• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Robin van Persie İmzayı Attı

Robin van Persie İmzayı Attı
Fenerbahçenin kadrosuna katığı dünyaca ünlü Hollandalı yıldız oyuncu Robin van Persie Şükrü Saracoğlu Stadı’nda taraftarlarımızın huzurunda gerçekleştirilen törenle kendisini sarı lacivert renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Hollandalı yıldız oyuncu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın çimlerinin üzerine kurulan platformda ve 15 bini aşkın taraftarımızın önünde, Sportif Direktörümüz Giuliano Terraneo eşliğinde resmi sözleşmeyi imzaladı.

Tören öncesinde tribünlerdeki yerini alan 15 bini aşkın taraftarımız Hollandalı oyuncu Robin van Persie’ye sevgi gösterilerinde bulundu. Hollandalı oyuncu da, kendisiyle ilgili kısa bir tanıtımın ardından sahaya davet edildi. Taraftarlar, tezahüratlarla Robin van Persie’ye sevgi gösterisinde bulunurken, "11" numaralı sarı-lacivertli formayla sahaya çıkan Robin van Persie de tribünleri selamladı. 

Gulliano Terrenao: “Kulübümüze bir büyük oyuncuyu daha kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum”

Törende ilk sözü alan Sportif Direktörümüz Gulliano Terrenao, “Burada sizleri büyük Başkanımız Aziz Yıldırım adına selamlamak istiyorum. Takımımızın güzel mozaiğinin tamamlayıcısı başka bir oyuncumuzu size tanıtmaktan memnuniyet duyuyorum. Takımımızın dünya çapında başarılara ulaşmak istediğinin bir ispatı olduğunu düşünüyorum bu transferlerimizin. Kulübümüze bir büyük oyuncuyu daha kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kadromuzu çok güçlendirecek bir oyuncuyla baş başayız. Robin van Persie karşınızda” dedi.

Robin van Persie: “ Sizleri mutlu edebilmek için her şeyi yapacağım”

Hollandalı yıldız oyuncu Robin van Persie sözlerine Türkçe, ‘ Merhaba Fenerbahçe’ diyerek başladı.  Taraftarlara hitaben yaptığı konuşmada “sizleri mutlu etmek için elimden geleni yapacağım” diyen  Robin van Persie, “Az önce benim öğrendiğim ilk kelimeyi duydunuz. Türkçeyi en kısa zamanda öğrenmeye çalışacağım. Ülkeye adaptasyon konusunda dilin önemli olduğunu düşünüyorum.  Fenerbahçe ailesinin bir parçasıyım ve buraya en hızlı şekilde uyum sağlayacağımı düşünüyorum. Sizlerin burada beni karşılamaya geldiğinizi görmek mükemmel bir duygu.  Gerçekten çok güzel bir duygu. Size sadece bir şeyin sözünü veriyorum burada tüm gücümle bu takıma yardım için her şeyi yapacağım. Kazanabileceğimiz kadar fazla kupa kazanmak ve sizi mutlu etmek için her şeyi yapacağım. Eğer bu coşkumuz bugün böyle ise şampiyonluk kutlamasını tahmin bile edemiyorum” dedi. Milli oyuncu sözlerini Türkçe “Teşekkürler Fenerbahçe” diyerek tamamladı. 

Konuşmalar sonrasında imzalar atıldı. Ardından sahaya inen Robin van Persie, önce basına poz verdi, ardından yöneticilerimizle tek tek el sıkıştı. Küçük oğlunu da imza törenine alan Robin van Persie, oğluyla karşılıklı top sektirdi. Taraftarlara top dağıtan Hollandalı yıldız oyuncu daha sonra taraftarlarımızla bir araya geldi ve tezahüratlar eşliğinde sahadan ayrıldı.

Basın Toplantısı

Robin Van Persie, taraftar önündeki imza töreni sonrasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda bulunan Basın Toplantı Salonu’na geçti ve burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Basın toplantısında ilk olarak söz alan Sportif Direktörümüz Gulliano Terrenao,  “Ben mutluyum, başkanımız mutlu, kulübümüz çok mutlu ve artık bana her basın toplantısında sorulan Robin Van Persie  ile sizleri baş başa bırakıyorum” diyerek  sözü Hollandalı yıldız oyuncuya bıraktı. 

Robin Van Persie: “Büyük mutluluk duyuyorum”

İlk olarak genel durum değerlendirmesi yapan Robin Van Persie, “Çok mutluyum. Büyük mutluluk duyuyorum. Başkanımıza, Gulliano Terrenao’ya  menajerlerime bu transferde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Türklerin tutkusunu hep sevmişimdir. Umarım önümüzdeki birkaç yıl çok büyük başarılar elde edebiliriz” diye konuştu.

Robin Van Persie: “17-18 bin taraftarın karşısında..”

“Hayatta her zaman zor kararlar vardır” diyen yıldız oyuncu, “Bir karar alacakken o kararın artısına eksisine bakarsınız. Sevdiklerinizden tavsiyeler alırsınız.  Her durum ve transfer birbirinden farklıdır. Ben burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Buranın gerçekten bir futbol ülkesi olduğunu düşünüyorum. Sahadayken benim için inanılmaz bir andı. 17-18 bin taraftarın karşısında. Bu benim hayatımdaki ilk defa tecrübe ettiğim bir olaydı” dedi.

