• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Ahlaki Çöküntü!

Mustafa BOZDAĞ

Günümüzde toplumuderinden etkileyen ve yaralayan çok önemli temel bir sorun var. Bu sorun;toplumdaki ahlak çöküntüsüdür.

Ahlak çöküntüsününtemelinde insanların manevi değerlerini, duygularını kaybetmiş olmaları veSosyal Medya’yı bilinçsizce kullanmalarından kaynaklanmaktadır.

Manevi değerlerin Başındaİlk olarak evlilik ve eşe saygının neredeyse bitme noktasına gelmiş olmasıdır.İnsanlar Resmi nikâha saygı duymadıkları gibi dini nikah boyutunu da takmamayabaşladı. Uzmanlara göre de Evliliklerin hızlı bitmesinin en önemlisebeplerinden birisi insanların evlilik öncesinde her şeyi yaşanıyorolmasındır.

Toplumumuz ÖnceleriGörücü usulü olan evlenme şekli günümüzde severek evlenme evliliklerine dönüştünitekim bu evliliklerin çok büyük oranda bitiş süreleri maksimum 10 yılıgeçmediği görülmektedir.  

Bu çöküntünün bir diğernedeni ise sosyal medyadır. Sosyal medyada insanlar gerçek hayatta yüzünesöyleyemeyeceği bir olayı sosyal medyada ahkâm kesercesine paylaşabiliyor, Sosyalmedya üzerinden her türlü ahlaki terbiyesizliği yapabiliyor ve Sosyal medyaüzerinden iyi ve kötü yönden insanları örgütleyip eyleme dönüştürülebiliyor.  Kendisi için doğru bildiği bir şeyikarşısındakinin penceresinden bakmadan karşısındakinin zarar görmesi en büyükemeli haline gelmiş ama bu davranış karşısındakine zarar verdiğini geç toplumazarar vereceğini düşünülmemektedir. Aslında bazı durumlarda geleceğe de zararvermektedir.

Sonuç olarak her insanaynı düşünmeye bilir. Ama her insan tek taraflı değil karşısındakininpenceresinden de bakması gerekir.

Bu sorunları en azaindirmenin yolu sevgi, saygı karşınızdaki insanın kendiniz gibi olmasınıbeklememekten geçer. Düşünürsek eğer kendimizi bile eleştirirken karşı tarafınsizin gibi olmasını sağlamaya çalışmak biraz saçmalık olur. İki tarafta aynıbeklenti içine girdiğinde kültür ve üstünlük çatışmasına neden olacaktır.

Uzmanlara göre, yeninesil sorunlu evliliklerden ve boşanmış ailelerden doğan parçalanmış çocuklarolarak  geleneksel ve manevi değerleri az bencil ailesine ve toplumafaydası olmayan bireyler olarak yetişiyor. Ne yazık ki Ahlaki Çöküntü Ülkeninen büyük problemlerinden biri haline gelmiştir.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00