• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Aksaray Belediyesinin Ramazan Programları Büyük İlgi Görüyor

Aksaray Belediyesinin Ramazan Programları Büyük İlgi Görüyor
Aksaray Belediyesinin Ramazan Programları Büyük İlgi Görüyor

 Aksaray belediyesinin Ramazan Özel programları büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Ulu cami önünde düzenlenen programa Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi “Aksaray belediyesi olarak Ramazan etkinliklerine devam ediyoruz. Tabii ki bunlar benim için bir anlam ifade ediyor onu söyleyeyim. Çok seyrettim ama her seyretmemde zevk alıyorum haz duyuyorum. Hoşuma gidiyor Çocukların daha fazla hoşuna gittiği kanaatindeyim. İnanın bu çocuklar uzun yıllar geçse bile hafızalarında bunu unutmazlar. Bir Hacivat bir Karagöz bir meddah işte kukla gösterileri bunlar çocuklarımızın hafızasından asla gitmez. Bunları özellikle yapıyoruz.

Bakın maalesef çocuklarımız sanal âlemde yetişmeye başladı. Onların arkadaşları bilgisayar onların arkadaşları bilgisayarın karşısındaki insanlar. Dolayısıyla sanal âlemde mutlu olmanın yollarını arıyorlar. Bu çocukları çokta mutlu etmiyor. Onun için bu tip programları mutlaka yapmamız lazım. Bunları çocuklarımıza göstermemiz lazım. En azından biraz hayal dünyaları gelişsin diyorum.

Yine Aksaray belediyesi olarak bu etkinliklerimiz yarında inşallah şehrimizin başka bir mahallesinde devam edecek. Bunlar çocuklarımızı nasıl eğlendiriyorsa aynı zamanda büyüklerimizi de eğlendirecek zaman zaman dinlendirecek düşündürecek dolayısıyla bu Ramazanımıza güzel bir şekilde devam ederiz diyorum.”

Başkan Nevzat Palta’nın konuşmasının ardından Orta oyunu gösterileri Hacivat –Karagöz gösterileri yapıldı. tasavvuf musikisi konseri düzenlendi.

Kanal 7 ekranlarından tanınan ve “Muhammede Aşığım” albümü ile çok beğeni toplayan tasavvuf sanatçısı Yunus Çoban söylediği birbirinden güzel ilahilerle izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Gecenin finalinde ise yine tasavvuf sanatçısı Mustafa Caymaz ve Sema gösterileri vardı. Genç semazenler yaptıkları gösteri ile programa renk kattılar. Sanatçı Mustafa Caymaz seslendirdiği ilahilerle izleyicileri bir kez daha duygulandırdı.

Sanatçı Mustafa Caymaz Üniversite yıllarında Aksaray’da çok geçtiğini ancak bugün Aksaray’ın çağ atlamış olduğunu ifade ederek şunları söyledi “ Başkanımdan tabii ki Allah razı olsun. Ben kendim eğitimciyim Bugün elhamdülillah belediye başkanları konserler düzenliyor. Türkiye değişiyor çağ atlıyor. Ben Kastamonu da eğitim fakültesinde okurken Aksaray’dan çok gelip geçtim. Aksaray çağ atlamış tebrik ediyorum”.

Başkan Nevzat Palta ise şunları söyledi “ Değerli hocama teşekkür ediyorum. Aksaray’ımız adına güzel bir konser oldu Gece saat 12’yi geçmesine rağmen bu kardeşlerimizin sizi dinlemek için beklemesi de size verdiği değeri gösteriyor. Ağzınıza gönlünüze yüreğinize sağlık diyorum”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00