• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Yusuf Hakiki Baba 7 Metrede Yine Tarih Yazdı

Yusuf Hakiki Baba 7 Metrede Yine Tarih Yazdı
Kastamonu’da 6-21 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenen küçük kız-erkek hentbol Türkiye Şampiyonasında Aksaray’ı temsil eden Yusuf Hakiki Baba Ortaokulu erkeklerde Türkiye ikincisi, kızlarda ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Geçen yıl Afyonkarahisar’da Türkiye ikinciliğini elde eden temsilcimiz bu sezon Kastamonu’da 16 takım arasında üçüncülük ile finallerden derece yaparak Aksaray’a döndü.

Küçük kızlar hentbol Türkiye Şampiyonasındaİzmir Şehit Onbaşı Ali Güner YeşilbağOrtaokulu  şampiyonluk ipini göğüslerken, Kırşehir Sırrı Kardeş Ortaokulu ikincilik ile yetindi.

Yusuf Hakiki Baba Ortaokulu Erkeklerde; Bursa, Zonguldak ve Denizli takımları ile B grubundayer aldı.

Grup maçlarında Erkekler Bursa’yı  25-11, Denizli’yi 14-9, Zonguldak ile 11-11 berabere kalarak grup lideri olarak çıkan  Yusuf Hakiki Baba Ortaokulu  hentbol takımı Çapraz Karşılaşmalarda Isparta’yı  22-12  mağlup ederek finale kaldı. Final mücadelesinde ise İzmir’le karşılaşan temsilcimiz  uzatmalarda rakibine  16-15 skorla yenilerek  Türkiye ikincisi oldu.

Kızlarda ise Yusuf Hakiki Baba Ortaokulu hentbol takımı Erzincan’ı 16-7 Eskişehir’i 13-9 yenip son maçında İzmir’e 1 sayı ile yenilmesine rağmen grup birincisi olarak çıktı.Çapraz eşleşmede ise Kırşehir’ e yenilerek üçüncülük dördüncülük maçı yaptı bu maçta ise İzmir’i 10-9 yenen kızlarımız Türkiye 3.’sü oldu.

Aksaray tarihinde geçen yıl bir ilki gerçekleştiren ve önemli bir başarıya imza atarak okullar arası yıldız erkekler Hentbol Türkiye şampiyonasında 2 .olan Yusuf Hakiki Baba Ortaokulu bu yılda başarısını sürdürerek yine şampiyonluğu kıl payı kaçırmanın üzüntüsünü yaşadı.

Yusuf Hakiki Baba Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Pala; Sporcularını göstermiş olduğu başarıdan dolayı tebrik etti ve Türkiye şampiyonluğunu kıl payı kaçırmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Türkiye finallerine giden yolda bütün çıktıkları müsabakalarda emeklerini esirgemeyen,bütün  destekçileregönülden teşekkürlerini ileterek mutlaka şampiyonluk kupasını Aksaray’a getireceklerini söyledi.

Pala sözlerini ;Aksaray’ı en iyi şekil de temsil ettiklerini ve minik sporcularının elde edilmesi güç bir başarıya imza attıklarını altını çizerek minik hentbolculara sahip çıkıldığında  daha büyük başarılara imza atacaklarını sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00