Robin Van Persie: “Kuyt çok olumlu görüşler bildirdi”

Kuyt’la aralarında geçen konuşmalara değinen golcü oyuncu, “Kuyt’la 10 yıldır arkadaşlığımız var. Milli takımda beraber oynuyoruz. Kuyt son yıllarda özellikle hep  Fenerbahçe tutkusundan bahsediyordu. Çok olumlu görüşler bildirdi. Ben için iyi olacağını söyledi. Türk arkadaşlarım görüşleri de bana yardımcı oldu. Ama benim hikayem daha eskiye dayanıyor. Feyenoord ile 12 yıl önce Şampiyonlar Ligi maçı için gelmiştik. Ogün taraftarları gördüm, sanki stat yerinden hareket ediyormuş gibi.Taraftarın tutkusunu unutmadım ve  şimdi de buradayım” ifadelerini kullandı.

Robin van Persie: “Fenerbahçe bana en güzel hissi veren kulüp oldu

Hakkında çıkan transfer dedikodularıyla ilgili değerlendirmede bulunan Robin van Persie, “Benim son yıllarda şöyle bir durumum var. Her dönem hakkımda dedikodular duyuyorum. Özellikle son 1 kaç ayda bir çok kulübe imza attığım söylendi. Bunlardan bazıları doğru bazıları ise yalandı. Ama bu büyük kulüp, Fenerbahçe bana en güzel hissi veren kulüp oldu. En çok burada olmaktan mutlu olacağıma inandım. Şu an buradayım, 3 yıllık imza attık. Benim için Fenerbahçe ve İstanbul tecrübesi başlıyor” dedi.

Robin van Persie: "Sneijder ile rekabetimiz sahada"

Vatandaşı Wesley Sneijder ile ilgili sorulan soruya Robin van Persie, “Bizim rekabetimiz sadece sahada olacak. Uzun süre tanıdığım bir arkadaşım. Feyenoord genç takımıdayken o Ajax'taydı. Yıllar sonra Hollanda Milli Takımı'nda oynadık ve şimdi burada karşılaşacağız. Sabırsızlanıyorum onunla mücadele etmek için. Çok iyi bir insan ve iyi bir meslektaşım. Bu lig zor bir lig. Her takıma saygı duyuyorum. Sneijder ve takımı da çok iyi bir takım. Sneijder ile benim aramda güzel bir rekabet olacağını düşünüyorum” cevabını verdi.

Robin van Persie: " Yıllarca daha üst seviyede oynayabileceğime inanıyorum"

Şu anda kendini iyi hissettiğini söyleyen Robin van Persie, “Birçok takım gibi benim de sezon öncesi idmanı yapmaya ihtiyacım var. Kendimi geliştirmem için birkaç haftaya ihtiyacım var. Hocamızla da konuştum. Beni en fit duruma getirebilmek için çalışacağız. Ben yıllarca daha üst seviyede oynayabileceğime inanıyorum. Taraftarlarımızı ve kulübümü mutlu edebilmek için elimden gelen her şeyi yapacağım” şeklinde konuştu.

Robin van Persie: "Manchester United'den ayrılmayı bekliyordum"

Manchester United’den ayrılmayı beklediğini ifade eden Hollandalı yıldız oyuncu, “Benim hislerim uzun zaman önce başlamıştı. Oradan ayrılmayı bekliyordum. Kendimi buna alıştırmıştım. Futbolda yeni bir kulübe imza atarsınız, iyi anlarız olur, kötü anlarınız olur. Bunlar hem futbolun hem hayatın parçaları. Orada güzel anılar yaşadım, herkesin oradaki dönemimi takdir ettiğini düşünüyorum. Benim için de bu önemli. Burada Manchester United CEO'su Ed Woodward'e teşekkür etmek istiyorum. Beni izliyorsa, transferimdeki tutumlarından dolayı ona teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Robin van Persie: "ilginç bir fikstür"

İlginç bir fikstürün kendilerini beklediğini belirten Robin van Persie, “İki ön eleme oynayacağız. Burada karşımıza Ajax çıkabilir. Ben bir Hollandalı'yım bu yüzden bu ilginç bir durum olabilir benim için. Ama bizim ilk hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek. Ben iyi bir iş çıkaracağımıza inanıyorum. Bu takım ve bu hocayla büyük şansımız var.  Milli takımda da bizi ilginç bir fikstür bekliyor. İzlanda ile oynadıktan sonra Türkiye ile oynayacağız. Fenerbahçe'ye dönecek olursak ben burada olabilecek en fazla sayıda kupalar kazanmak istiyorum. Bizde bu kapasitenin olduğuna inanıyorum” dedi.

Robin van Persie: “Baskı sadece beni heyecanlandırır”

Baskıya alışık bir oyuncu olduğunu dile getiren Robin van Persie, “Baskıdan korkmuyorum ben baskıya alışığım. Bu baskı sadece beni heyecanlandırır. Tabii ki gol kaçıracağım ama her zaman deneyeceğim, en iyisini vermeye çalışacağım. Bugünkü coşku sadece bir başlangıçtı. Umarım onları mutlu edebilirim” diye konuştu.

Robin van Persie: “Beni bekleyen macera için sabırsızlanıyorum”

Son olarak İstanbul ve Türkiye’yle ilgili fikirlerini belirten Hollandalı yıldız oyuncu Robin van Persie, “İstanbul çok büyük bir şehir. Yaklaşık 18-19 milyon insan yaşıyor. Henüz 2 gündür buradayız. Daha önce futbol maçı için gelmiştim ama bu başka çünkü yaşamak için geldik. Herkesin isteklerini tutkusunu gördüm. Burası dev bir şehir. Farklı bir tecrübe oluyor. İnsanların ne kadar iyi olduğunu gördüm. Biz şu an ailecek İstanbul'u Türkiye'yi görmek istiyoruz. Uyum sağlamak için bu ülkenin dilini öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Biz bu ülkenin önemli bir parçası olmak istiyoruz. Umarım seneye Türkçe bir basın toplantısı yaparız. Burada güzel bir dönem geçirmek istiyoruz. Beni bekleyen macera için sabırsızlanıyorum” ifadelerine değindi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00