• BIST 10267.09
  • Altın 2413.146
  • Dolar 32.2664
  • Euro 34.8187
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Verenel Derneği Aksaray Şubesi Sudan Halkına Yardım Etti

Verenel Derneği Aksaray Şubesi Sudan Halkına Yardım Etti
Verenel Derneği Aksaray Şubesi Sudan Halkına Yardım Etti
VerenelAksaray Derneği 2013 yılında yardım severlerin bağışlamış olduğu Kurbanlarıdünya’nın en çok sıkıntılı yerlerinden biri olan Darfura götürdü.

Vekaletedilen Kurbanların kesimi için  Aksaray  Din-Bir Sen Başkan Yardımcısı Nurullah Eroğlugitti. Kurban bayramından iki gün önce Aksaray’dan hareket eden ekip arefe günübölgeye ulaştı.

İbadetlerinifası ve izlenimler konusunda bilgi aldığımız Nurullah EROĞLU şu bilgileriverdi.

‘’KurbanBayramını ihtiyaç sahibi bir ülke de kesmenin hem heyecanı hem de emanetlerinağırlığı üzerimizde bir şekilde yola çıktık. Gideceğimiz Ülke ve bölge güvenlikaçısından sıkıntılı bir yerdi.Bayramdan hemen önce meydana gelen ayaklanmalarve olaylarda 23 kişinin ölmesi buraya gidecek olan yardım kuruluşlarına geriadım attırmıştı.Fakat Verenel Derneği bu konuda alınan karardan geri adımatmayarak ülkeye gidiş kararını iptal etmedi. Bu sıkıntılar içerisinde hareketettiğimiz Suda’nın başkentine indik.Bir gece burada konakladıktan sonra 1096 kmbatıya Darfur eyaleti’nin başkenti Nyala’ya ulaştık. Nyala stratejik birkonumda ve iç çatışmaların eksik olmadığı,açlığın ve susuzluğun hüküm sürdüğübölgelerin başında yeralıyor.Kuraban Bayramında bayram namazını yerli halklageniş bir düzlükte ifa ettik.Sonra vekilliğini aldığımız kurbanları ihtiyaçsahiplerine ulaştırmak için yola çıktık. Yaklaşık yirmi km.bir yolculuktansonra belirlenen mevkiye ulaştığımızda bizi büyük bir sevinçlekarşıladılar.Bizden topluluğa hitap etmemiz istendi. Türiye’nin yardımelini,güler yüzünü,dahası Müslüman olduğunu 2000 li yıllardan sonra gelenyardımlarla gördüklerini ifade ettiler.Burayla birlikte sorunsuz bir şekilde  beş ayrı bölgede 203 kardeşimizin kurbanınıkesip dağıtık.  Kesim ve dağıtımesnasında izdiham çıkarmak bir tarafa iki ikişi yanayana gelip de ben alacamveya sen alacam demediler.Kendilerine çağrılırsa gelip aldılar çağrılmadılarsagururlarıyla sıralarını beklediler.

Gittiğimizher bölgede insanların yokluk içinde parıldaya gözlerine şükreden dillerinegülümseyen yüzlerine şahit olduk.Aman Ya Rabbi bu nasıl bir ruh hali kidünyalık ellerinde hiçbir şey yokken bu haleti rahaniyeyi koruyabiliyorlar.Yüzlerlekişi ile selamlaşma ve halleşme imkanı buldum.Hepsine nasılsınız diyesorduğumda istisnasız elhamdülillah cevabını almak yaşanması gereken birduyguydu.Zira kendimle hesaplaştım aynı zamanda bizim yatacak bir yuvamızolmasa yiyecek ekmeğe içecek suya muhtaç olsak bu şükrü  edebilir miydik….

Kırbankesim ve dağıtım işi bittikten sonra kampları ve kabileleri gezme halleşmeimkanına sahip olduk.Dertlerini ve sıkıntılarını aktardılar .Yaşadıklarıçadırlarına davet ettiler.Çadır dediğinizin çırpıdan yapılmış derme çatma birgölgelik olduğuna ve  ailelerin bununaltında kaldığına şehit olduk.Kuran Kursu Ve Mescid diye tanıttıklarıyerin  bizim gölgelik anlamında dahikullanmayacağımız  bir sundurma olduğunugördük.Çocukların buralarda hafızlık yaptığına şahitlik ettik.Kuranı Kerimyok.Defter yok. Öğrenci tahta parçasının üzerine ezberleyeceği ayetiyazıyor  bunu ezberledikten sonra orayısilip tekrar diğer ayeti yazıyor. Ve bu çocukların % 80 ‘i hafızlık yapıyormuş.

Ençok ihtiyacınız nedir diye sorduğumuzda aç olmalarına ve üzerlerinde doğru dürüstgiyecek olmamasına rağmen , Cami ve Kuran Kursu dediler.Helehel Kuran Kursudiyorlar çocuklarımızın dinlerini öğrenmesini istiyoruz diyorlar.Zira Afrikanın%70 müslümanken şan %30 unun Müslüman kalması bunlarıda endişelendiriyor.Maaliyetini araştırdım bir  cami ve kurankursunun.yüz kişilik olursa 4000 dolar ,200 kişilik olursa 8000 dolar civarındatuttuğunu öğrendim. Bunların bu isteklerini memleketime döndükten sonra Aksarayhalkına ulaştıracağıma söz verdim. Verenel Derneği olarak biz startı verdik. Enaz 4 tane Kuran Kursu ve cami Aksaray adına orada yaptıracağız inşallah. Sizdeğerli kardeşlerimizin de bundan nasiplenmesini istiyoruz.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İstanbul Otelleri Konforda Üst Sıralarda27 Mart 2019 Çarşamba 19:49
  • Keten Şalvar Modelleri26 Aralık 2018 Çarşamba 14:48
  • Kadın Çanta26 Aralık 2018 Çarşamba 14:44
  • Amsterdam'da Gezilecek Yerler13 Aralık 2018 Perşembe 11:07
  • Deri Bot Bayan Giyimin Kış Kreasyonunun En Önemli Parçaları Arasında Yer Alıyor27 Kasım 2018 Salı 17:17
  • Gümüş Kolye Çeşitleri17 Ağustos 2018 Cuma 23:42
  • Kadın Ceket26 Temmuz 2018 Perşembe 22:11
  • Bornova kiralık daire fiyatları ne kadar?01 Temmuz 2018 Pazar 17:41
  • Resim Defteri23 Haziran 2018 Cumartesi 16:55
  • Tuval23 Mayıs 2018 Çarşamba 15:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0534 325 83 00