• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Kadıköy'de Sow zamanı!

Kadıköy'de Sow zamanı!
Kadıköy'de Sow zamanı!

Spor Toto Süper Lig'in5'inci haftasında Fenerbahçe ile Sanica Boru Elazığspor karşı karşıya geldi.Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan maçı Fenerbahçe 4-0'lık skorla kazandı.

Fenerbahçe, 10, 80 ve90+1'DE Moussa Sow ve 21. dakikada Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt'ın golüylesonuca gitti.

Fenerbahçe üstüste 4'üncügalibiyetiyle puanını 12'ye yükseltti ve zirve iddiasını sürdürdü. Sanica BoruElazığspor ise 7 puanda kaldı. Fenerbahçe gelecek hafta Gençlerbirliği'ne konukolacak. Sanica Boru Elazığspor ise Sivassspor ile sahasında karşılaşacak.

SOW2, CRISTIAN 3 HAFTA SONRA

Ersun Yanal, performansınabağlı olarak, yabancı kontenjanı nedeniyle ligde bundan önceki iki maçtakadroya almadığı Sow'a 11'de yer verdi. Sivasspor ve Kasımpaşa mücadelelerindegörev alamayan Senegalli forvet, Elazığspor'a karşı takımdaki yerini aldı.

Yanal, son 3 lig maçında18'in dışında tuttuğu Cristian'ı da Elazığspor önünde 11 kişilik kadrodagörevlendirdi.

İŞTETRİBÜNE ÇIKANLAR

Ersun Yanal'ın Sow veCristian'ı 18 kişilik kadroya dahil etmesiyle, Emenike ve Holmen yabancıkontenjanı nedeniyle kadronun dışında kaldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Yanal,ağrıları bulunduğu öğrenilen Emenike'nin yanı sıra, son iki lig maçında ilk11'de görev verdiği Holmen'i 18'e almadı.

Sarı-lacivertli formayıgiymeye başladığından bu yana ilk kez kadronun dışında kalan Nijeryalıfutbolcu, Torku Konyaspor maçından itibaren takımının oynadığı 6 resmi maçta da18'de yer almıştı.

SOW,CRISTIAN, TOPAL 11'DE

Fenerbahçe teknikdirektörü Ersun Yanal takımını 4-3-3 taktiğiyle sahaya sürdü. Kalede VolkanDemirel, savunmanın sağında Gökhan Gönül, solunda Caner, ortasında Bruno Alvesve Egemen, savummanın önünde Mehmet Topal, önünde Raul Meiereles ve CristianBaroni, ileride Moussa Sow, Dirk Kuyt ve Pierre Webo üçlüsü yer aldı.

Sanica Boru Elazığsporteknik direktörü Trond Sollied ise 4-2-3-1 taktiğiyle takımını sahaya çıkardı.Kalede Zülküf, savunmanın sağında Deniz Aslan, solunda Çağlar Birinci,ortasında Özgür ve Ahmet Görkem, orta ikilide Sane ve Pape Sow, öndeki üçlününsağında Serdar Özkan, solunda Serdar Gürler, ortasında Köksal Yedek, ilerideise Deniz Yılmaz yer aldı.

F.BAHÇEFİŞEK GİBİ

Karşılaşmaya hızlıbaşlayan ekip Fenerbahçe oldu. Rakip kaleye yüklenen, rakip alanda şok presyapan ve pozisyon arayan Fenerbahçe golü de ilk dakikalarda buldu. Sonhaftaların en dikkat çeken ismi Caner Erkin'in kullandığı kornere Moussa Sowkafa vuruşuyla takımını 8'inci dakikada 1-0 öne geçirdi.

 

Golün ardından Sanica BoruElazığspor savunmasını öne çıkararak agresif bir şekilde hücum etmeçabasındaydı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen 10 dakikanın ardından,Fenerbahçe'de Gökhan Gönül'ün akıl dolu ara pasına hareketlenen Dirk Kuyt, ortasahadan rakip ceza alanına kadar bomboş sürdüğü topu kalecinin sağına vurdu ve21'inci dakikada takımını 2-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe golün ardındandaha tedbirli oyun oynamaya başladı. Kontralarla rakip yarı alana inenFenerbahçe, Cristian ile 28'inci dakikada net bir fırsattan yararlanamadı.Sanica Boru Elazığspor ise topla birlikte 3'üncü bölgeye kadar gelse deFenerbahçe'nin kapattığı alanda istediği tehlikeyi

Fenerbahçe de ilk devreninson 15 dakikasında zaman zaman tehlike yaratsa da ilk yarı rölanti halde 2-0bitti.

RÖLANTİYEALDIK, 3'Ü BULDUK

İkinci yarıya her ikitakımda soyunma odasına gittikleri 11'lerle başladı.

