• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Yılları Geride Bırakırken

Abdullah Güdendede

Fizik tedavi ve güncel sağlık sorunları

www.fztabdullahgudendede.com

             Hayatinsanoğlunun en önemli sermayesidir. Başı ve sonu belirlenmiş bir süreiçerisinde iradenizi kullanarak bir şeyler yaparsınız. Bir zaman sonra ben neyaptım diye geriye dönüp baktığınızda sadece kendi yaptıklarınızdan yaniyaşadıklarınızdan geriye kalanları görürsünüz. Geçmişten geleceğe doğru sizisürekli motive eden olumlu işler yapmışta olabilirsiniz tam akside olabilir.Sonuçta şu zaman ilerledikçe ömür sermayesinden gidiyor. Bu gök kubbede güzelbir seda bırakmak bir insan için en güzel şeydir.

             Sağlıkalanıyla ilgili uzun soluklu bir yazı hayatına girmemiz üzerinden tam olarakiki yıl geçti. Bu alanda bu kadar uzun solukla yazan kimse bildiğim kadarıylaolmadı. Günümüzün en popüler sağlık alanı fizik tedavi ve rehabilitasyon oluncainsanlar da doğal olarak bunlarla ilgili tedavi yöntemlerini, ne olduğunu,nasıl yapılması gerektiğini öğrenmek istiyor. Bundan başka ülkemizdefizyoterapist ne iş yapar, nerede olmalıdır. Hangi alanlarda çalışır. Bu konudabüyük bir merak söz konusudur. Mevzu sağlık olunca haklı olarak tedaviedilmeyen her hastalık için insanlar sistemi sorguluyorlar. Nerede eksik var,neler yapılmalıdır neler yapılırsa eksikler düzelir diye. Yahut ben sisteminyönlendirdiği her yere gittim ve her şeyi yaptım neden tedavi olamadım. İşteözel ve devlette fizik tedavi ve rehabilitasyonun tam olarak istenilen seviyedeolmaması, gerekli çalışma koşullarının sağlanmaması, fizyoterapiste yasalçalışma zeminleri ve ödemeleri noktasında gelişmemiş dünya ülkeleristandartlarında bir yaklaşım sergilenmesinin sağlık sisteminde ve koruyucusağlık hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede problemlere yol açtığınıanlatmaktayız. Er geç bunlar düzelecek ve bu konuda bir şeyler yapmış olmanınmutluluğunu yaşamış olacağım. Bunun yanında insanlar ağrı konusunda nedenkaynaklanırsa kaynaklansın çözüm istiyor. Bunları okumak ve bilmek istiyor.Mesleğimiz icabı bunun büyük bir kısmında fizik tedaviyle alakalı olduğunugörüyoruz. İnsanlara bunu enine boyuna anlatıyoruz.

 

Bunun yanında sınavlarla dolu birhayatın içerisindeyiz. Çocuğunuza bir bakın kaç yaşında okul sıralarınaoturmaya başladı. Sınavları, ödevleri ve dershanesi bir ömür böyle geçiyor.İşte bizde medyada hep işin psikolojik boyutunun ele alındığını görünce, birşeylerin eksik olduğunun farkına vardık ve bu çocuklar özellikle okuldönemlerinde fizik sağlık sorunlarının temellerini attığını gördük. Türkiye debu konuda herhangi bir çalışma da yok. İlk biz bunu yapalım dedik ve “sınavhazırlık dönemlerinde karşılaşılan fiziksel sağlık sorunları ve çözüm yolları”konferanslarımızı başlattık. İleriki dönemlerde Televizyon ve radyoprogramlarımızda da bu konuyu sık sık işleyeceğimizi belirtmeliyim. Hiçbirgencimiz hayatının baharında geri kalan yaşamını ağrıyla geçirmek zorundadeğildir.

 

Bunun yanında tamamlayıcı tıpyaklaşımları alanında da güzel bir çalışma temposu yakaladığımızı söylemeliyim.Yakın zamanda Aksaray da sağlık alanında çoğu konuda ilklere imza attık veTürkiye de belli bir noktaya geldik. Sağlık alanında çıtanın yükselmesi içinçalışmaya da devam edeceğiz. Özellikle tedaviden sonra yeni doğmuş gibi olan,tekrar yürümeye başlayan, günlük yaşam aktivitelerini kısıtlayan şeylerdenkurtulan, hastalığı tedavi olan, bel boyun problemlerinden kurtulan, fizikselsağlık sorunlarında arınan, rehabilitasyon olarak en iyiye giden hastalarımızıgördükçe çalışma şevkimiz daha da artmaktadır. Civar kentlerden tedavi olmakiçin arayan ve bizatihi gelen hastaları gördükçe yaptığımız çalışmalarınmemleketimiz içinde ne kadar faydalı olduğunu bir kez daha anladım.

Çalışmalarımıza devam edeceğiz.Hemşerilerimize en iyi hizmeti sunmak, dünya standartlarının üstünde bir tedavikalitesiyle çalışmak bizim en önemli gayemizdir. Bu konuda yakaladığımızkaliteden ödün vermeden, gerek yazısı gerek görsel gerekse sanal medya ve salonprogramları gibi alanlarda çalışmalarımıza aralıksız şekilde devam edeceğiz.

 

Sağlıklı,mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

 

fzt.abdullah güdendede

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00