• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Amsterdam'da Gezilecek Yerler

Amsterdam'da Gezilecek Yerler
Amsterdam gezilecek bölgeler bakımından varlıklı ve renkli bir şehir. Bir çok yere yürüyerek gidebilirsiniz.

Amsterdam oldukça popüler bir şehir bu yüzden Amsterdam uçak bileti bulmakta aynı oranda zor olabiliyor. Sizde Amsterdam uçak biletinizi alıp bu güzel şehri ziyaret edebilirsiniz. Fakat Amsterdam ziyaretinizden önce yazımızı okumanızda fayda var.

Amsterdam’da Gezilecek Bölgeler

Amsterdam gezilecek bölgeler bakımından varlıklı ve renkli bir şehir. Bir çok yere yürüyerek gidebilirsiniz.

1. Dam Meydanı

Şehrin kalbi olan Dam Meydanı görülmeden olmaz. 1808 senesinde Napolyon ve birlikleri kenti işgal ettiğinde yönetimi bu meydanda devraldılar. Meydana hakim Kraliyet Sarayı (Koninklijk Paleis) eskiden belediye binasıydı. Klasik tarzdaki ön cephesi ve güzel heykelleri, kente ve yönetimine övgü için yapılmış. Dam Meydanı bugün rengarenk, rahat ve meşhur bir yer. Bu fotoğrafım ilk gidişimden olduğundan eski.

2. Madame Tussauds Müzesi

Dam Meydanı’nda bulunan avmsinin üst dört katındaki Madame Tussauds Müzesi’nde Hollanda tarihini canlandıran sergiler ve hem Hollanda’dan hem de internasyonal meşhur kişilerin, sanatçı, oyuncu ve politikacıların balmumu heykelleri var. Burayı bir müzeden oldukca eğlence yeri olarak görebiliriz. Bilet tutarı yetişkinler için 22 Avro, çocuklar için 18 Avro. Bu fotoğraf da ilk gidişimden fakat yazıdaki bilgiler güncel.

3. Rijkmuseum Devlet Müzesi

Hollanda’daki dünyanın en büyük ve seçkin sanat müzelerinden olan Rijkmuseum eşi olmayan bir tablo, baskı ve fotoğraf koleksiyonuna haiz. Kısa süre ilkin yenilenen, Museumstraat Caddesi’nde yer edinen müzedeki sanat eserleri Orta Çağdan Rönesans’a ve yirminci yüzyıla kadar kronolojik bir sırayla dört katta sergileniyor.

Müzenin girişi 18 yaş üstüne 15 Avro, 18 yaş altındakiler ve Museumkaart sahiplerine parasız. Senenin 365 günü 09:00 ile 16:30 arası açık olan müzenin girişinde oldukca sıra oluyor. Museumkaart yada e-bilet alırsanız ya da biletinizi otelden alırsanız bir tek dışarıdaki her insanın beklediği sıraya girer, gişe sırasına girmezsiniz. Central Station’dan 2 yada 5, ya da Zuid istasyonundan 5 numaralı tramvaya binip Hobbemastraat durağında inerek ulaşabilirsiniz.

4. Anne Frank Evi

Amsterdam’da görülecek bölgeler içinde en ünlülerden biri kuşkusuz Anne Frank Evi. Kanal kenarı evlerinden birindeki gizli saklı ilave bölümde iki Yahudi aile İkinci Dünya Savaşı’nda 2 yıl Nazilerden saklandı. İhbar edilip yakalanarak Bergen-Belsen toplama kampına götürüldüler. Kampta öldüğünde 15 yaşlarında olan Anne Frank, bu evde yazdığı günlüğüyle tüm dünyaca tanınır hale geldi.

Anne Frank Müzesi’nde gizli saklı odaları, günlüğün orijinalini ve Nazi dönemindeki nefreti özetleyen bir sergiyi görebilirsiniz. Sabah 09:00’da oluşturulan müze kışın 19:00, yazın 21:00’de kapanıyor. Giriş yetişkinlere 9 Avro, 10-17 yaşlara 4.5 Avro, küçüklere parasız. Şehir merkezindeki Prinsengracht Caddesi 263 numaradaki Anne Frank Evi’ne Central Station’dan yürüyerek en fazla 20 dakikada gidebilirsiniz. 13, 14, 17 numaralı tramvaylar ve 170, 172, 174 numaralı otobüslerle Westermarkt durağında inilerek de ulaşılabilir.