Devre Sanica BoruElazığspor daha agresif başlayan taraf oldu. Erken bir gol bulmak isteyen konukekip, rakip yarı alanda daha kalabalık görünmeye başladı ve savunmasını da ortasahaya kadar çıkardı. Elazığspor'uhn 8 dakika süren baskısının ardından,Fenerbahçe ilk tehlike kontrasını Cristan Baroni'yle buldu. Kuyt'ın pasıylasavunma arkasına kaçan Cristian, 3'e sıfır pozisyonda topu kaleci Zülküf'ünüstüne vurdu ve farkı 3'e çıkarma şansını harcadı.

Devre Elazığspor'un ilkbaskısının ardından orta saha mücadelesi şeklinde geçmeye başladı. Fenerbahçekendi yarı alanına iyi kapandı ve konuk ekip Elazığspor topu ayağında dahafazla tutan taraf olmasına rağmen istediği pozisyonları bulamadı.

Fenerbahçe'de teknikdirektör Ersun Yanal dakikalar ilerledikçe ligde fazla forma şansı bulamayanoyuncularına şans vermeye başladı. 60'da Alper Potuk, 79'da Salih Uçan oyunagirdi. Bu değişikliğin hemen ardından Fenerbahçe Moussa Sow ile farkı 3'eçıkardı. Sağ çaprazda topla buluşan Alper Potuk, savunma arkasına koşu yapanSow'a şık bir pas çıkarttı. Topla buluşan Sow, önündeki boş alanı hızlakatederek ceza sahası içerisine kadar girdi. Çaprazda kaleci ile karşı karşıyakalan Sow, düzgün bir vuruşla 80'inci dakikada farkı 3'e çıkardı.

SOW, SOW , SOW

Golün ardındanFenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım Meireles'in yerine, Elazığspor'da ise NoyanÖz, Serdar Gürler'in yerine oyuna girdi.

3'üncü golün ardındanElazığspor tüm konsantrasyonunu yitirdi. Fenerbahçe'de de değişikliğin ardındanoyun içerisinde bölge bölge kopukluklar yaşandı. Karşılaşmanın ilk uzatmadakikasında Moussa Sow bir gol daha atarak farkı 4'e çıkardı ve karşılaşma4-0'lık Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTANDAKİKALAR

10. dakikada Fenerbahçe,Sow ile öne geçti. Caner Erkin'in sağdan kullandığı korner atışında Sow'un öndirekte yaptığı kafa vuruşunda Deniz Yılmaz'a da çarpan top ağlara gitti: 1-0

21. dakikada Fenerbahçefarkı 2'ye çıkardı. Gökhan Gönül'ün kendi yarı sahasından savunmanın arkasınaattığı pasla kaleciyle karşı karşıya kalan Kuyt, düzgün bir vuruşla meşinyuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0

40. dakikada MehmetTopal'ın çıkarken kaptırdığı topu ceza yayına girmeden önünde bulan DenizYılmaz'ın şutunda top savunmaya çarparak kornere gitti.

51. dakikada sol kanattankullanılan serbest atışta Serdar Gürler'in ortasında Ahmet Görkem Görk'ünyaptığı kafa vuruşunda, Caner Erkin meşin yuvarlağa çizgide müdahale ederektopu kornere gönderdi.

52. dakikada Kuyt'ınpasında ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Cristian, müsait durumdakiMeireles'e pas atmak isteyince araya giren Serdar Özkan tehlikeyi uzaklaştırdı.

80. dakikada Ev sahibitakım Sow'la 3. golü buldu. Alper'in ara pasında sağdan ceza sahasına girenSow, açısı dar olmasına rağmen yaptığı sert vuruşla topu kaleci Zülküf'ünaltından ağlara gönderdi: 3-0

89. dakikada Alper Potukara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Hasan Ali Kaldırım, topu ayağındanaçınca Zülküf Özer yatarak meşin yuvarlağın sahibi oldu.

90+1. dakikada Sow,kendisinin üçüncü, takımının ise dördüncü golünü kaydetti. Caner Erkin'inpasında sağdan ceza sahasına giren Sow, yaptığı sert vuruşla bir kez dahaElazığspor ağlarını havalandırdı: 4-0

Stat:Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler:Yunus Yıldırım, Volkan Narinç, Gökhan Memişoğlu

Fenerbahçe:Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal,Meireles (Dk. 83 Hasan Ali Kaldırım), Kuyt, Cristian (Dk. 59 Alper Potuk), Sow,Webo (Dk. 79 Salih Uçan)

Elazığspor: Zülküf Özer,Deniz Aslan, Ahmet Görkem Görk, Çağlar Birinci, Özgür Özkaya, Serdar Gürler(Dk. 83 Noyan Öz), Sow (Dk. 39 Hakan Söyler), Sane, Serdar Özkan, Köksal Yedek,Deniz Yılmaz

Goller: Dk. 10, 80 ve 90+1Sow, Dk. 21 Kuyt (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 17 Sow,Dk. 53 Köksal Yedek (Elazığspor), Dk. 33 Sow, Dk. 50 Alves (Fenerbahçe)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00