• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

İşte Fenerbahçe'nin Rakibi!

İşte Fenerbahçe'nin Rakibi!
İşte Fenerbahçe'nin Rakibi!

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turundaki rakibi; Portekiz’in Braga takımı oldu. İlk maç 10 Mart’ta İstanbul'da, rövanş ise 17 Mart’ta Braga’da oynanacak. 
 

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu kura çekimi İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde çekildi. Kura çekiminde Fenerbahçemizi Dış İlişkiler Müdürümüz Turgut Acar temsil etti.

Seri başı uygulamasının olmadığı kura çekiminde eşleşmeler şöyle oluştu:

FENERBAHÇE - Braga (Portekiz)
Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - Anderlecht (Belçika)
Basel (İsviçre) - Sevilla (İspanya)
Villarreal (İspanya) - Bayer Leverkusen (Almanya)
Athletic Bilbao (İspanya) - Valencia (İspanya)
Liverpool (İngiltere) - Manchester United (İngiltere)
Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti) - Lazio (İtalya)
Borussia Dortmund (Almanya) - Tottenham Hotspur (İngiltere)

Avrupa Ligi son 16 turu ilk karşılaşmaları 10 Mart'ta, rövanşları ise 17 Mart'ta yapılacak. Çeyrek finallerin 7 ve 14 Nisan, yarı finallerin 28 Nisan ve 5 Mayıs'ta gerçekleştirileceği Avrupa Ligi'nin final maçı ise 18 Mayıs'ta İsviçre'nin Basel şehrindeki Saint Jakob-Park'ta oynanacak.

 

Nihat Özbağı: “İyi Bir Kura çektik”

Kurayı FB TV’ye değerlendiren Asbaşkanlarımızdan Nihat Özbağı, “Hayırlı olsun iyi bir kura çektik. Görünen takımlar arsında çekebileceğimiz en iyi kurayı çektik. Hepsi kuvvetli takımlar. Biz iyi bir takım kurduk ve finale kadar gitmek istiyoruz. Çok güçlü takımlar var kendi aralarında eşleşti. İnşallah şansımız doğar ve finale kadar gideriz. İlk maç evimizde. Umarım kendi sahamızda iyi bir netice alır ve  finale kadar gideriz”  dedi.
 

BRAGA’YI TANIYALIM

PORTEKİZ FUTBOLUNDA BENFICA, PORTO VE SPORTING LIZBON'UN İZİNDEN GİDEN BRAGA, 1975-1976 SEZONUNDAN BU YANA BİRİNCİ LİGDE MÜCADELE EDİYOR. BU SÜREÇTE EN ÖNEMLİ LİG PERFORMANSINA 2009-2010 SEZONUNDA İMZA ATAN KIRMIZI BEYAZLILAR, LİGİ BENFICA'NIN ARDINDAN 2. SIRADA TAMAMLAMIŞTI.


2010-2011 SEZONUNDA ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUBUNU SHAKHTAR VE ARSENAL'İN GERİSİNDE 3. BİTİREN BRAGA, YOLUNA UEFA AVRUPA LİGİNDEN DEVAM EDERKEN, LECH POZNAN, LIVERPOOL, DINAMO KIEV VE BENFICA'YI ELEYEREK FİNALE YÜKSELMİŞ ANCAK FİNALDE BİR BAŞKA PORTEKİZ EKİBİ PORTO'YA 1-0 KAYBETMİŞTİ.

PORTEKİZ KUPASINDA TEK ŞAMPİYONLUĞUNU 1965-1966 SEZONUNDA ELDE EDEN BRAGA, LİG KUPASINI İSE 2012-2013 SEZONUNDA FİNALDE PORTO'YU YENEREK MÜZESİNE GÖTÜRDÜ.

GEÇEN SEZON AVRUPA KUPALARINDA MÜCADELE ETMEYEN BRAGA, PORTEKİZ LİGİNİ 4. BİTİRİRKEN, KUPA FİNALİNDE SPORTING LIZBON'A NORMAL SÜRESİ 3-3 SONA EREN MAÇTA PENALTILARLA KAYBETTİ.

2014-2015 SEZONUNU SERGIO CONCEICAO YÖNETİMİNDE TAMAMLAYAN BRAGA'DA SEZON BAŞINDA TEKNİK DİREKTÖRLÜK KOLTUĞUNA GELEN İSİMSE 42 YAŞINDAKİ PAULO FONSECA OLDU.

KUPA FİNALİSTİ OLARAK UEFA AVRUPA LİGİNE DOĞRUDAN GRUP AŞAMASINDAN KATILAN BRAGA, F GRUBUNU FRANSA'NIN MARSİLYA, ÇEK CUMHURİYETİ'NİN SLOVAN LIBEREC VE HOLLANDA'NIN GRONINGEN TAKIMLARININ ÖNÜNDE 13 PUANLA İLK SIRADA TAMAMLADI. SON 32 TURUNDA İSVİÇRE'NİN SION TAKIMIYLA EŞLEŞEN BRAGA, DEPLASMANDA OYNADIĞI İLK MAÇI 2-1 KAZANDI. PORTEKİZ TEMSİLCİSİ KENDİ SAHASINDAKİ MAÇTA 2 KEZ GERİYE DÜŞMESİNE RAĞMEN SAHADAN 2-2'LİK BERABERLİKLE AYRILDI VE SON 16 TURUNA YÜKSELDİ.

MAÇLARINI 30 BİN KİŞİLİK MUNICIPAL STADINDA OYNAYAN BRAGA, 23 HAFTASI GERİDE KALAN PORTEKİZ LİGİ'NDE SPORTING LİZBON, BENFICA VE PORTO'NUN ARDINDAN 4. SIRADA BULUNUYOR.PORTEKİZ KUPASI'NDA YARI FİNALDE BENFICA İLE KARŞILAŞACAK BRAGA, LİG KUPASINDAYSA İLK MAÇTA 1-0 MAĞLUP ETTİĞİ RIO AVE İLE 2 MART'TA DEPLASMANDA KARŞILAŞACAK.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00