet Sorumlusu YılmazŞahin’de açıklamasında “ ADH Yöneticisi Uz.Dr. Ahmet Korkmaz’ın desteği ilehastanemiz personelinin katkıları sonucu 636 yazılı yayına ulaştık. AksarayDevlet Hastanesi olarak Sosyal sorumluluk ilkesi çerçevesinde içindebulunduğumuz toplumun gelişimine katkı sunmak adına böyle bir uygulamayıyürütüyoruz. Sadece hastane personelimiz arasında ellerinde bulunan eskikitaplardan oluşan bağışlar ile mini bir kütüphane oluşturduk. Bu yayınlargünlük olarak yatarak tedavi gören çocuklarımıza gönüllü ebe ve hemşirelerimiztarafından okunmaktadır. Çocuklarımıza yönelik ve gönüllülük esasına dayalıolarak böyle bir uygulama gerçekleştirdiğimiz ve tedavi gören çocuklarınmutluluğunu görmek bizleri de mutlu etmektedir” dedi.

Açıklamada ayrıca, kitap bağışında bulunmak isteyen duyarlıhemşerilerimizin Aksaray Devlet Hastanesi Tıbbi Sosyal Hizmetler Biriminebaşvurmalarının veya 0 (382) 212 91 00 nolu telefondan ulaşmaların yeterliolacağı kaydedildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00