• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Galatasaray ağır yaralı

Galatasaray ağır yaralı
Spor Toto Süper Lig 23. hafta karşılaşmasında lider Galatasaray 2-0 öne geçtiği maçta son 10 dakikada yediği gollerle İstanbul Başakşehir'le 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yarışında büyük yara aldı. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğl

Ligde Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası liderliği koruma hesapları yapan Galatasaray 3 puan parolasıyla çıktığı mücadelede ev sahibi olmanın avantajı ile organize ataklarla rakibinin üzürine gitti. Özellikle geriden gelen Sabri ve Olcan'ın içeri çevirdiği toplarla gol arayan Sarı-Kırmızılılar, Burak Yılmaz'ın yokluğunda Lig'de en az gol yiyen takım konumunda bulunan Başakşehir defansının kilidini Sneijder, Umut, Yasin gibi isimlerle açmaya çalıştı.

Abdullah Avcı'nın öğrencileri ise zorlu rakip karşısında defansif bir oyun sergilerken hızlı hücumlarla rakip kalede gol aradılar.

İlk 45 dakika pozisyon açısından kısır bir mücadeleye sahne oldu. Başakşehir takım halinde başarılı bir savunma örneği sergiledi. Son dönemde uzaktan şutlarla takımının en büyük gol silahlarından biri haline gelen Sneijder'e şut şansı vermediler.

43. dakikada Selçuk İnan, Sabri'nin ortaladığı topu müthiş bir voleyle ağlara göndererek Turuncu-Lacivertlilerin savunmasını altetmeyi başardı ve ilk yarının skorunu tayin etti:1-0.

İkinci yarıya Galatasaray golle başladı. 49. dakikada gelişen hızlı hücumda Yasin'İn son çizgiden içeri çevirdiği topta Umut'a sadece dokunmak kaldı ve Cimbom 2 farklı üstünlüğü yakaladı: 2-0.

İkinci golün gelmesiyle rahatlayan Sarı-Kırmızılılar demoralize olmuş rakibi karşısında oyuna hükmetmeye başladı. Oyuna ortak olma düşüncesiyle Abdullah Avcı 76. dakikada oyuna Mehmet Batdal ve Tayfun'u alarak daha ofansif bir yapıya büründü ve bunun karşılığını da 3 dakika sonra aldı.

79. dakikada Mehmet Batdal boy avantajını kullanarak Galatasaray savunmasının arasından kafayla topu ağlara gönderdi:2-1.

Golden sonra beraberlik golü için tüm gücüyle Sarı-Kırmızılıların üstüne giden Başakşehir'in sonuca gitmesi fazla sürmedi. 85. dakikada Muslera'dan dönen Visca'nın sert şutunda top kale sahasında boşta kaldı. Cenk'e sadece topa dokunmak kaldı:2-2.

Mücadelede uzatmalar oynanırken Galatasaray'da yürekler ağıza geldi. Sarı-Kırmızılıların son saniye golü için takım halinde ileri çıktığı anda Başakşehir Cenk ile hızlı çıktı. Muslera kalesini terk ederek Cenk'i yere indirdi ve golü engelledi.

Kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca maç 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı.

GALATASARAY 2 - 2 İSTANBUL BAŞAKŞEHİR

STAT: TT Arena

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Kemal Yılmaz

GALATASARAY : Muslera, Sabri(Dk.46 Tarık), Chedjou, Koray, Olcan, Selçuk, Hamit, Bruma, Sneijder, Yasin (Dk.66 Dzemaili), Umut

TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

BAŞAKŞEHİR: Volkan, Uğur(Dk.77 Tayfun), Yalçın, Epureanu, Ferhat, Badji, Mahmut, Mossoro (Dk.77 Mehmet), Alparslan (Dk.60 Cenk Şahin), Visca, Perbet

TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

GOLLER: Dk.43 Selçuk, Dk.49 Umut (Galatasaray) Dk.79 Mehmet Batdal, Dk.85 Cenk Şahin (Başakşehir)

SARI KARTLAR: Sneijder, Olcan, Chedjou, Muslera (Galatasaray), Epureanu, Ferhat, Mossoro, Alparslan, Volkan (Başakşehir)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00