• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Sultanhanı Kültür Ve Turizm Festivali Gerçekleştirildi

Sultanhanı Kültür Ve Turizm Festivali Gerçekleştirildi
Sultanhanı Kültür Ve Turizm Festivali Gerçekleştirildi

Turizm Festivalinin Bu yılki Durağı Sultanhanı oldu.Turizm İl Müdürlüğü öncülüğünde Turizm Haftası Sultanhanında kutlandı.  Kutlamaya Aksaray Valisi Şeref Ataklı ,Ak Parti Aksaray İl Başkanı Fatih Yıldırıcı,Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar,Atso Başkanı Ahmet Koçaş,İGM  Başkanı M. Mehmet Tüzün,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun,Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay,Eşmekaya Belediye Başkanı Tayfur Başkan , Diğer Protokol Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlama ilk olarak Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı, Daha sonra ev sahibi olarak  Sultanhanı belediye Başkanı Fahri Solak Kısa bir konuşma yaptı Solak Konuşmasında '' Sultanhanı olarak Turizm Bizim için çok önemli Sultanhanı Kervansarayımızı Görmek için Sultanhanına Yılda binlerce Turist gelmekte Bizler Bu turistlerimizden Yeterikadar İstifade edemiyoruz Yapacagımız Yeni Yatırım ve çalışmalarla bu gelen turistlerimizi Daha uzun süre sultanhanında tutup Daha fazla Gelir elde etmeyi planlamaktayız Bu tür Festivaller ve Kültürel Etkinliklerlede İç turizmi Canlandırmayı Hedeflemekteyiz '' dedi. Daha sonra Kürsüye Organizasyonu Gerçekleştiren İl Kültür Müdürü Mustafa Doğan Çıkarak konuşma yaptı , Dogan '' bu yıl 38. sini Kutladığımız Kültür ve Turizm Haftası Etkinliklerini Sultanhanın'da Yapmaktan Çok Memnunuz , Sultanhanı Aksaray Turizm için Çok Önemli Merkezleden biri Sultanhanını Türkiye ve Dünya'ya Daha fazla Tanıtmalıyız, Bu Organizasyonu Bu yıl Sultanhanında yapmamızın nedenlerinden biriside budur , Bu organizasyonda Bizlere Çok Büyük Destek veren Sultanhanı Belediye Başkanı Sayın Fahri Solak'a ve Tüm Sultanhanlı Hemşerilerimize Teşekür ediyorum '' dedi. Daha sonra Aksaray Valisi Şeref Ataklı'da Kısabir Konuşma Yaptı  Ataklı "Yüzyılların yıpranmışlığını hissettirmeden dimdik ayakta duruyor. Bu değerlerimizi öncelikle biz bileceğiz daha sonra diğer insanlara bunları anlatacağız. Buraya gelip ziyaret etmelerine imkan sağlayacağız. Kültürümüzün, değerlerimizin farkına varacağız. Bunları yaparken turizm faaliyetleri gerçekleşecek, değişik etkinliklerde bulunarak bundan istifade edilecektir" dedi. Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak Bugünün Anısı Olarak Vali Şeref Ataklı'ya El dokuması Sultanhanı Halısı Hediye etti. Dahasonra Şiir Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilere Vali Ataklı Ödüllerini verdi , Şiir Yarışması Birincisi Sultanhanı Orta okulu Öğrencisi Hamza Mesut Ağır Birincilik Şiirini okudu, Doğuştan Yürüme engelli olan Hamza Mesut Ağır'ın Şiiri Dinleyen Herkezi Çok Duygulandırdı.

Kutlama etkinliklerine Daha Sonra Devlet Halk Dansları Toplulugu'nun Gösterileri ile Devam etti, Halk Dansları Topluluğunun Gösterisi İzleyiciler Tarafından Beğeniyle izlendi.

Daha Sonra Proğramın Ençok ilgi çeken Kısımlarından Biri olan Aksaraylı Sanatçımız Mine Gez Sahneye Çıktı, Güzel sesiyle izleyicilere Eserler seslendiren Gez Etkinliğin ilgi odağı oldu. Belediye Başkanı Fahri Solak Aksaraylı Sanatçımız Mine gez'e de Bu Günün Hatırası olarak Halı Hediye etti.

Son olarak Sanatçı Mihriban Türkmen Sahneye Çıktı. Türkmen'in Seslendirdiği Şarkılarla Turizm Festivali etkinlikleri Sultanhanın'da son buldu.

 

Gecenin Sonunda Basın Mesuplarının Sorularını Cevaplayan Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak Bir Soru üzerine '' Turizm Haftası Etkinliğinin Sultanhanı'nda Düzenleyen Aksaray Turizm il müdürlüğüne teşekür ediyorum Biz Sultanhanı belediyesi olarak sadece bu etkinliğe ev sahipliği ve destek verdik aslında Sultanhanında halı ve tanıtım festivalleri geçmiş yıllarda yapılıyor Bizlerde bu Festivallere Devam edeceğiz Bizler daha Yeni bu göreve başladık daha 10 günlük bir başkanım İnşallah Önümüzdeki yıl Sultanhanı festivalinde Türkiye ve Dünyada bir ilk olarak Dünyanın en büyük Halı Dokuma Türk bayrağını bu kervansaray içerisinde dokutarak vede yine Bir Avrupa ülkesinin En büyük Bayrağını Dokutarak Önümüzdeki yıl Düzenleyeceğimiz ve uluslar rası düzeyde olacak olan Festivalimizde Sultanhanında sergileceyegiz, bu festivale Bayrağını Dokuduğumuz Ülkeden Çok Üst düzeyde Bürokrat Katılımı olmasını Pilanlıyoruz, Türkiyemizin En Büyük Dokuma Bayrağınında Açılışına Devlet Büyüklerimizdende Katılım Planlamaktayız İnşallah  Sultanhanını Türkiye ve Dünyada Çok daha Fazla Tanıtıp İsmini Duyuracağız '' dedi.

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ FOTOĞRAFLARI BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ VİDEO - 1 İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ VİDEO - 2 İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ(Hamza Mesut Ağır'ın şiiri )

 

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ VİDEO - 3 İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ VİDEO - 4 İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

www.sultanhani.gen.tr

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00