AKP Aksaray İl Başkanı Fatih Yıldırıcı’nın, en geç Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nden sonra görevden alınma ya da Milletvekilliği Adaylığı için istifasına kesin gözüyle bakılmaya başlanmasının ardından, AKP Aksaray Teşkilatı içerisinde bir süreden bu yana Kulis Faaliyetleri şeklinde el altından yürütülen İl Başkanlığı Çalışmaları yavaş yavaş dışarıya da yansımaya başladı.
AKP İl Başkanlığı niyetinde olan isimler ve kendilerini destekleyenler çalışmalarını kendi grupları dışına da taşımaya başlarken, İl Başkanı olmak isteyenlerin teşkilat ve partililer dışında AKP Genel Merkezi nezdinde de çalışmalar yapmaya başladıkları öğrenildi.
Demokratik Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı Görevi’ne getirilmesinden sonra şanslarının arttığını düşünen AKP içerisindeki eski DYP Grubu’nun Ömer Gümüşay ismi etrafında birleştikleri ve hem parti tabanında hem de Genel Merkez nezdinde çalışmalarını yoğunlaştırdıkları sızan bilgiler arasında.
Yine AKP İl Başkan Adaylığı için ismi dillendirilen bir diğer kişi ise eski Merkez İlçe ve Gençlik Kolları Başkanı Sinan Özkan. Sinan Özkan ve Grubu’nun da uzun süredir bu yönde bir çalışma içerisinde oldukları da yine AKP Camiası içerisinden sızan bilgiler arasında.
İl Başkanlığı Yarışı’na niyetlenen bir diğer isim ise İl Yönetimi’nde görev alan İsmail Biçen. İsmail Biçen’in ancak Fatih Yıldırıcı’nın görevi bırakması halinde adaylığını açıklayacağı da yine konuşulanlar arasında.
AKP İl Başkanlığı için ortaya atılan ve kendisi ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de bir görüşme yapıldığı iddia edilen son isim ise MÜSİAD Başkanı Abdulkadir Karatay. MÜSİAD Başkanı Karatay’ın Fatih Yıldırıcı’nın teyzesinin oğlu olduğu, bu nedenle de Yıldırıcı’nın da el altından Karatay’ı destekleyerek Belediye Başkanının belirlenmesinde olduğu gibi gizli ve sessiz bir operasyon yürütülüyor olabileceği de yine parti içi kaynaklarca ifade ediliyor.
AKP Aksaray Teşkilatı’na Genel Merkez Müfettişleri’nin gelmesi, Kadın Kolları’nın istifa (görevden alınması) ettirilmesi ve İl Başkanı Fatih Yıldııcı’nın da aynı şekilde Paralel Yapı soruşturması nedeniyle görevden alınacağı iddialarının dışarı sızmasının ardından İl Başkan Adayları’nın çalışmaları da birdenbire tempo kazandı.
gundemaksaray.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.