• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Türk Takımlarınınn UEFA Avrupa Ligi’ Play Off Turu rakipleri belli oldu

Türk Takımlarınınn UEFA Avrupa Ligi’ Play Off Turu rakipleri belli oldu
Avrupa’daki macerasına UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek olan takımlarımızın , play-off turundaki rakipleri belli oldu.

İlk maç 18 Ağustos Perşembe günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde, rövanşı ise 25 Ağustos Perşembe günü İsviçre'de.
 

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu kuraları bugün İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde çekildi. Fenerbahçemizi Asbaşkanlarımızdan Ozan Balaban temsil etti. Kurada, play-off turundaki 44 takım birbirleriyle eşleşti.  Oynanacak maçlar sonucunda 22 takım UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına katılmaya hak kazanacak. Kuraya seri başı olarak katılan Fenerbahçemizin eşleşmesi muhtemel rakipleri UEFA tarafından  Karabağ (Azerbaycan), Slavia Prag (Çek Cumhuriyeti), Brondby (Danimarka), Grasshoppers (İsviçre), Astra Giurgiu (Romanya) ve Partizan Tiran (Arnavutluk) olarak belirlenmişti. Takımımız kurada İsviçre’nin Grasshoppers takımıyla eşleşti. Play-off turundaki diğer eşleşmeler ise söyle oluştu:

Astana(KAZ)-BATEBATE(BLR)

Arouca(POR)-Olympiacos(GRE)

Midtjylland(DEN)-Osmanlıspor(TUR)

Trenčín(SVK)-Rapid Wien(AUT)

Lokomotiva Zagreb(CRO)-Genk(BEL)

AEK Larnaca(CYP)-Liberec(CZE)

Dinamo Tiflis (GEO)-PAOK(GRE)

Austria Wien(AUT)-Rosenborg(NOR)

Beitar Jerusalem(ISR)-St-Étienne(FRA)

Vojvodina(SRB)-AZAZ(NED)

Maribor(SVN)-Kabala(AZE)

Slavia Prag(CZE)-Anderlecht(BEL)

Astra(ROU)-West Ham(ENG)

Fenerbahçe(TUR)-Grasshoppers(SUI)

Brondby(DEN)-Panathinaikos(GRE)

Krasnodar(RUS)-Partizani(ALB)

Gent(BEL)-Shkëndija(MKD)

İstanbul Başakşehirİ(TUR)-Shakhtar Donetsk(UKR)

Sonderjyske(DEN)-SpartaPrag(CZE)

Sassuolo(ITA)-Crvena zvezda(SRB)

Göteborg(SWE)-Karabağ(AZE)
M. Tel-Aviv(ISR)-Hajduk Split(CRO)
 

GRASSHOPPERS'I TANIYALIM

İSVİÇRE FUTBOLUNUN EN KÖKLÜ EKİPLERİNDEN GRASSHOPPERS, 1886 YILINDA KURULDU. GRASSHOPPERS ELDE ETTİĞİ 27 ŞAMPİYONLUKLA İSVİÇRE LİG TARİHİNİN EN FAZLA ŞAMPİYON OLAN TAKIMI. BUNA RAĞMEN SON DÖNEMDE BASEL'İN GÖLGESİNDE KALAN MAVİ BEYAZLILAR, SON 13 SEZONDA SADECE 2 KEZ LİGİ 2. SIRADA TAMAMLAYABİLDİ.

32 KEZ FİNAL OYNADIĞI İSVİÇRE KUPASI'NDA DA ELDE ETTİĞİ 19 ŞAMPİYONLUKLA EN ÇOK MUTLU SONA ULAŞAN GRASSHOPPERS, KUPADA SON ZAFERİNİ 2012-2013 SEZONUNDA ELDE ETTİ.

