• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

39 Öğrenci Kazandıran Eskil Fen Lisesini Hak etmiyor mu?

Mustafa BOZDAĞ

TEOG sonuçları geçen hafta açıklandı. Açıklanır açıklanmaz özellikle sosyal medya hesabı Facebook, Eskilli Fen Lisesini kazanan öğrenciler ile doldu.  

Eskil TEOG’da Özel Öğretim Kursu (eski ismi ile dershane) olmayan bir ilçe olarak bu yıl büyük bir başarıya imza attı. Ben Böyle Bir başarıya Eskil tarihinde ilk kez gördüm. 

Baksanıza İkiz olan Helvacı Kardeşler bile fen lisesini kazanması ayrı bir gurur kaynağı oldu. Edindiğim Bilgi Eskil’den

39 öğrenci Fen Lisesini,

11 Sosyal Bilimler Lisesini,

124 Anadolu Lisesi Eskil’i tercih eden öğrenci sayısı 31,

120 İmam Hatip Lisesi,

116 Teknik ve Meslek Lisesi Eskil’i tercih eden Öğrenci sayısı 47,

Toplamda 410 öğrencimiz bu okullar yerleşmiştir. Tabi açık lise bu hariç

Öncelikle bu öğrencilerimizin başarısında pay sahibi olan Öğretmenlerimizi, Okul İdarecilerini, Ailelerini ve büyük azim gösteren öğrenci kardeşlerimizi canı gönülden kutluyorum. 

Bu Eskil için çok büyük bir başarıdır. Eskil Bu başarıyı tarihinde ilk olarak kayıtlara geçmiştir.  Kısıtlı imkanlar dahilinde bu başarıya şapka çıkarılır.  

Neden kısıtlı imkan diyorum! 

Eğitim tesisi konusunda eksikliğimiz var 2015 -2016 eğitim öğretim yılında imam hatip ortaokulu hizmete girmesi ile eskil merkez biraz rahatladı. Ama köy ve yaylalarda kısmen bu sorun devam ediyor. 

2 yıl öncesine kadar ciddi anlamda öğretmen sıkıntısı çekiliyor idi. Biliniyor ki Eskil Milli Eğitimine bağlı okullarda çok sayıda ücretli öğretmen çalışıyor. Okullarımıza gelen giden (ücretli Öğretmen) her gün değişkenlik arz ediyordu. Bu sorun geçen sene bir nebzede olsa azaldı. O da başarıyı getirdi.  

TEOG’un açıklanması ile beni hem sevindiren hem de üzen bir olay yaşadım. Bu olayı sizler ile paylaşmak istiyorum.

Bir hemşerimizin çocuğu TOKAT Reşadiye Fen Lisesini kazanmış, bu olay beni oldukça duygulandırdı. Sebebi Reşadiye’den okudum oranın ekmeğini yedim, oranın sıcak kanlı yardım sever halkını tanıdım. Doğu Karadeniz’in ücra köşesinde dört tarafı dağlar ile çevrili Kelkit çayının geçtiği, Zinav gölü, kaplıcaları ile ünlü güzel yerleşim yeri Fen Lisesini hak etti. Bu yönüyle sevindim duygulandım ve gururlandım. Burayı kazanan kardeşimizde Reşadiye’de okuduğuna sevinecektir. 

Bu olaya bir Eskilli olarak baktığımda ise üzüldüm. Lise çağında bir çocuk anne baba ocağından 600 km uzaklıktaki bir yere gidecek Annesini özlese Annesi yok, Babasını özlese babası yok, bir ihtiyacı olsa giderilmesi zaman alabilir. Reşadiye ise merkez Nüfusu Eskil’den büyük gözükse de Eskil’den küçük ve gelişmişlik bakımından Eskilin gerisinde kamu kurumu bakımından ise Eskil’in çok önünde bir ilçedir. 

Sonuç olarak 39 öğrencisi Fen Lisesinin kazanmış Bir Eskil Fen Lisesini kaldıramaz mı?

Eskil’e Fen Lisesi Açılması durumunda gözde Anadolu Liselerine kayıt olan öğrencilerimiz Eskil Fen Lisesi’ni tercih etmez mi?

Bu 39 öğrencimiz Eskil’de Fen Lisesi olsa ailelerine yakın başarılı olsalar daha da iyi olmaz mı? 

Eğitime önem veren bir Eskilli olarak yetkili kurumlardan Eskil’e Fen Lisesini talep ediyorum hasıl oldu.  

Bu seneki sonuç gösteriyor ki potansiyel var 

Kamu ne düşünür bilemem, 

Ama bence İmrenilen bu Fen Lisesi Eskil’e açılmalı, 

Sizce…   

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00