• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Kuyt varsa, sorun yok!

Kuyt varsa, sorun yok!
Kuyt varsa, sorun yok!
Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçemiz deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan mücadeleyi takımımız 1-0'lık skorla kazandı.

İlk yarısı 0-0 sonuçlanan maçın ikinci yarısının hemen başında sarı-lacivertliler ataklarını sıklaştırdı. 60. dakikada Hollandalı yıldız Dirk Kuyt'un golü ile öne geçen Fenerbahçe, mücadeleyi de bu skorla tamamladı. Öte yandan Gençlerbirliği'nde Özgür İleri 84. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçemiz puanını 15 yaptı ve maç fazlası ile liderliğe yükseldi. Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Kadıköy'de Trabzonspor ile karşı karşıya geleceğiz.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

KADRODA 5 İSİM YOK!

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk olan Fenerbahçe'de 5 futbolcu kadroda yer almadı.

Sarı-lacivertlilerde, Cristian, Holmen, Yobo ve Kadlec'i yabancı kontenjanı nedeniyle kadronun dışında tutan teknik direktör Ersun Yanal, sakatlıktan yeni çıkan Emre Belözoğlu'nu da kadroya almadı. Sakatlığı düzelen Emenike ise bir hafta aradan sonra 18 kişilik kadroya dahil edildi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligde oynadıkları Sanica Boru Elazığspor maçı kadrosundan bir isimde değişiklik yaptı. Yanal, yabancı kontenjanına takılan Cristian'ın yerine ilk 11'de Alper Potuk'a görev verdi.

MEIRELES GOLE YAKLAŞTI

Mücadeleye oldukça kontrollü bir başlangıç yapan ve bol paslarla ceza alanına girmek için arayışlara başlayan takımımız, ilk pozisyonunu 17. dakikada buldu.

Ceza sahası sağ çaprazında yaşanan karabolden sonra son olarak topa sahip olan Raul Meireles uzaktan kaleyi gördü ancak vuruşunda kaleci Ramazan Köse uzanarak topu kornere tokatladı.

YİNE MEIRELES

Rakip yarı alana bir türlü oyunu yıkamayan sarı-lacivertli takımımız, aradığı pozisyonları ise buldu.

23. dakikada sol çaprazda topla buluşan Sow altıpas alanındaki arkadaşı Webo'ya ortasını gönderdi.  Kaleci Ramazan Köse son anda çıkarak topa müdahale edti ve devam eden pozisyonda boşa çıkan topa hareketlenen Webo, ceza sahası ön çizgisindeki arkadaşı Raul Meireles'e pasını gönderdi. Portekizli bekletmeden çok sert vurdu, ancak kaleci Ramazan Köse üzerine gelen topu yumrukları ile uzaklaştırdı.

İlk yarının kalan dakikalarında başka önemli bir pozisyon olmazken, Raul Meireles son dakikada yaşadığı sakatlık nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

GOL GELİYORUM DEDİ VE GELDİ!

İkinci yarıya oldukça istekli bir başlangıç yapan takımımız, özellikle 50. dakikadan sonra rakip yarı alana oyunu yıktı. Sağlı-sollu ataklar ile Gençlerbirliği'ni abluka altına alan Fenerbahçe'miz, aradığı golü de 60. dakikada buldu.

Sağ kanattan kullanılan korner vuruşunda Caner ortasını ön direğe doğru gönderdi. Savunmadan seken top Egemen'in önünde kaldı ve onun vuruşunda top savunmadan sekerek altıpas çizgisinin hemen gerisindeki Kuyt'a geldi. Kuyt dönerek vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

WEBO ÇOK YAKLAŞTI...

Golden sonra da ataklarını kesmeyen takımımız, tehlikeli birkaç pozisyon daha buldu. 71. dakikada bu sefer Webo gole çok yaklaştı.

Sol kanatten gelişen Fenerbahçe atağında Caner ortasını ön direğe doğru gönderdi ve Salih'in indirdiği topu sol altıpas çizgisi çaprazında kontrol eden Webo dönerek vuruşunu yaptı. Ancak mutlak pozisyon top üstten dışarıya gidince, aut ile sonuçlandı.

EMENIKE OYUNDA, RAKİP 10 KİŞİ!

Öte yandan, Emenike 82. dakikada Pierre Webo'nun yerine oyuna dahil oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmazken, Gençlerbirliği'nden Özgür, 84. dakikada kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Fenerbahçemiz 1-0'lık skorla zorlu deplasmandan 3 puanı çıkardı.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
13. dakikada Mervan Çelik'in kullandığı serbest vuruşta, top az farkla auta gitti.
15. dakikada üst üste çalımlarla Fenerbahçe kalesine yaklaşan Jimmy Durmaz'ın ceza alanına girmeden yaptığı vuruşta, top kaleci Volkan'da kaldı.
17. dakikada Alper Potuk'un pasında topla buluşan Meireles'in vuruşunda, kaleci Ramazan Köse, meşin yuvarlağı kornere tokatladı.
23. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Sow'un sol taraftan yaptığı ortada, kaleci Ramazan Köse topu tokatladı. Son olarak meşin yuvarlağı önünde bulan Meireles'in vuruşunda, Ramazan Köse topa sahip oldu.  
27. dakikada Caner Erkin'in sağ taraftan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde iyi yükselen Egemen Korkmaz'ın kafayla yaptığı vuruşta, top üstten auta gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
52. dakikada Webo'nun pasıyla ceza alanı içinde uygun durumda topla buluşan Sow'un plase vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
56. dakikada Cener Erkin'in sol taraftan yaptığı ortada kaleci Ramazan Köse'yi aşan topla arka direkte buluşan Kuyt'ın dar açıdan yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak auta çıktı.
58. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından yaptığı vuruşta, top yan direkten döndü. Topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.
60. dakikada Caner Erkin'in sağ taraftan kullandığı korner atışında ceza alanında yaşanan karambolde topu son olarak önünde bulan Kuyt, yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1.
63. dakikada Gökhan Gönül'ün uzun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Sow'un, kaleciyi geçtikten sonra yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak auta gitti.
67. dakikada Nizamettin Çalışkan'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Mervan Çelik'in vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
83. dakikada Gençlerbirliği'nden Özgür İleri, ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
87. dakikada Gökhan Gönül'ün pasıyla topla buluşan Emenike'nin vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
89. dakikada Salih Uçan'ın ara pasıyla ceza alanına giren Sow'un vuruşunda, top yandan auta çıktı.
90. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Emenike'nin aşırtma vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Serkan Çınar, Mustafa Emre Eyisoy, Erdem Bayık
Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Serkan Kurtuluş, Kulusic, Tosic, Uğur Çiftçi, Özgür İleri, Gosso (Dk. 64 Nizamettin Çalışkan), Jimmy Durmaz, Petrovic (Dk. 73 Oktay Delibalta), Mervan Çelik (Dk. 77 Deniz Naki), Stancu
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 45 Salih Uçan), Kuyt (Dk. 82 Emenike), Alper Potuk, Sow (Dk. 90+2 Mehmet Topuz), Webo
Gol: Dk. 60 Kuyt (Fenerbahçe)
Kırmızı kart:  Dk. 83 Özgür İleri (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Dk. 40 Tosic, Dk. 50 Mervan Çelik, Dk. 69 Özgür İleri, Dk. 90+2 Serkan Kurtuluş (Gençlerbirliği)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00