• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

AKÇED ağaçlandırma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor

AKÇED ağaçlandırma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor
AKÇED'ten konuya ilişkin yapılan yazılı basın açıklaması şöyle...

AKÇED-Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği ve ÇEKÜD- Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği işbirliği ile Aksaray da başlatılan okulların ağaçlandırma çalışmalarına, okullarımızın açılması ile birlikte yeniden başlandı. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında

- Aksaray da Hayme Hatun Anaokulu, Taptuk Emre Ortaokulu ve Çavdarlılar Köyü İlköğretim okulunu ağaçlandıran AKÇED ve ÇEKÜD geçtiğimiz Pazartesi günü de Gülağaç/Demirci Kasabası Çok Proğramlı Lisesinin bahçesine 10 yaşında 100 Sedir fidanı dikerek bu eğitim öğretim yılının ilk ağaçlandırma faaliyetini gerçekleştirdi.

AKÇED yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla okul bahçelerini ağaçlandırma çalışmalarına da başlamış bulunmaktayız, geçtiğimiz Pazartesi günü Gülağaç/Demirci Kasabası Çok Proğramlı Lisesinin bahçesine 10 yaşında 100 Sedir fidanı dikerek bu eğitim öğretim yılının ilk ağaçlandırma faaliyetini gerçekleştirdik.İnşallah hafta içinde bir okulumuzun daha bahçesini ağaçlandırarak faaliyetimize devam edeceğiz.

Yaptığımız ağaçlandırma çalışması mevsim olarak alışık olmadığımız bir mevsim. Ancak dkimi yapılan fidanlar tüplü fidan olarak tabir edilen fidan olduğundan yılın her mevsiminde dikimi yapılabilmekte ve özellikle sonbaharda yapılan dikimler yağışlarla birlikte sulama gerektirmediğinden ilk bahar mevsimine nazaran daha hızlı toprak ile uyum sağlayabilmektedir.

Gerek AKÇED gerekse ÇEKÜD tarafından yapılan ağaçlandırma ve çevre faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı bilgileri www.akced.org ve www.cekud.org.tr adreslerinden alabilirsiniz dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00