• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

AK Parti Belediyeciliği Bir Markadır

AK Parti Belediyeciliği Bir Markadır
AK Parti Belediyeciliği Bir Markadır

                        AKParti olarak ülkemizdeki hizmetleri iki kanaldan yürütmekteyiz. Biri merkezihükümetin yürüttüğü çalışmalar, diğeri de merkezi hükümetin desteği ile yerelyönetimlerin yürüttüğü çalışmalardır. Bizler vatandaşa en yakın hizmet üretenbirimler olarak belediyeleri görüyoruz. Belediyeler vatandaşlara günlükhayatını kolaylaştırıcı her türlü hizmeti götürmekle sorumludurlar. Bu sebepleAK Parti Hükümeti olarak kamu yönetimi anlayışımız içinde, yerel yönetimleriçok güçlendirdik. Hem yetkilerini arttırdık, hem de daha fazla kaynak aktardık.2008 yılında çıkardığımız belediye gelirleri kanunu ile belediyelere gelirlerkonusunda ciddi bir destek sağladık. Uygulamada hiçbir parti ayrımı gözetmedik.“Türkiye’de ilk defa belediye gelirlerinin merkezi bütçeden gönderilmesindeadaleti sağladık. Daha önce her iktidar partisi kendi belediyelerine farklımuamele yapardı. Muhalefet belediyelerine hak ettiği parayı bilegöndermezlerdi. Biz Adalet ve Kalkınma Partisiyiz. Bu konuda da adaleti sağladık.Hangi partinin belediyesi olursa olsun, kendi nüfus kriterine ve diğerkriterlere göre eğer belli bir geliri hak ediyorsa hiçbir ayrım gözetmeksizinmutlaka kendisine göndermektedir. Bizim AK Partili belediyelerin özelliği dahafazla hizmet üretmeleridir. Bu sebeple belediyecilikte AK Parti’yi bir markaolarak görüyoruz.

                        İl,ilçe ve belde belediye başkanlarımızın başarıları bizim için çok önemli. Çünküvatandaşa daha yakın görünen belediyenin hizmetidir. Vatandaş evindençıktığında çevresini temiz görüyorsa, daha yeşil görüyorsa, daha iyi birşehircilik hizmeti görüyorsa, ihtiyaçlara cevap bulabiliyorsa bunlar ovatandaşı mutlu eder. Onun için de iktidarımızda belediye başkanlarımızın veçalışmalarının payı çok önemlidir. Bu ve benzer sebeplerden dolayı adaylarımızıbelirlerken, ince eleyip sık dokuyoruz. Başvuru yapan aday adaylarımızıdeğerlendirirken, partimizin kriterleri yanı sıra, vatandaşlar arasında gördüğükabulü, yaşam tarzını, projelerini, vizyonunu, çizgisini de göz önündebulundurmaktayız.

 

                        Ülkegenelinde İl, ilçe ve belde belediye başkanlığı başvuru süreci tamamlandı. Aksaray’ımızdaİl Belediye başkanlığı için 6, ilçe belediye başkanlıkları için 32 ve belde belediyebaşkanlıkları için de 30 aday adayı başvurularını yapmıştır.  Bazı partilerin aday bulmakta zorlandığı busüreçte, partimize gösterilen bu teveccüh bizleri onure ve mutlu etmiştir. AKParti çatısı altında hizmet vermek isteyen aday adaylarımızı bu ay içersindeyapılacak anketler, temayül yoklamaları ve mülakatlar neticesindedeğerlendireceğiz. Aday olacak hizmet sevdalılarını tespit edip seçimehazırlanacağız. Partimize, şehrimize ve milletimize layık adaylarla, en üstseviye de hizmet vermeye devam edeceğiz.

 

                        İlGenel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelikleri için başvuru sürecinin 1 Aralık2013 tarihine kadar uzatıldığını hatırlatıp, önümüzde yapılacak seçiminvatandaşlarımıza, şehrimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.02.11.2013

 

                        Değerli basınmensuplarımızın bilgilerine.

 

 

                                                                                              M.FATİH YILDIRICI

                                                                       AKPARTİ AKSARAY İL BAŞKANI

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00