1956-1957 VE 1978-1979 SEZONLARINDA ŞAMPİYON KULÜPLER KUPASINDA ÇEYREK FİNAL OYNAYAN GRASSHOPPERS, SON 10 YILLIK DÖNEMDE İKİ KEZ UEFA AVRUPA LİGİ GRUPLARINA KALMAYI BAŞARSA DA SON 32 TURUNA YÜKSELEMEDİ.

AVRUPA KUPALARINDA SON OLARAK 2014-2015 SEZONUNDA MÜCADELE EDEN GRASSHOPPERS, UEFA AVRUPA LİGİ PLAYOFF TURUNDA BELÇİKA'NIN CLUB BRUGGE TAKIMINA ELENMİŞTİ.

GEÇEN SEZON AVRUPA KUPALARINDA YER ALMAYAN GRASSHOPPERS, 36 HAFTA SÜREN İSVİÇRE LİGİNİ BASEL, YOUNG BOYS VE LUZERN'İN ARDINDAN 4. SIRADA BİTİRDİ.

İSVİÇRE KUPASINA SON 16 TURUNDA KONİZ'E ELENEREK VEDA EDEN MAVİ BEYAZLILAR, AVRUPA KUPALARINA UEFA AVRUPA LİGİ 2. ÖN ELEME TURUNDAN KATILMAYA HAK KAZANDI.

BU TURDA İZLANDA'NIN REYKJAVIK TAKIMIYLA EŞLEŞEN GRASSHOPPERS, RAKİBİYLE İLK MAÇTA MUNSY, GJORGIEV VE CAIO'NUN ATTIĞI GOLLER VE 3 KEZ ÖNE GEÇMESİNE RAĞMEN DEPLASMANDA BERABERE KALDI. KENDİ SAHASINDAKİ RÖVANŞI RUNAR SIGURJONSSON'UN GOLLERİYLE 2-1 KAZANAN GRASSHOPPERS, 3. ÖN ELEME TURUNDAYSA KIBRIS RUM KESİMİ'NİN APOLLON TAKIMININ RAKİBİ OLDU. MAVİ BEYAZLILAR, İSVİÇRE'DEKİ İLK MAÇI TABAKOVIC VE LAVANCHY'NİN GOLLERİYLE 2-1 ÖNDE TAMAMLADI. RÖVANŞ AYNI SKORLA APOLLON'UN ÜSTÜNLÜĞÜYLE SONUÇLANIRKEN, UZATMAYA GİDİLDİ. GRASSHOPPERS, UZATMADA 3-1 GERİYE DÜŞMESİNE RAĞMEN CAIO VE GJORGIEV'İN GOLLERİYLE SAHADAN 3-3'LÜK BERABERLİKLE AYRILDI VE TURU GEÇEN TARAF OLDU.

 

TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜNÜ 2015 YILININ OCAK AYINDAN BU YANA İTALYAN ASILLI PIERLUIGI TAMI'NİN YAPTIĞI GRASSHOPPERS, MAÇLARINI ZÜRİH'TEKİ 26 BİN KİŞİLİK LETZIGRUND'TA OYNUYOR. GRASSHOPPERS, 2 HAFTASI GERİDE KALAN İSVİÇRE LİGİNDEYSE İLK HAFTADA SAHASINDA LOZAN'I CAIO'NUN GOLLERİYLE 2-0 YENERKEN, İKİNCİ HAFTADA DEPLASMANDA LUZERN'E 4-3 MAĞLUP OLDU.

MAVİ BEYAZLILAR, 18 AĞUSTOS'TA OYNANACAK İLK MAÇ ÖNCESİNDE İSVİÇRE LİGİNDE CUMARTESİ GÜNÜ TSİ 17'DE ST. GALLEN'LE, 11 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNÜ DE TSİ 20.45'TE THUN'LA DEPLASMANDA KARŞI KARŞIYA GELECEK. GRASSHOPPERS, 14 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ İSE İSVİÇRE KUPASI 1. TURUNDA ÜÇÜNCÜ LİG EKİBİ OLD BOYS BASEL'LE TSİ 16'DA DEPLASMANDA KARŞILAŞACAK.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00