• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

AKSA Gençlik Topluluğu’ndan Kutlu Doğum Etkinliği

AKSA Gençlik Topluluğu’ndan Kutlu Doğum Etkinliği
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Aksa Gençlik Topluluğu, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, “Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlâkı” konulu bir konferans düzenledi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konferansın açılış konuşmasını yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Kutlu Doğum Haftalarının, son Peygamber Hazreti Muhammed’i daha yakından tanımak, anlamak ve anlatmak için önemli fırsatlar olduğunu belirtti. Gençliğin ahlâki ve manevi olarak eğitilmesine önem verdiklerini kaydeden Acar, “Üniversite olarak, kadim değerlerimize bağlı, milli ve manevi değerlerimizle donatılmış bir gençlik yetişmesine elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz. Bu manada ders dışı faaliyetler, en az dersler kadar önemlidir. Her şey derslerde öğrenilmiyor. Üniversite dönemi, hayatın yükünün omuzlanmaya başlandığı bir dönemdir. Bu zamanı ne kadar iyi değerlendirebilirsek, ders dışı faaliyetlerde ne kadar aktif olabilirsek, kültürel, sanatsal ve edebi faaliyetlere ne kadar katkı verebilirsek kendimize o kadar yatırım yapmış oluruz” dedi. Ezgi konserinin ve şiirlerin okunmasının ardından kürsüye gelen ASÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Koyuncu, “Peygamberimizin adının geçtiği her yer güzeldir. Gençlerimizin bu gibi etkinliklerde Peygamberimizden söz etmeleri son derece önemlidir. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı. Peygamberimizin, ümmetinin derdi ile dertlendiğini kaydeden Koyuncu, “Bu, aynı zamanda Müslüman’ın da özelliğidir. Peygamberimiz ümmeti için uykusuz kalmış ve 23 sene buna dayanmıştır. O, ümmetinin ateşe düşmemesi için mücadele etmiştir. Kendi şahsi menfaatlerini ümmetinin menfaatine asla tercih etmemiştir” dedi.

Etkinlikte konuşan Aksa Gençlik Topluluğu Yöneticisi Hamdullah Er Rektör Acar’a, Topluluk Danışmanı Öğretim Görevlisi Muhammet Gümüşsoy’a ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00