• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Akıllı Dünyada Akılsız Olmak!

Mustafa BOZDAĞ

20 yılı aşkın süredir bilgisayar kullanan ve okulunu okumuş bu alan üzerinde eğitim veren birisi olarak bugüne kadar yaşadıklarım gördüklerimi beni bu yazıyı yazmaya mecbur bıraktı.

Teknolojinin hızlı gelişimi ile birlikte kullandığımız cihazların birçoğu akıllı olmaya başladı. Özellikle telefon kullanımında bu teknoloji hat safhaya ulaştı. Çok hızla yaygınlaşan, uzmanlara göre bu teknoloji insan sağlığını ciddi anlamda tehdit etmektedir.

Bu teknolojinin kullanımı ile ilgili dikkatimi bazı hususlar vardır.

Bunlar;

İlk olarak sokağa çıktığınızda bluetooth kulaklığı takarak birileri ile konuşan gençlerde hızlı bir şekilde artış göstermekte olup bu uygulama telefon ile görüşme süreleri de uzattı.

Bir diğer olumsuz örnek küçük yaştaki bebekleri susturmak için akıllı telefonun müziğini açarak çocuğu susturma yöntemi çocuk sağlığını ne kadar etkilediğini benim söylememe gerek kalmadan sizlerde biliyorsunuz. Fakat bu uygulamayı yapmaktan da bazı anne ve babaların zevk aldığını gördüm.

Çağımızın yeni modası tablet PCler!

Avrupa’nın sağlık açısından sakıncalı bulduğu tablet PCler ülkemizde kullanımı hızla yaygınlaşmaktadır. Özellikle yüksek ışığı, epilepsi başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.

Bunun ile ilgili bir anımı paylaşayım bir yakınım aradı abi bizim oğlan tablet istiyor baş gelemiyorum nasıl bir tablet alabiliriz.

Bende sordum çocuk kaç yaşında 5 yaşında dedi.

5 yaşındaki çocuğa tablet alma eğilimine giren bir baba acaba çocuğumu istiyor, tableti yoksa kendi mi?

Aynı zamanda LED teknolojisi özellikle LED TV lerin çok sağlıklı bir teknoloji olduğunu söyleyemeyeceğim! Bu teknolojinin de evlerde kullanımı arttı ALİ 107 ekran almış ben ondan daha büyüğünü alayım görüşü hakim olmuş durumda, halbuki bu teknoloji odanın büyüklüğüne göre alınması gereken bir teknolojidir.

Sonuç olarak özellikler Akıllı teknolojisini arttığı günümüzde özellikle çocuklarımızdan bu teknolojiyi oldukça uzak tutmamız gerekir. Ailelerin bu konuda biraz daha hassasiyet ile yaklaşarak özenti içerisine girmemeleri gerekir. Yoksa bu akıllı Dünya’da bir gün gelir akılsız bir insan olmak zorunda kalırsınız.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0534 325 83 00