• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Sultanhanı'nda Muhteşem Çanakkale Programı

Sultanhanı'nda Muhteşem Çanakkale Programı
Sultanhanı Beldesinde Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi anma programı büyük ilgi gördü.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü nedeniyle Sultanhanı Ortaokulu ve Sultanhanı İmam hatip Okulu Ortaklaşa Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Programı düzenledi.

Sultanhanı Ortaokulu  Konferans Salonunda Düzenlenen Programa Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Ak Parti Sultanhanı Belde Başkanı Hacı Ahmet Aslanhan, Sultanhanı’nda Görev Yapan Okul Müdürleri, Sultanhanı Jandarma Karakol Komutanı ve Çok sayıda Vatandaş Katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Okunması İLE Başlayan Program Bekir ağa Camii imamı Hidayet Eskici Hocanın Şehitlerimiz için Okuduğu Dua ile devam etti.

Daha sonra Sultanhanı Ortaokulu Müdürü Mevlüt Karaağaç Kısa Bir Konuşma yaptı. Konuşmasın Vatan için Şehit olan Ve Bu cennet vatanı bizlere Armağan eden Aziz şehitlerimizin ne Şartlarda Vatan Müdafaasında Bulunduklarından Bahseden Karaağaç'ın ardından Bir konuşmada Sultanhanı belediye Başkanı Fahri Solak Yaptı.

Solak Konuşmasında Bugün; Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Türk Ordusu’nun Çanakkale’de vermiş olduğu bu büyük mücadele; sadece dünya tarihi üzerinde oluşturduğu büyük etkiyle değil, Türk savaş sanatının uygulanış tarzı ve başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kanlı mücadelede ön plana çıkardığı kahramanlarımız, askeri dehalar, Türk askerinin doğasında bulunan insani değerlerin savaş sahasında tezahürü cihetiyle de dünya savaş tarihinde örneği bulunmayan müstesna bir olaydır. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Türk milleti bu zaferle, arka arkaya gelen acı olayların tesiriyle kaybettiği özgüvenini yeniden kazanmıştır.
Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. dedi.

Konuşmaların ardından Çanakkale Sine vizyon Gösterisi izlendi ve Ardından Çanakkale şiir dinletisi Sunuldu.

Sultanhanı ortaokulu Öğrencileri tarafından Canlandırılan Çanakkale Oratoryosu Sunuldu. Oratoryo İzleyenler Tarafından Ayakta alkışlandı.

Son olarak 18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şiir ve Resim Yarışmasında dereceye giren öğrencilere Ödül verilmesi ile program son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00