• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C

Aksaray Baro Başkanı Av.Levent Bozkurt’un 29 ekim Cumhuriyet Bayramı mesaji

Aksaray Baro Başkanı Av.Levent Bozkurt’un 29 ekim Cumhuriyet Bayramı mesaji
Aksaray Baro Başkanı Av.Levent Bozkurt’un 29 ekim Cumhuriyet Bayramı mesaji

Türkiye Cumhuriyeti’nin 90.yıldönümünü gururla, kıvançla ve coşkuyla kutluyoruz.

 

            TürkMilletinin var olma mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının ardından  29 Ekim 1923 tarihinde alınan son ve kesinmilli kararla; Türk milletinin bundan sonra hiç kimsenin tutsağı olmayacağı,mukadderatına kendisinin hâkim olacağı, geçmişte olduğu gibi gelecekte de tambağımsız yaşayacağı tereddüde mahal bırakmayacak bir biçimde açıklanmış,Türkiye Cumhuriyeti Devleri ilan edilmiştir.

 

Şüphesiz ki , Cumhuriyetegiden yolda aziz milletimiz,  milli ruhlaazim ve kararlılıkla mücadele etmiş bu zorlu ve meşakkatli yolun sonunda  bağımsızlığını ve hakimiyetini tümdünyaya  kesin olarak ilan etmiştir.

 

            Cumhuriyet , Büyük Türk Milletinin  azminin neticesi , Milli iradenintecellisidir.

 

Vatan toprakları üzerindekiegemenliğin kayıtsız ve  şartsız Türk Milletineait olduğunun ilanının üzerinden 90 yıl geçmesine rağmen genç TürkiyeCumhuriyeti ,aradan  geçen zamanda  Cumhuriyet idaresi ile  yoğrulmuş , demokrasi inancı ile bir  ve beraber  yaşamayı öğrenmiştir. Bu kısa tarihinde ,  ülkemize içeriden ve dışarıdan müdahale ederekmilli egemenliğimizi zedelemeye  vemillet iradesini ortadan kaldırmaya göz diken  mihraklar , milli iradenin yalnız ve yalnızTürk Milletine ait olduğunu pek çok kez  anlamışlardır.

 

            Bugündahi , milli varoluş mücadelemizi ve kutlu zaferimizin altında ezilenler, büyükbir kin ve nefret içinde Cumhuriyetin milletimize sağladığı milli birlik ve beraberliğimizi, “TürkiyeCumhuriyeti Devleti”nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü  bozmaya yönelik çabalarını sürdürmektedirler.Ancak bilinmelidir ki bu necip millet her türlü şeraitin üstesinden gelmiştir , gelecektir.

                     

Cumhuriyet; Devletimizin vemilletimizin dili, bayrağı, marşı ,başkenti, temel nitelikleri ile ülkesi vemilletiyle bölünemez bütünlüğümüzün teminatıdır.

 

         Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni,dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplumsal huzuru en üstseviyede yaşatarak, bölgesinde ve dünyada daha güçlü kılmak hepimizin vereceğiortak gayret, özveri ve hoşgörü ile mümkün olacaktır.

           

            Bugünleregüçlü bir millet olarak ulaşmamız muhakkak ki Cumhuriyet rejimi  sayesinde olmuştur. Milli irade hakimdir,hakimkılınmalıdır.Milletimiz bölücülüğe ve teröre teslim olmayacak Cumhuriyeti vedeğerlerini tüm varlığı ile koruyacaktır.

 

            Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

 

         Bu duygu ve düşüncelerle, bu çok anlamlı tarihin 90.  yıldönümünde, büyük milletimizin CumhuriyetBayramı’nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kurucukahramanları ve şehitlerimizi şükran ve  minnetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı şahsım veAksaray Barosu adına kutluyorum. 

.

                                                                                                         Av.Levent BOZKURT

                                                                                                         AksarayBarosu Başkanı

 


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00