5. Van Gogh Müzesi

Van Gogh Müzesi’nin garip Mimarili iki binasından biri Hollandalı Gerrit Rietveld, diğeri Japon Kisho Kurokawa imzalı. Dünyanın en varlıklı Vincent Van Gogh koleksiyonunun yanı sıra 19. yüzyıldan öteki sanatçıların eserleri de sergileniyor. Erişkin bilet tutarı 17 Avro olup, 18 yaş altı ve I amsterdam kartı sahiplerine parasız. 09:00 ile 17:00 içinde açık olan Van Gogh Müzesi, Cumaları 22:00’de kapanıyor. Paulus Potterstraat Caddesi 7 numaradaki müzeye 2 yada 5 numaralı tramvaya binip Van Baerlestraat durağında inerek gidebilirsiniz. Kendi kulağını kesen büyük ressama saygılar.

6. Stedelijk Müzesi

Dünyanın en varlıklı çağdaş sanat koleksiyonlarından birine haiz Stedelijk Müzesi yada Belediye Müzesi, küvete benzeyen şaşırtıcı ve hayret verici bir binada. Doksan bin çağdaş fotoğraf, heykel, fotoğraf, grafik, tasarım ve video sergilenen Stedelijk Müzesi Amsterdam’da gezilecek bölgeler içinde en önemlilerinden birisi. Tam bilet 15 Avro, talebe 7.5 Avro, 18 yaş altı parasız. 10:00-18:00 arası açık olan müze, Perşembeleri 22:00’de kapanıyor. 2 yada 5 numaralı tramvaya binip Van Baerlestraat durağında inerek ulaşabilirsiniz.

7. Amsterdam Kanalları

Şehir güzel kanalları yardımıyla “Kuzeyin Venedik’i” olarak anılıyor. Kanal tursuz bir Amsterdam gezisi noksan kalır. Kanalları ve eski evleri iyice görebilmek için gündüz, büyüleyici ve duygusal bir seyahat için ise köprülerin ve evlerin aydınlatıldığı akşam saatlerini tercih etmek uygun olur. Amsterdam kanallarının merkezdeki en mühimleri, Prinsengracht, Herengracht, Keizersgracht ve Singel adlı ana kanallar. Jordaan semtinde de oldukca sayıda ufak ve güzel kanal var.

Kentte kanal turu icra eden oldukca sayıda firmanın teknelerini merkezde görmek mümkün. Mesela bir kanal gezisini yukarıdaki şeklinde teknelerle gündüz 13 Avro, akşam 15 Avroya yapabilir, ya da 60 Avroya şık bir teknede iyi bir akşam yemeği eşliğinde kanalların keyfine varabilirsiniz.

8. Begijnhof

Eski evlerle çevrili bu avluda Orta Çağ’dan kalma bir kilise ve 34 numarada Amsterdam’ın en eski evi var. Dam Meydanı’na oldukca yakın olan Begijnhof’da eskiden rahibeler yaşarmış, bugün de bekar bayanlar yaşıyor. Sakinleri rahatsız etmemek için gürültüden kaçınmak gerekiyor. Hollanda’da sakin bir yaşam adası.

9. Red Light District

Amsterdam’ın meşhur kırmızı ışık semti Red Light District fuhuş semtinden oldukca gezgin ailelerin bile güvenle gezdirilmiş olduğu bir eğlence merkezi şeklinde. Kanal kenarındaki evlerin kırmızı ışıklı pencerelerinde çalışan kızlar kendilerini sergiliyorlar. Fotoğraf çekmek yasak, makineniz elden gidebilir. Fazlaca güvenli ve devamlı kamerayla polis nezaretinde bir bölge olsa da gece ve ara sokaklardan geçerken dikkatli olmakta yarar var. Yasal fuhuşun merkezi olmasına karşın bir yaşam alanı olmayı da sürdüren Red Light District kafe, bar, genelev, lokanta, sex shop, gece kulübü dolu. İlginç görülecek bölgeler içinde.

