• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Aksaray Robot Futbol Ligi Ziyaretlerini sürdürüyor…

Aksaray Robot Futbol Ligi Ziyaretlerini sürdürüyor…
Aksaray Robot Futbol Ligi Proje ekibi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın İsrafil AKTÜRK’ü ziyaret etti.

Aksaray Gençlik Merkezi bünyesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün işbirliğinde yarıyıl tatilinde gerçekleşmesi planlanan proje hakkında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil AKTÜRK’e bilgi veren Proje Koordinatörü Öğretmen İsa SAK

“Bizler Gençlik Merkezi bünyesinde; içerisinde öğretmen, üniversite öğrencisi, mühendislerin, teknikerlerin olduğu genç ve dinamik bir ekip olarak ilimizde robotik kodlama konusunda bir farkındalık oluşturmak istedik, sağ olsun İsrafil Müdürüm bizlere gerekli desteği sağlayarak bu projenin arkasında durdu. Bu nedenle kendisine teşekkürü bir borç biliriz.” şeklinde konuştu.

 

Robotlar Futbol Maçı Yapacak

Robot Futbol Ligi hakkında bilgi veren Kadir BOZLAR “Projemiz tüm gençlerimizin, katılımına açıktır. Yapmaları gereken ilk şey Aksaray Gençlik Merkezine gelip Robotik Kodlama derslerine kaydolmaktır. Gençlik Merkezimizde 1 ay kodlama eğitimi alacak olan gençlerimiz, önce ekiplerini kuracaklar, daha sonra bizlerin desteği ile robotlarını modifiye edip, futbol oynamaya müsait bir şekle getireceklerdir. Ardından, kodladıkları robotlarını akıllı cep telefonları ile kumanda edecek ve takım halinde futbol maçı yapacaklardır.

 

Tüketen Değil, Üreten Gençlik

İsrafil AKTÜRK “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, gençlerde teknoloji bağımlılığının had safhaya yükseldiği bu günlerde, gençlerimizin bilgisayar başında daha kaliteli zaman geçirmesini sağlayacak, tüketen değil üreten bir nesil olmasına imkân verecek bu projede genç arkadaşlarımızı sonuna kadar destekleme kararı aldık. Ayrıca Çocuk Evlerinde kalan çocuklarımızda bu Robot Futbol Liginde takımlarıyla birlikte yer alacaktır. İnşallah ileride Bakanlığımızın çocuklarımıza yönelik olarak sunacağı robotik kodlama çalışmalarında öncü olmak, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.”

 

Dünyada Kodlamanın Önemi Giderek Artıyor

 “Bu tür çalışmalar gençlerimize üretim yapma, teknolojiyi olumlu yönde kullanma, algoritmik düşünme konusunda katkı sağlamaktadır.  Dünyada gelişmiş ülkeler eğitim sistemlerini bu yönde güncelleyerek, geleceğe yönelik önlemler almaktadır. Ülkemizin içinde bulunduğu süreç milli yazılımın önemini ortaya koymaktadır. Bu tür etkinliklerde yer alan gençlerin, gelecek yıllarda uygulanacak milli projelerde yer aldığını görmek, bizleri memnun edecektir.”

 

Aksaray’da Kod Bilen İşgücüne ihtiyaç Var

“Aksaray Organize Sanayi Bölgesi, çevresindeki OSB’lerden daha hızlı bir şekilde büyümekte, modern fabrikalar OSB’de yerini almaktadır. Aksaray ilimizde Mercedes Benz, Sütaş, Doğuş Çay, Brisa, Alfan, Beşel Bijon, Çift Kartal, Saray Tuz, Polytec , İmer, Kalde  ve şu anda adını sayamadığımız ülke ekonomisine yön veren onlarca fabrika bulunmaktadır,  Bu fabrikalarda çalışacak kodlama bilen nitelikli işgücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Aksaray Robot Futbol Ligi ve benzeri projeler, nitelikli işgücü bulma konusunda Aksaray şehrimize katma değer sağlayacaktır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00