• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C

Adaylar Aynı mı?

Mustafa BOZDAĞ

Ülke 07 Haziran 2015 tarihinde seçime gitti. Ak Parti bilindiği gibi tek başına iktidar gücünü kaybetti. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan Hükümet kurma görevini Mevcut Başbakan ve seçimden 1. Çıkan Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na verdi.

Davutoğlu ve ekibi koalisyon görüşmelerinden sonuç alamadı.  Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ile görüşerek erken seçim kararı aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde ilk kez seçim hükümeti kuruldu. 1 Kasım 2015 seçim tarihi olarak Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edildi.

1 Kasım 2015 seçimlerinin renkli geçmeyeceği kesin!

 Maliye Bakanı Mehmet şimşek Partilere seçim yardımı yapılmayacağını söyledi.

Seçim soluk geçeceği aday adaylarından belli

Ak Parti’de 7 Haziran seçimlerine göre aday adayı sayısı %50 oranında azaldı. Eskil 7 Haziran’da Ak Parti’den 3 olan aday sayısı hatta Eniştemiz Cenap Aşçı ile 4 olan aday adayı sayısı 0 düştü. Eskilimizde takdir gören bu 4 aday adayı bu seçimde aday adayı olmadı. Bu 4 aday adayının içerisinde en hareketlisi aday adayı olma bakımından Mevlüt Yol idi. Fakat o da aday adayı olmadı. Aday adaylarımızın Başta Mevlüt Yol olmak üzere gerekçesi bu seçimi yeni bir seçim olarak görmemeleri bir önceki seçimin tekrarı olarak görmeleridir. Mevcut adaylara saygılarından dolayı aday adayı olmadıklarını düşünüyorum.

CHP’de ise 7 Haziran seçimlerinde Eskil’de eczacılık yapan Mehmet Öztürk ön seçimle CHP’nin 1. Sıra adayı olmuştu.  CHP adaylarını yine erken açıklayan parti oldu. Sayın Öztürk’ü görememek Eskilli olarak bizleri üzdü.

MHP’de ise Turan Yaldır’ın adaylığı kesin gibi! Son iki dönemin aday adayları Tuğrul Karacaer ve Kılıçarslan Ekin’in aday adayı bile olmaması bunun en somut örneği. Burada Eskil açısından tek sevindirici gelişme Eskilli Süleyman Altan’ın MHP’den aday adayı olması kendisini buradan kutluyorum.

Sonuç olarak CHP adaylarını açıkladı.

Ak Parti’de İlknur İnceöz’ün yerine garanti gözüyle bakılabilir.

Diğer 2 aday Nevzat Palta ve Hüseyin Hüyük yerini koruyabilir veya onun yerine MHP’den oy koparabilecek bir aday da gösterilebilir. Kuvvetli bir ihtimal tabi bu benim görüşüm Ak Parti mevcut adaylar ile seçime gidecektir. MHP adaylarında Turan Yaldır 1. Sıra adaylığı garanti. 2 inci ve 3. Sıra için yeni adaylar sahne alacak 7 Haziran seçimlerinin 2. Sıra adayı Tuğrul Karacaer ve 3. Sıra adayı Kılıçarslan Ekin aday adayı olmadılar. Burada önemli bir husus tahminim Sayın Karacaer ve Sayın Ekin seçilmiş vekilleri Sayın Turan Yaldır’a karşı aday olmaları yakışık almayacağı için aday adayı olmamışlardır.

Sonuç olarak Ak Parti 3-0 yapmak adına ne kadar Aksaray’a Sayın Eski valimiz Selami Altınok ile birlikte 3 bakanlık verse de Ak Parti aday değişikliğine gitmemesi halinde yine aynı sonuç 2-1 tecelli eder diye düşünüyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00