• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

2019 Seçimlerine doğru Eskil’de Seçim gündemi-2

Mustafa BOZDAĞ

Yerel seçimler ile ilgili daha önce  “Ak Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy bir açıklama yapmış, açıklamasında, Ak Parti, önce mevcut belediye başkanları ile yola devam edip etmeme konusunu değerlendirip karara bağlanacağı şeklinde bir açıklaması olmuştu.”  Bu değerlendirme tahmini olarak 05 Kasım 2018’e kadar sonuçlandırılıp Mevcut Belediye Başkanına tebliğ edilecekti. “Şimdi ise bu kural ilçe ve Beldelerde kaldırıldığına dair bir bilgi duydum. Kısacası İlçe ve Belde Belediye Başkanları aday adayı olacak…”

 Bu durum mevcut belediye başkanlarının üzerinde nasıl bir etki oluşturur onu bilemem ama, Eşmekaya Belediye Başkanı Tayfur Başkan’da aday adaylığını bu karardan sonra tekrar açıkladı.

Eskil siyasetinde benim gözümde 2 temel sorun vardır.

Bunlar;

1. Etkili ve devamlığı olan siyaset adamı eksikliği,

2. Mevcut siyasette yapılan bir hizmeti birden çok siyasinin sahiplenmesi.

1984 ve sonrasını Eskil siyasetini az çok hatırlıyorum ve bu konu ile ilgili bir araştırma çalışmam var.  Niyazi Alçay, Necati Belgemen ve Şerafettin Meral’ı ayrı bir tarafa bırakırsak, maalesef ki yıllardır etkili siyaset adamı sayısı konusunda Eskil geri kalmış durumda baktığınız zaman Şöyle bir de hafızamızı zorlarsak, önceki dönemlerde MHP’den Saffet Mutlu’yu, Molla Harç’ı, Anap’tan Mustafa Bozdağ’ı, Ak Parti’den Özel İdare Müdürü Mustafa Bozdağ’ı, Demokrat Parti’den Mustafa Sanlav Hoca’yı siyaset arenasında gördük. Bu saydığım isimler güçlü Eskil siyaseti lobisinde ezilerek kayboldular. Bir dönem de Recep Çelen’i siyaset arenasında gördük, Recep Hoca kendini toplamış olacak ki, uzun yıllar sonra tekrar siyaset sahnesine çıktı. Recep Hocam vizyon sahibi Eskil’in değerlerine değer katabilecek iyi bir eğitimcidir. Kendisine çıktığı bu kutlu yolda başarılar diliyorum.  Sadece Özel idare müdürü Mustafa Bozdağ’ın sağlık sorununu bahane gösterebiliriz.  Kısaca Eskil’in en önemli sorunlarından biri etkili ve süreklilik arz eden siyaset adamı eksikliğidir. Bu milletvekilliği ve İl Genel Meclisi üyeliğinde de geçerlidir. Burada da rahmetli Mevlüt Yol’u ayrı tutarım. Cesaretli bir abimizdi Eskili siyaset arenasında her zaman ismini duyulması için çalıştı. Mekanı cennet olsun.

2.si ise  Gelen bir hizmeti sahiplenme arzusu;  Görünürde pek fazla bir sorun gibi gözükmese de ilerleyen yıllarda kafa karıştırıyor.  Eskil siyasetindeki en büyük sorun olarak görüyorum.

Bir hastane yapılmış, bir su gelmiş biri diyor ben yatırım programına aldırdım, diğeri diyor ben yaptım.

Biri diyor parke taşını ben döşedim, diğeri diyor en fazla parke taşını ben döşedim…

Şimdi doğalgaz geliyor, yatırım programına alındı hatta çalışmalar bile başladı. Başkan değişirse bu hizmet kime yazılacak onu merak ediyorum.

Kısaca Eskil’in siyasetteki en önemli sorunlarından biri BEN’cilik egosudur. Her şeyi ben yaptım zihniyetidir. Eskil bu zihniyet ’ten içinde bende var isem kurtulmalıdır.

Birde şunu bir türlü anlayamadık parke taşı hizmet mi, yoksa belediyenin asli bir görevi mi?

Su getirmek hizmet mi, yoksa halka para ile satılan bir ticaret mi, yoksa belediyenin bir görevi mi?

Adaylar halka, projelerini açılarken görevleri de proje diye hizmet olarak sunması doğru bir şey mi?

Sonuç ortada, Bizim  istediğim siyaset adamı, halka kendini sevdiren, toplum psikolojisinden anlayan, çocuk ile çocuk, genç ile genç, yaşlı ile yaşlı olan, gerektiğinde toplumun huzur ve ahlakını bozan kişileri bir bakışı ile hizaya getirebilecek, son zamanlarda artan intihar vakalarını önceden kestirebilecek, ahlak dışı eylemleri olduktan sonra üzerini örtmek yerine  o ahlak dışı eylemi olmadan müdahale edebilecek,  Kısaca Eskil’imiz için temiz ve Ahlaklı bir toplum oluşturacak siyaset adamları  istiyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00