• BIST 8654.39
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 7 °C

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu’dan Aksaray’a Ve Başkan Nevzat Palta’ya Övgü

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu’dan Aksaray’a Ve Başkan Nevzat Palta’ya Övgü
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu’dan Aksaray’a Ve Başkan Nevzat Palta’ya Övgü

Ak Parti GenelBaşkan Yardımcısı Süleyman Soylu Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’yımakamında ziyaret ederek, Aksaray’a yapmış olduğu başarılı çalışmalarındandolayı tebrik etti

Belediyeyi ziyaretisırasında Başkan Nevzat Palta, başkan yardımcıları ve daire müdürleritarafından karşılan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, burada yaptığıaçıklamada Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’nın sıcak karşılamasınateşekkür etti ve övgü ile bahsederek şunları söyledi “ İnsan her yolculuğaçıktığında her adımı attığında bir hikâyesi ile birlikte çıkar Aksaray’ın dehem bizim gönlümüzde hem zihnimizde hem de benliğimizde, çok kuvvetli bir hikâyesisöz konusu Türkiye’nin büyümesini, zenginleşmesini aslında kalkınmasını en iyişekilde özetleyebilecek bir vilayettir. Aksaray.

Bu bize hemülkemize hem bu İç Anadolu’nun güzel kentinin kendi bölgesine ciddi bir şekildeözgüven salgılamaktadır. Bu önemli.

Tarihimizin vemedeniyetimizin bütün unsurları burada. Kendisini ifade etmektedir. Hem ilmi,hem irfanı, hem inancı ile hem geleneği ile hem ananesi ile hem de ortayakoyduğu tüm medeniyet değerleri ile çok önemli bir havzayı kendi içersindebarındırmaktadır Atılan her adım Aksaray’da dönülen her taraf bize hemtarihimizi hem de geleceğimizin sorumluluklarını ifade etmektedir. O açıdanAksaray’da olmanın bizim açımızdan çok daha farklı önemli bir durum sözkonusudur. Dünyanın gelişimi ve Türkiye’nin gelişimini en iyi şekilde hissedenve bunu yöneten bir şehir Aslında şehrin kendi anlamında da kendi şehrindeifade edebilen bir yapıyı kendi şehrinde yöneten bir anlayışın içerisindeyiz.

Aksaray’a dışarıdangelen yatırımlar ve Aksaray’a uluslar arası gelen yatırımılar hem Aksaray’ınekonomisini, hem hayat standardını hayat kalitesini birde mutluluğunuartırmaktadır. Buna dahil imkanları geliştirmek hem hükümetin hem de yerelyönetimlerin en temel görevlerinden bir tanesidir. Yani hem altyapı oluşturmakhem de burada gerek organize sanayi gerek üniversite sanayi işbirliğiiçerisinde bütün bunları yaparken ortaya koymak en önemli işlevlerinden birtanesidir.

Türkiye’de Aksaraybu bölgede kendi adına böyle bir örnek oluşturmuştur. Ve ülkemizin gözbebeğibir şehir haline gelmiştir. Bunu hem inanarak hem gözlemleyerek sonuçlarıitibariyle tüm samimiyetimle tekrar belirtmek istiyorum. O açıdan hem şehringelişme aksı bütün bu yatırımları kucaklayabilecek kendi insanının talepleriniarzularını kucaklayabilecek ölçüde devam etmektedir. Özellikle hükümetimizinsağladığı teşviklerle gelen yatırımlar ama aynı zamanda burada yaşayan halkındaortaya koymuş olduğu âlicenaplık ve bu yatırımlara karşı göstermiş olduğuduyarlılık burada ki barış ortamını, birlik ve beraberlik ortamını yatırımlarıve şehrin gelişmesini ve bu asıla uygun bir adım atmasının en önemli tecellisiolmuştur. O açıdan Belediye Başkanımızın başarılarını ve ortaya koyduğu çalışmadisiplinini halkla olan diyaloglarını hem Ak parti teşkilatımızın hem belediyeteşkilatımızın çok memnuniyetle izliyorduk Aksaray’a gelip hem sizlerlebirlikte olabilmek hem de ruhen yüz yüze tekrar ifade edebilmek fırsatını eldeettik. Sayın başkanımıza bize gösterdiği sıcaklığa, ilgiye, misafirperverliğeçok teşekkür ediyorum. Bize Anadolu’nun en sıcak anlayışını gösterdi çokteşekkür ediyorum

Belediye BaşkanıNevzat Palta “  Aksaray’ımız kısa zamandaçok yol kateden bir şehrimiz son 8-10 yıl içinde merkez nüfusu % 60’ın üzerineçıkan birçok dinamik ama bizleri rahatsız eden bir nüfus değil hakikatenkaliteli şehre katkı sağlayan bir nüfus hem şehircilik anlamında güzelgelişmeler oldu belediyemizin yapmış olduğu hizmetler hem de hükümetimizinşehrimize yapmış olduğu katkılarla Aksaray’ımız şu anda gerçekten Anadolu’nunbir parlayan yıldızı olmaya devam ediyor.

Yine OSB’deki 5084sayılı yatırım ve istihdamı teşvik kanunu ile beraber 2004 yılından bu tarafaçok ciddi yatırım aldık. Türkiye’de en çok yatırım alan illerden 3 ilden biriolduğunu söyleyebiliriz. Daha sonra yeni çıkan teşvikle beraberde son 6 ay biryıl içinde yine çok büyük yatırımlar aldık. Belki Türkiye’de en büyük yatırımlardan biri olan Sabancı Japonortaklığı olan lastik fabrikası 300 milyon dolarla başlayıp bir milyar dolaravaran 750 kişi ile başlayıp 2000 kişi istihdam edecek çok ciddi bir yatırım.960 dönüm yer tahsis ettik. Bu yatırımların Aksaray’a yapılması şehrimizingelişmesi ile doğru orantılı

Aksaray’ımızıngelişmesindeki en büyük katkı şehrimizdeki çok büyük birlik ve beraberliktenkaynaklanıyor. Siyaseten bizler, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız,valiler, şu andaki sivil toplum örgütleri şehrimizin ortak konularında çokgüzel birliktelik yapıyoruz. Buda bizim Aksaray’ımızın kısa zamanda çok yolalmasına ciddi bir katkı sağlıyor o açıdan biz Aksaray olarak memnunuzBelediyemize geldiğiniz ve bizleri şereflendirdiğiniz için özellikle çokteşekkür ediyoruz.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan NevzatPalta Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’ya dünyaca ünlü Taşpınarhalısı ve Somuncu baba ile ilgili kitaplar hediye etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00