• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Fenerbahçeyi Salih Uçurdu

Fenerbahçeyi Salih Uçurdu
Fenerbahçeyi Salih Uçurdu

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe Orduspor deplasmanındaydı. Mücadeleyi sarı-lacivertliler genç oyuncusu Salih Uçan'ın harika oyunuyla 2-0 kazanmayı başardı. Goller 37 ve 57. dakikalarda Salih Uçan'ın ayapında geldi.

Fenerbahçe perşembe günü oynadığı Lazio mücadelesinden farklı bir kadroyla sahadaydı. Yorgun oyuncularını dinlendirmek isteyen Kocaman'ın yanı sıra, Orduspor cephesinde Hector Cuper de 3 as oyuncusunu kadroya almadı.

Pozisyonun az olduğu mücadele genel olarak orta saha savaşı şeklinde geçti. Fenerbahçe istediği pozisyonlara giremezken Orduspor'un 3 topunu çizgiden çıkarttı. Karadeniz ekibi de ilk 10 dakikalık bölümde ağırlığını sahaya koyarken ilerleyen bölümlerde aynı etkinliği gösteremedi.

Fenerbahçe'de farkı yaratan oyuncu Salih Uçan oldu. Cristian baroni yerine görevlendirilen genç yıldız, attığı 2 harika golle takımına 3 puanı getirerek Galatasaray ile olan zirve yarışında Fenerbahçe'nin kopmamasına sebep oldu. Genç futbolcu 72. dakikada yerini Cristian Baroni'ye bıraktı.

Fenerbahçe bu skorla birlikte puanını 52'ye yükselterek lider Galatasaray ile olan puan farkını tekrar 4'e indirdi ve 2. sıradaki yerini korudu. Orduspor ise 29 puanda kaldı ve 16. sırada kalarak kümeye düşme hattından çıkma fırsatını bir kez daha değerlendiremedi.

KOCAMAN'DAN ROTASYON

Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile karşılaşan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, Orduspor maçı kadrosunda bir takım değişikliklere gitti. Reto Ziegler yerine Hasan Ali Kaldırım' sol bekte görev veren Kocaman, Baroni yerine ise genç Salih'i tercih etti. Sakatlığı bulunan Senegalli golcü Moussa Sow yerine de Caner Erkin forma şansı buldu. Lazio maçının kadrosundan ayrı olarak göbekte Egemen Korkmaz yerine Bekir İrtegün ilk 11'deydi.

ORDU'DA 3 EKSİK

Karadeniz ekibinde hafta içi teknik direktör Hector Cuper'in raporu doğrultusunda kadro dışı bırakılan Yiğit Gökoğlan, Alfredo Monje ve İbrahim Kaş, bu akşam kadroda yer almadı. Mor-beyazlı ekipte bu üç futbolcunun dışında sakat veya cezalı futbolcu bulunmuyor. Sezon başından bu yana kaleyi koruyan Fornezzi 6 yabancı sınırlaması nedeniyle ilk kez ilk 11'e alınmazken, Fornezzi'nin yerine kaleci Fevzi'ye görev düştü.

ORDU HIZLI BAŞLADI

Kümede kalma mücadelesi veren Karadeniz ekibi mücadeleye net pozisyonlarla başladı. Barral ve Stancu ile pozisyonlar bulan Karadeniz ekibi 5 dakika içersinde Fenerbahçe kalesini 5 kez yokladı. Pozisyonların 3'ünde Volkan başarılı olurken, kornerden gelen bir topu da Dirk Kuyt çizgiden çıkarttı. Yüksek tempoda başlayan mücadelee sarı-lacivertliler ilk bölümlerde topa sahip olmakta zorlandılar. Önde basarak Fenerbahçe'nin oyun kurmasını engelleyen ev sahibi ekibi, ilk bölümlerde rakibine zor anlar yaşattı.

SALİH FARK YARATTI

İlk devre pozisyon üretmekte zorlanan sarı-lacivertliler ilk önemli atağını 28. dakikada geçn oyuncusu Salih'le yaptı. Pierre Webo Orduspor sahasına sağ kanattan girerken çıkardığı topta Salih topa düzgün vuramadı ve Fenerbahçe önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Dakikalar 37'yi göstediğinde genç yıldız sahneye çıktı. Caner'in içeri penetresinde boşa koşu yapan ve Caner'den güzel bir pas alan Salih, güzel bir vuruşla kaleci Fevzi'yi avladı ve Fenerbahçe'nin ilk yarıyı 1-0 önde kapamasına sebep olan golü kaydetti.

3 KEZ ÇİZGİDEN ÇIKTI

Fenerbahçe hücumda Salih'in golleyiyle gülerken savunmada da çok önemli hamleler yaptı. İlk devrede Kuyt çizgiden bir top çıkartırken, Hollandalı ikinci yarıda da buna benzer kritik bir hamle yaptı. Son olarak Caner de Orduspor'un önemli bir atağında topu çizgiden çıkarttı.

SALİH ŞOV DEVAM EDİYOR

Mücadelenin ikinci yarısı da tempolu başlasa da orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Pozisyon kısırlığının arasında Salih Uçan'ın bireysel yeteneği Fenerbahçe'yi bir adım daha öne geçirdi. Dakikalar 57'yi gösterdiğinde Salih Uçan ceza sahası çizgisinden topun dibine müthiş girerek kaleci Fevzi'nin üzerinden topu filelere gönderdi ve takımını 2-0 öne geçirdi. Mücadelede kayda değer başka bir pozisyon olmadı ve sarı-lacivertliler 2-0'lık skorla 3 puanı kaptı.

CANER'E ATILAN CİSİM...

Karşılaşmanın 63. dakikasında taç çizgisi önünde rakibinden topu kapmak isteyen Caner Erkin, alnına gelen yabancı madde sonrasında yerde kaldı. Alnını tutan Caner Erkin'e hemen Fenerbahçe sağlık görevlileri müdahalet etti. Taç çizgisinin önünde Caner Erkin'in tedavisi yapılırken, tribünden gelen bir cisim de Fenerbahçe sağlık görevlisinin yüzüne geldi. Öte yandan Caner Erkin, tedavisinin ardından maçın hakemi İlker Meral'e bir şeyler anlatırken, tribünleri işaret etti.

KOCAMAN DAUM'A YETİŞTİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de 102. maçına çıkarak Christoph Daum'un rekoruna ortak oldu. Fenerbahçe'de 3. sezonunu geçiren Kocaman Orduspor maçıyla 102. kez takımının başına geçerek, 2003-2004, 2004-2005 ve 2005-2006 yıllarında sarı-lacivertli takımın başında üst üste 102 lig maçına çıkan Alman çalıştırıcı Daum'un rekorunu egale etmiş oldu


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00