• BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Aksaray Belediyesinden öğrencilere ‘Son Mektup’

Aksaray Belediyesinden öğrencilere  ‘Son Mektup’
Aksaray Belediyesi, Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yıl dönümü münasebetiyle Aksaray’daki ortaokul öğrencilerine Çanakkale’yi konu alan “Son Mektup” filmini izlemesine öncülük ediyor.

                        Öğrencilerde milli bilinci uyandırmak ve Çanakkale ruhunu aşılamak için Aksaray Belediyesi bir projeye daha öncülük ediyor. Proje dahilinde Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümünde sinemalarda gösterime giren ‘Son Mektup’ adlı filmin öğrenciler tarafından izlenmesi sağlanıyor.

 

                        Öğrencilerle birlikte ‘Son Mektup’ filmini sinemada seyreden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Çanakkale Destanın yazıldığı bu dönemde Belediye olarak böyle bir projeye öncülük ettiklerini açıkladı. Başkan Yazgı, “Çanakkale destanını öğrencilerimiz tarafından daha anlaşılır kılmak için böyle bir proje başlattık. Onların bu filmi seyretmelerine öncülük ediyoruz. Çünkü Çanakkale’de ecdadımızın mücadelesini, fedakârlıkları beyaz perdeye çok başarılı bir şekilde uyarlanmış. Filmdeki sahneler bu mücadeleyi çok iyi anlatmış. Öğrencilerimiz bu filmi seyrederek geçmişimize dair birçok bilgiyi ulaşmış olacaklar. Şehrimizde 3 Bin öğrencimize bu filmi izletmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

                        Aksaray’daki Ortaokul öğrencilerini ilgilendiren projeye göre günlük 280 öğrenci Son Mektup filmini izleme fırsatı yakalayacak. Öğrenciler, Çanakkale filmini seyrederek vatan toprağının bölünmez bütünlüğü için tarihe geçen fedakârlıkları bir kez daha görmüş olacaklar.

 

                        Aksaray Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferinin anısına Hükümet Meydanında Çanakkale platosu kuracak. 26,27 ve 28 Mart tarihlerinde halka açık olacak olan platoda Çanakkale Savaşı canlandırılacak.

         

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00