• BIST 9524.59
  • Altın 2492.501
  • Dolar 32.5634
  • Euro 34.7233
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Aksaray Belediyesi’nden Huzurlu Yaşam Aracı

Aksaray Belediyesi’nden Huzurlu Yaşam Aracı
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın seçim vaatleri arasında bulunan “Huzurlu Yaşam Aracı” Projesi Kamu Hastaneler Birliği ile imzalanan ortak protokol anlaşmasının ardından resmen hizmet ve...

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın seçim vaatleri arasında bulunan “Huzurlu Yaşam Aracı” Projesi Kamu Hastaneler Birliği ile imzalanan ortak protokol anlaşmasının ardından resmen hizmet vermeye başladı.

Aksaray Belediyesi, evde sağlık hizmeti ihtiyacı duyan hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların bakım ve tedavi sürecinde Kamu Hastaneler Birliği ile iş birliği protokolü imzalamıştı. Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı eşi Hasibe Yazgı ile birlikte evde sağlık hizmeti gören hasta, yaşlı ve engelli vatandaşları bizzat evlerinde ziyaret ederek hem sistemin işleyişini yerinde gördü hem de vatandaşların başka istekleri ve ihtiyaçları olup olmadığını sordu.

Tam donanımlı ambulans olan Huzurlu Yaşam Aracına bizzat binerek görevlilerle birlikte ihtiyaç sahibi insanları evlerinde ziyaret eden Başkan Yazgı, “Aksaray Belediyesi olarak şehrimize ve kıymetli hemşehrilerimize elimizden geldiğince en güzel şekilde hizmet ediyoruz. Seçimde verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Bunlardan bir tanesinde daha önce yapılmayan bir hizmet olan huzurlu yaşam aracı projesidir. Yaşadığı sağlık problemi nedeniyle yatağa mahkum, evinden çıkamayan, bir sağlık merkezine ulaşamayan çok sayıda vatandaşımız var. Bu hastalarımızın büyük çoğunluğu, günlük tedavi ve bakıma muhtaçlar. Kamu Hastaneler Birliği ile yaptığımız işbirliği Protokolü kapsamında, evde sağlık hizmeti ihtiyacı duyan hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bakım ve tedavi sürecinde hizmet veriliyor. Aksaray Kamu Hastaneler Birliği ve Aksaray Belediyesi işbirliği ile vatandaşımızın ayağına sağlık ve sosyal hizmeti götürüyoruz. Tam donanımla bir ambulans olan Huzurlu Yaşam Aracında belediye ekibimizin yanında doktor, hemşire ve psikologda var. Bu aracımızda iğne, pansuman, tansiyon, şeker ölçümü de yapılıyor. Bizler sosyal anlamda halkımıza her konuda destek veriyoruz. Hastalara sağlık hizmetinin yanı sıra muhtaç kişilerin günlük yaşamsal ihtiyaçları tarafımızdan karşılanıyor. Yani gıda konusunda olsun, sıcak yemek konusunda olsun her zaman insanımızın yanında olmayı hedefliyoruz. Huzurlu yaşam aracı, aynı zamanda topluma destek mahiyetinde de çalışmaktadır” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00