• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

15 Temmuz kahramanları, "o geceyi anlattı!"

15 Temmuz kahramanları, "o geceyi anlattı!"
15 Temmuz'daki darbe girişiminin püskürtülmesinde büyük kahramanlık örneği sergileyen Yaşar Yaldız, Vildan Güvercin, Asım Bulat, o geceye ilişkin anılarını anlattı.

Aksaray’da 'Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar' Programı düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığının Aksaray’da düzenlediği programda, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin püskürtülmesinde büyük kahramanlık örneği sergileyen Yaşar Yaldız, Vildan Güvercin, Asım Bulat, o geceye ilişkin anılarını anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa;  Aksaray Valisi Aykut Pekmez, eşi Yeşim Pekmez, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Gençlik Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Aksaray İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı. 

15 Temmuz'daki darbe girişiminin püskürtülmesinde büyük yararlılık gösteren kahramanlardan Yaşar Yaldız, Vildan Güvercin, Asım Bulat, o geceye ilişkin anılarını moderatörlüğünü ünlü oyuncu İsmail Hakkı’nın yaptığı “Tecrübe konuşuyor, içimizdeki kahramanlar” programında paylaştılar.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Veysel Çelikdemir'in kum sanatı gösterisiyle başlayan programda bir konuşma yapan Aksaray Valisi Aykut Pekmez; 15 Temmuz’un tarihe altın harflerle yazılan bir gün olduğunu söyledi. 15 Temmuz da yaşanan hainlik karşısında dehşete düştüklerini belirten Vali Pekmez; “Uçakların veya bombaların sesinden değil, maalesef kendi silahlarımızla, kendi uçaklarımızdan ateş edilmesidir bizi dehşete düşüren. İnşallah o günleri bir daha yaşamayız”dedi..

Ünlü oyuncu İsmail Hakkı’nın sunuculuğunu yaptığı programın ilk konuşmacısı Yaşar Yıldız o geceye dair anılarını paylaştı. Ailesi ile birlikte evinde istirahat ederken Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklamasını televizyondan duyduğunda hainlere karşı durmak için sokağa çıktığını ifade eden Yaşar Yaldız, Kuran-ı Kerim’in altında duran Türk bayrağını alarak, ailesiyle vedalaşıp evden çıktığını ifade etti. Yıldız: “Bu kalkışmacılara, hainlere, vatanını 1 dolara satan bu hainlere karşı mücadele etmek için, oranın bir kale olduğunu göstermek için Çankaya Köşkünün olduğu caddeye ulaştım. O bölgeye ilk ulaşanlardanım. Sadece az sayıda polis darbecilerin karşısında duruyordu. Daha sonra tankların hareket ettiğini gördüm ve direk kendimi elimde bayrakla tankların önüne attım. Korkmadan ve hiçbir şey düşünmeden önlerine dikildim. Bayrağı yere hiç düşürmedim.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine anne ve babasıyla sokağa çıktığını anlatan Milli Kareteci Vildan Güvercin ise anne ve babasının darbeciler tarafından açılan ateş sonucu yaralanmasında dahi ölümü hiç düşünmediğini, bir yandan anne ve babasını hastaneye yetiştirmeye çalıştığını bir yandan da diğer yaralılara yardım ettiğini söyledi. Ölümü hiçbir zaman düşünmediğini, ölürsek şehit kalırsak gazi oluruz diye hareket ettiğini belirten: “Ben milli sporcuyum. Biz birincilik kürsüsüne çıkıp şanlı istiklal marşımızı okutmak için çabalıyoruz. Bizim uğruna savaştığımız bayrağımız olmadığı sürece yaşamamızın hiçbir önemi yok.”

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkan Yardımcısı Asım Bulat ise darbecilerin TRT baskının ardından o bölgeye yöneldiğini aktardı. Dışarda askeri araçların olduğunu ve yaklaşık 200 askerin olabileceğini tahmin ettiğini söyleyen Bulat, askerlerle konuşmaya çalıştığını ancak kendilerine ateş açıldığını bildirdi.

Her yerde askerlerin tedbir adlığını ifade eden Bulat: “TRT’nin biran önce ele geçirilmesi lazımdı. TRT bizim için, devlet için çok önemli. Stratejik bir nokta. Sonunda ölüm olsa da biz orayı ele geçirecektik. Eğer asker orayı ele geçirmişse sanki devleti ele geçirmiş gibi hissediyordum. Bizde önce bayrak gelir, vatan gelir, devlet gelir, millet gelir. Bir bayrağım olmazsa, bir devletim olmazsa, bir vatanım olmazsa; ne namusum olur, ne haysiyetim ne de şerefim olur.  Bu nedenle gözümüzü kararttık ve TRT’yi almak için özellikle ben şehit olmayı çok istedim, ancak Allah bize gaziliği nasip etti yaralandım ama TRT’yi aldık.”

Program sonunda Aksaray Valisi Aykut Pekmez tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde darbecilerin Ankara Gölbaşında Özel Harekat Daire Başkanlığını bombalamaları sonucu şehit olan Aksaraylı Şehit Emniyet Müdürü Önder Güzel’in kardeşine Türk Bayrağı öperek takdim etti. 'Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar' programına katılan kahramanlara Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan tarafından Türk Bayrağı hediye edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00