10. Rembrandtplein

Rembrantplein Meydanı heykelleri, pub’ları, lokantaları, kefeleri ve otelleriyle turistler için görülmesi ihtiyaç duyulan bölgeler içinde içeriyor. Gerçek Hollanda müziği çalan geleneksel barlar var. Yazın teras kafeler dolup taşıyor. Meydandaki ufak parkta banka oturup dinlenerek etrafı seyretmek hoş. Bu parkta, semtte yaşamış olan ressam Rembrandt’ın en meşhur eseri Gece Nöbeti (Night Watch) tablosu dökme bronz heykellerle temsil ediliyor. Derhal arkasında gördüğünüz yüksek olan ise Rembrandt’ın heykeli. Gece kulüpleri, barlar, pırlanta ve hediyelik eşya dükkanları var.

11. Leidseplein

Leidseplein Meydanı ve çevresi Amsterdam’ın en meşhur gece yaşamı semti. Restoranlar, kulüpler, canlı jazz ve blues çalan barlar, Coffee Shop’lar, beyazperde ve tiyatrolarıyla renkli ve canlı bir bölge. Sokak müzisyenleri, hokkabazlar, ateş yutanlar, çeşit çeşit göstericiler gece meydanı şenlendiriyor.

 

 

 

12. Amsterdam Müzesi

Şehir merkezindeki müze Amsterdam tarihini konu alıyor. Durağan(durgun) sanat eserlerinin yanı sıra halk, sanat, moda, el sanatları üstüne süreli sergiler de düzenleniyor. 1578’den itibaren yetimhane olarak kullanılan binası 18. yüzyılda klasik tarzda yenilendi, 1976’da Amsterdam Tarih Müzesi oldu. 10:00-17:00 arası açık olan müzenin tam bilet tutarı 10 Avro. 5-18 yaşlara 5 Avro, 65 yaş üstüne 7.5 Avro. 5 yaş altı küçüklere, Museumkaart, I amsterdam City Card sahiplerine parasız. Dam Meydanı’ndan birkaç dakikada yürünebiliyor; Kalverstraat Caddesi, 92 numarada.

13. Coffeshops

Coffeshop’lar Hollanda hükümetinin 1970’lerde “sert” ve “hafifçe” uyuşturucuları yasada ayırmasından bu yana Amsterdam’da bulunuyor. Düzgüsel kafelerle karıştırılmaması ihtiyaç duyulan, pencerelerinde resmi çıkartma olan Coffeeshop’larda sınırı olan oranda esrar (cannabis) ve haşhaş (marihuana) satılıyor. Ortamı görmek için bir tanesine girilebilir, içmeyin sakın.

14. Yeldeğirmenleri

Hollanda diyince akla yeldeğirmeni gelir ve Amsterdam merkezinde bile sekiz tane var fakat bir tek ikisi ziyaret edilebiliyor. Bunlardan birisi aşağıda gördüğünüz Molen van Stolen adlı, Akersluis Caddesi’ndeki meşhur ve gezinsel yeldeğirmeni. Sadece ben oldukca daha azca malum De Otter yeldeğirmenini tavsiye ederim. Jordaan semtinin Ledenberchstraat Caddesi’nde ve Dam Meydanı’ndan yürüyerek 15 dakika sürüyor. Sahibi burada lüks apartmanlar inşa etmek isteyen şehir planlamacılarıyla savaşım ediyor. Testere işi olarak türünün son örneği olan bu yeldeğirmeni her an yok olabilir.

