• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye'nin rakipleri belli oldu!

Türkiye'nin rakipleri belli oldu!
Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2018 FIFA Dünya Kupası öncesinde oynanacak olan eleme gruplarının kuraları çekildi.

2018'de Rusya'da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası Finalleri öncesinde yapılacak elemelerin kura çekimi Rusya'nın St. Petersburg kentinde yapıldı. Kura çekimi sonucu Türkiye,  Finlandiya, Ukrayna, İzlanda ve Hırvatistan'ın yer aldığı I Grubu'da yer aldı. Grupların maç programı yarın saat 12.30'da belli olacak.

Konstantinovsky Palace'da yapılan kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu adına Yönetim Kurulu Üyeleri Servet Yardımcı ve Ali Dürüst, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş katıldı.

 

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne 52 takım katılacak. Bu 52 takım altışarlı 7 ve beşerli 2 olmak üzere toplam 9 gruba ayrıldı. Elemelerde gruplarını lider bitiren 9 takım finallere yükselecek. En iyi 8 grup ikincisi ise Play-Off oynayacak. Play-Off maçları sonunda 4 takım daha finallerde mücadele etmeye hak kazanacak. Ev sahibi Rusya ise finallere direkt olarak katılacak.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde grup maçları 4 Eylül 2016 ile 10 Ekim 2017 tarihleri arasında tamamlanacak. Play-Off'lar ise Kasım 2017'de oynanacak.

2018 DÜNYA KUPASI AVRUPA ELEME GRUPLARI

A GRUBU
Hollanda
Fransa
İsveç
Bulgaristan
Belarus
Lüksemburg

B GRUBU
Portekiz
İsviçre
Macaristan
Andorra
Letonya
Faroe Adaları

C GRUBU
Almanya
Çek Cumhuriyeti
Norveç
Azerbaycan
Kuzey İrlanda
San Marino

D GRUBU
Galler
Avusturya
Sırbistan
İrlanca Cumhuriyeti
Gürcistan
Moldova

E GRUBU
Romanya
Danimarka
Polonya
Kazakistan
Ermenistan
Karadağ

F GRUBU
İngiltere
Slovakya
Slovenya
İskoçya
Malta
Litvanya

G GRUBU
İspanya
İtalya
Liechtenstein
Makedonya
İsrail
Arnavutluk

H GRUBU
Belçika
Bosna Hersek
Yunanistan
Güney Kıbrıs
Estonya

I GRUBU
Hırvatistan
İzlanda
Ukrayna
TÜRKİYE
Finlandiya
 

Kura Çekimi ve 2018 FIFA Dünya Kupası ile ilgili diğer bilgiler:

İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Hollanda, kura çekiminde UEFA'nın yayın konuları ile ilgili talebi doğrultusunda sadece altı takımlı eleme gruplarında yer aldı.

Ev sahibi Rusya ise beşerli olarak 2 grupta yer alan toplam 10 takım ile elemeler boyunca hazırlık maçı yapacak. Rusya'nın bu ekiplerle oynayacağı hazırlık maçlarının tarihi ve başlama saatleri ise kura çekiminden sonra UEFA tarafından duyurulacak.

2018 FIFA Dünya Kupası Finalleri'nde ev sahibi Rusya ve UEFA'dan gelen 13 takımın yanı sıra; Asya Futbol Konfederasyonu'ndan (AFC), 4 ya da 5, Afrika Futbol Konfederasyonu'ndan 5 (CAF), Orta-Kuzey Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu'ndan (CONCACAF), Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'ndan (CONMEBOL) 4 ya da 5, Okyanusya Futbol Federasyonu'ndan ise 0 ya da 1 takım olmak üzere toplam 32 ülke mücadele edecek.

2018 FIFA Dünya Kupası Finalleri, 14 Haziran 2018'de Rusya'nın başkenti Moskova'daki Luzhniki Stadyumu'nda oynanacak açılış karşılaşması ile başlayıp, yine aynı stadyumda 15 Temmuz 2018'de oynanacak final müsabakası ile sona erecek.

Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası Finalleri'ne başkent Moskova'nın yanı sıra, St. Petersburg, Nizhny Novgorod, Ekaterinburg, Kaliningrad, Kazan, Saransk, Samara, Volgograd, Rostov ve Sochi kentleri ev sahipliği yapacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00