• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Lig, Fenerbahçe Eskişehirspor Maçıyla Açıyor

Lig, Fenerbahçe Eskişehirspor Maçıyla Açıyor
Fenerbahçe, 2015-2016 Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu’nun açılış maçında 14 Ağustos Cuma günü saat 22.00’da Eskişehirspor ile karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. Aleks Taşçıoğlu ve Arkın Akgöl’ün yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Mehmet Cem Satman. Deniz Ateş Bitnel ve  Onur Karabaş da maçın ilave yardımcı hakemleri.

 


Ligde 59. Randevu

2015-2016 Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu’nun ilk haftasında 14 Ağustos'ta yapılacak Fenerbahçe-Eskişehirspor maçıyla iki ekip lig tarihinde 59. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan maçlarda Fenerbahçe, Eskişehirspor'a galibiyet sayısında 29-14, gol sayısında da 88-57 üstünlük kurdu, iki ekip arasındaki 15 maç da berabere sonuçlandı. Geçen sezonki maçlarda taraflar İstanbul'da 2-2, Eskişehir'de de 1-1 berabere kaldı.

İstanbul'daki maçlar

Fenerbahçe ile Eskişehirspor lig tarihinde İstanbul'da 28 kez karşılaştı. İstanbul'daki maçlarda Fenerbahçe 22, Eskişehirspor sadece tek galibiyet aldı, 5 maç da berabere sonuçlandı. Takımımız bu maçlarda 53 gol attı, kalesinde ise 17 gol gördü.

Fenerbahçe kadrosuna 10 oyuncu kattı

Sezon başında teknik direktörlük görevine Vitor Pereira’yı getiren Fenerbahçe, kadrosunu da Robin van Persie ve Luis Nani gibi dünyaca ünlü yıldızlar ile birlikte Josef de Souza, Simon Kjaer, Şener Özbayraklı, Fernandao, Fabiana Ribeiro, Abdoulaye Ba, Ozan Tufan ve Volkan Şen ile güçlendirdi.

Fenerbahçe Hazırlıklar 25 Haziran’da başladı

Vitor Pereira yönetimindeki takımımız yeni sezon hazırlıklarına 25 Haziran 2015 tarihinde Can Bartu Tesislerimizde yaptığı antrenmanla başladı. Ardından 1 Temmuz 2015 tarihi ile Topuk Yaylası Tesislerimize geçen kafilemiz burada 11 günlük bir kamp süreci geçirdi. 

8 maçın 7’sini Kazandı

Fenerbahçe, oynadığı 8 hazırlık maçının 7’sinden galip ayrıldı. İlk maçında Romanya ekibi Voluntari’yi 2-1 yenen Takımımız, ikinci hazırlık maçında ise Şanlıurfaspor’u 1-0’la geçti. Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarının Düzce etabını da İran takımı Zob Ahan ile oynadığı hazırlık maçıyla tamamladı.  Düzce 18 Temmuz Stadı’nda oynanan maçı Fenerbahçe 7-0 kazandı.

Ardından deplasmanda Sivasspor’u 3-2 yenen Takımımız ertesi günü Şükrü Saracoğlu Stadı’nda konuk ettiği Ukrayna ekibi Dnipro’ya ise 1-0 mağlup oldu.

6. hazırlık maçında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşılaştığı Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes’i 3-1 yenen fenerbahçe , sonrasında Afyonkarahisar'da düzenlenen Afyon Futbol Fest 2015 Turnuvası’na katıldı. Turnuvadaki ilk maçında Yunanistan ligi şampiyonu Olympiakos’u 3-2 yenen Takımımız, ikinci maçında ise Fransa takımı Olympique Marsilya’yı 3-1’le geçti.

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Shakhtar Donetsk ile karşılaşan Fenerbahçemiz, Şükrü Saracoğlu’nda oynanan ilk karşılaşmada sahadan 0-0 eşitlikle ayrılırken, deplasmanda rakibine 3-0 mağlup oldu ve bu turda Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. 

 

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE
Volkan Demirel
Şener Özbayraklı
Simon Kjaer
Bruno Alves
Hasan Ali Kaldırım
Mehmet Topal
Josef de Souza
Luis Nani
Diego Ribas
Moussa Sow
Jose Fernandao

ESKİŞEHİRSPOR
Ali Şaşal Vural
Emre Güngör
Sezgin Coşkun
Kaan Kanak
Birol Parlak
Raheem Lawal
Nzuzi Toko
Özgür Çek
Nassim Ben Khalifa
Matias Defederico
Theofanis Gekas

SAAT: 22.00
STAT: ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU
HAKEM: FIRAT AYDINUS
YAYIN: LİG TV & SPORX
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00