• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Sultanhanı İlçe Emniyet Müdürlüğü Törenle Açıldı

Sultanhanı İlçe Emniyet Müdürlüğü Törenle Açıldı
Sultanhanı ilçe Emniyet müdürlüğü hizmet binası düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törene Aksaray Vali yardımcısı Şahin Bayhan, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Aksaray Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Baro Başkanı Av. Beytullah Coşkun, Eskil Kaymakamı Yavuz Kartal, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fuat Anık, İl Müftüsü Cemalettin Bal, Sultanhanı Kaymakamı Murat Karasu, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Eşmekaya Belediye başkanı Tayfur Başkan, Kurum amirleri, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan Program Hafız Hilati Özdemir hocanın Kuranı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından Emniyet genel müdürü Selami Altınok’un Kutlama mesajı ve Programa Katılamayan Diger konukların Mesajlarının okunmasının ardından ilk olarak Sultanhanı ilçe belediye Başkanı Fahri Solak Açılış konuşması Yaptı.

Başkan Solak  Açılışta yaptığı Konuşmasında ilk olarak Vatandaşlarımızın Malını ve Canını Korumakla görevli Polis teşkilatımızın hizmet vereceği ilçe emniyet müdürlüğü hizmet binasının açılışı yapmak için gelen bütün davetlilere Teşekkür ederek başlayan Başkan Solak ''Zeytindalı harekatı ile Afrinde Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve huzuru için şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Şuanda harekatta görev alan kardeşlerimize Cenabı Allah’tan güç, kuvvet diliyorum, Allah yar ve yardımcıları olsun inşallah.

Sultanhanı belediye başkanlığı görevine geldiğim 2014 yılından itibaren en önemli hedefimiz olan Sultanhanı’nın ilçe olması idi. Sultanhanı’nın hak ettiği ve yaklaşık 64 yıldır beklediği ilçelik özlemi Sayın Cumhur başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Bakanlar kurulumuzun aldığı karar ile 25 Ağustos 2017  Tarihli Resmi gazetede yayınlanan 694 sayılı Kanun hükmünde kararname ile sona ermiş ve Çok şükür Sultanhanı ilçe olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerimle Sultanhanı İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün hayırlara vesile olmasını diler İlçemizde Görev yapacak Polis teşkilatımızın güzide personeline sağlık sıhat içerisinde huzur içinde görev yapmalarını diliyorum'' dedi.

Ardından İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Sultanhanı kervansarayı ve Sultanhanı hakkında geçmiş vesikalara dayanarak bilgiler veren Karabağ ''Dünyanın en büyük Halı, Kilim Bakım Onarım Restorasyon merkezi, ipek yolunun incisi çiçeği burnunda ilçemiz Sultanhanı 25 Ağustos 2017 Tarihinde yayınlanan 694 Sayılı KHK ile Aksaray ilinin 7. ilçesi olmuş Merkezi Nüfus bakımından 2. Büyük ilçesidir, tebrik ediyoruz.

Aksaray Konya Karayolu üzerinde kurulu bulunan Sultanhanı ilçemizde Yapımı devam eden  Botaş tuz gölü Sultanhanı Doğalgaz depolama tesisi  ülkemizin enerji arz güvenliği açısından en önemli projelerinden birisidir ve ilçemizin gelişimine çok büyük katkıda bulunacağı aşikardır.

Sultanhanı ilçe emniyet müdürlüğümüz 1 Şubat 2018 günü faaliyete geçerek Siz Sultanhanılı hemşerilerimize Can ve mal güvenliği için 7/24 esasına göre zaman mefumu gözetmeksizin hizmet sunmaya başlamıştır. Vatandaşlarımızın hak ettiği çağdaş, insan odaklı, hızlı ve verimli bir güvenlik hizmeti sunacak olan Sultanhanı ilçe emniyet müdürlüğü Selçuklu yerel mimariye uygun ilçemizin adına yakışır yeni hizmet binamız yapılana kadar bu binada geçici olarak hizmet vermeye devam edecektir'' Dedi.

Son olarak Sultanhanı ilçe Kaymakamı Murat Karasu bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Sultanhanı ilçesinin İlçelik hasretinin bir sabah Son bulduğunu Söyleyen Karasu ''Bu ilçelik hasretinin bitmesinde ve hakkın teslim edilmesinde Emeği geçen Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlar kurulu üyeleri, Değerli Milletvekillerimiz, Valimiz ve Belediye başkanımıza evvela huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kamu kurumlarımız Çok şükür Sırayla Faaliyete geçiyorlar, Tapu Müdürlüğümüz İlçe Nüfus müdürlüğümüz faaliyete geçtiler ve birkaç gün önce de çok şükür emniyet müdürlüğümüzde faaliyete geçmiş durumda bugünde resmi açılışını yapmak için toplanmış bulunmaktayız. Emeği geçen bütün ilgili ve yetkililere huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Bütün şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum'' dedi.

Program İl Müftüsü Cemalettin Bal’ın Tekbirleri eşliğinde Kurban kesilerek devam etti ve Müftü Bal’ın açılış duasının ardından Sultanhanı ilçe Emniyet müdürlüğü hizmet binasının açılış kurdelesi kesilerek program son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00