• BIST 9486.56
  • Altın 4236.861
  • Dolar 39.2321
  • Euro 44.7652
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 30 °C

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Kırşehir’de Yapıldı

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Kırşehir’de Yapıldı
AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Kırşehir’de Yapıldı
           

                  Ahiler Kalkınma AjansıYönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Başkanlığındakitoplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerininyanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve SanayiOdası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet FatihYıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı veNevşehir Valisi Mehmet Ceylan yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi.

 

Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulutoplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirerekbaşlayacaktır.

Geçtiğimiz ay, 2014 yılı Teknik Destekkapsamında başarılı olan 37 proje ile sözleşme imzalanmış olup, uygulamaaşamasına geçilmiştir. 34 proje için toplamda 316.780,58 TL  tutarında kaynak aktarılmıştır. Projelerinuygulama aşamalarının Aralık ayında tamamlanması planlanmaktadır.

Öte yandan Kapadokya tanıtım kitapçığıve internet sitesi hazırlık çalışmaları devam etmektedir.

Yine geçtiğimiz ay, Aksaray’da veNevşehir’de İŞ-KUR İl Müdürlükleri ile ortak olarak kariyer fuarlarıgerçekleştirilmiştir.

 

Geçen ayın bir diğer çalışması ise,Aksaray’da 30, Kırşehir’de, Nevşehir’de ve Niğde’de de 60’ar girişimciyeyönelik olmak üzere toplam 7 girişimcilik eğitimi kapsamında 210 kişiye eğitimverilmiştir.

 

Bu toplantının önemli gündemmaddelerinden biri, Ajans İnsan Kaynakları Politikası Raporunun YönetimKurulu’na sunulması olacaktır. Ahiler Kalkınma Ajansı İnsan KaynaklarıPolitikası; 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu veGörevleri Hakkında Kanun’un “Personel Rejimi, Bütçe ve Denetim” başlıklı 4'üncüBölümü ile 25 Temmuz 2006 tarih ve 26239 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğegiren "Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği" esas alınarakhazırlanmıştır. Ahiler Kalkınma Ajansı, bölgeyi ulusal ve yerel rekabetkoşullarına hazır hale getirmek ve stratejik hedeflerine ulaşabilmek için enönemli sermayesi olan insan kaynaklarını planlamayı öncelikli hedef olarakbenimsemiş ve politikalarını bu doğrultuda geliştirmektedir.

 

Toplantının bir diğer gündem maddesiAjans Stratejik Planın Yönetim Kurulu’na sunulması olacaktır. Söz konusu plansadece “kurumsallaşmaya yönelik” olarak hazırlanmıştır. Plan hazırlamasürecinde iki çalıştay organize edilmiş ve sorunlar ile kurumsallaşmayıhızlandıracak alanlar tespit edilmiştir. Bu çalışmalar sırasında Ajansuzmanlarının yakın iletişim içinde olduğu Ajans dışındaki diğer paydaşlarındüşünce ve önerileri de dikkate alınmıştır.

 

Diğer konuların görüşülmesiyle devamedecek olan toplantımız gelecek bir ay için planlanan çalışmalarıngörüşülmesiyle sona erecektir”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00
8 saniye sonra reklam kapancaktır. Beklemek istemiyorsanız lütfen TIKLAYINIZ.