Amsterdam’da Görülecek Bölgeler

Zamanınız var ise Oude Kerk Kilisesi, Magere Brug Köprüsü, Albert Cuypmarkt pazarı, Artis ZOO hayvanat bahçesi, Vondelpark, Hortus Botanik Bahçesi, Scheepvaartmuseum Denizcilik Müzesi, Nieuwe Kerk Kilisesi, Gizli saklı Amstelkring Kilisesi, Nieuw Dakota Sanat Merkezi, Allard Pierson Müzesi, Yahudi Zamanı Müzesi, Jordaanmuseum, Rembrandt Evi, Het Grachtenhuis Kanal Evi Müzesi, Yazar Multatuli Müzesi, içinde sahibi ailenin yaşamış olduğu hususi Museum van Loon kanal evi, Verzetsmuseum II. Dünya Savaşı Direniş Müzesi, Erotic Museum, Hash, Marijuana and Hemp Museum, Heineken Bira Müzesi, Dövme Müzesi, World Peace Museum, Tassen Museum Hendrikje Çanta Müzesi, Peynir Müzesi, Uitvaart Museum Tot Zover Cenaze Müzesi, Pijpenkabinet Pipo Müzesi, EYE Film Institute Film Müzesi, De Appel Sanat Merkezi, Amstelhof Hermitage Amsterdam Müzesi de Amsterdam’da gezilecek görülecek bölgeler içinde.

Museum Card ve I amsterdam Card

Museum Card (Museumkaart) bazılarını yukarıda anlattığım, Hollanda’daki dört yüzden fazla müzeye parasız giriş sağlıyor. Bir yıl geçerli müze kartı yetişkinlere 59.90 Avro, 18 yaş altına 32.45 Avro. Bir biçim doldurup parasını ödeyince, yanında avantajlarını özetleyen bir kitapçıkla beraber derhal veriliyor. Müze kartı müzelerden ve Leidseplein 26 numaradaki Uitburo’dan alınabiliyor.

Kısa süreli ziyaretler için ise I amsterdam Card mantıklı olabilir. Bu kart kentteki müzelere ve toplu taşımaya parasız erişim ve birçok gezinsel yerde indirim sağlıyor, yanında bir de şehir haritası veriliyor. Bu I amsterdam City Card yada Amsterdam Card adlı indirim kartının ücretleri süreye nazaran değişiyor; 48 saat geçerli I amsterdam City Card tutarı 59 euro, 72 saat geçerli I amsterdam City Card indirim kartı fiyatı 69 euro, ve 96 saat geçerli Amsterdam Kart tutarı 79 euro. Bu gezgin indirim kartı ile süresi süresince tüm toplu taşımadan (tramvay, otobüs, metro) parasız yararlanabilirsiniz, ki 48 saatlik ulaşım kartı 12 eurodur. Ek olarak parasız bir Volendam Marken arası kanal gezisi (normalde fiyatı 16 euro) yapabilir, Van Gogh Müzesi (17 avro), De Nieuwe Kerk (15 euro), Artis Royal Zoo (19.95 euro), Stedelijk Museum (15 euro) ve Het Scheepvaartmuseum (15 euro) adlı gezinsel bölgeleri parasız ziyaret ederek kartsız 110 euro tutacak bir Amsterdam gezisini parasız gerçekleştirebilirsiniz.

I amsterdam City Card adlı indirim kartını Schiphol Havaalanı Arrivals 2 terminalindeki Holland Tourist Information bürosundan, Arrivals 4 terminalindeki Connexxion Help Desk yardım masasından, şehir merkezindeki Central Station karşısındaki Stationsplein’den, Museumplein 4’te Museumshop’tan, Waterlooplein’deki Operadan ve bir oldukca müzeden satın alabilirsiniz.

Sizde hemen Amsterdam uçak bileti alarak bu güzel şehri ziyaret edebilirsiniz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İstanbul Otelleri Konforda Üst Sıralarda27 Mart 2019 Çarşamba 19:49
  • Keten Şalvar Modelleri26 Aralık 2018 Çarşamba 14:48
  • Kadın Çanta26 Aralık 2018 Çarşamba 14:44
  • Amsterdam'da Gezilecek Yerler13 Aralık 2018 Perşembe 11:07
  • Deri Bot Bayan Giyimin Kış Kreasyonunun En Önemli Parçaları Arasında Yer Alıyor27 Kasım 2018 Salı 17:17
  • Gümüş Kolye Çeşitleri17 Ağustos 2018 Cuma 23:42
  • Kadın Ceket26 Temmuz 2018 Perşembe 22:11
  • Bornova kiralık daire fiyatları ne kadar?01 Temmuz 2018 Pazar 17:41
  • Resim Defteri23 Haziran 2018 Cumartesi 16:55
  • Tuval23 Mayıs 2018 Çarşamba 15:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0534 325 83 00