• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

Fenerbahçe Turu Kadıköy'e Bıraktı

Fenerbahçe Turu Kadıköy'e Bıraktı
Fenerbahçe Turu Kadıköy'e Bıraktı

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda temsilcimiz Fenerbahçe, Avusturya'nın Red Bull Salzburg ekibi ile karşı karşıya geldi.

Stadion Salzburg Stadı'nda oynanan ve Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Duarte Nuno Pereira Gomes'in düdük çaldığı karşılaşma 1-1'lik skor ile berabere bitti.. Ev sahibi ekibin golünü 68. dakikada Alan kaydederken, Fenerbahçemiz'in beraberlik sayısı ise 90+3'te Baroni'nin penaltısından geldi.

Mücadelenin ilk yarısında ilk önemli pozisyonu rakip Salzburg yarattı. Kampl'ın ortasında topa iyi yükselen Soriano'nun kafa vuruşunda Volkan gole izin vermedi. Bu pozisyonun yalnızca 8 dakika sonrasında 11. dakikada Fenerbahçe de Alper ile yakaladığı pozisyonu değerlendiremedi ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlik ile gidildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da etkili başlayan taraf ev sahibi Salzburg oldu. 46. dakikada Mane'nin şutu savunmaya çarparak yön değiştirdi fakat Volkan gole izin vermedi. Dakikalar 68'i gösterdiğinde sahneye çıkan Alan, kaydettiği gol ile Salzburg'u 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin uzatma dakikalarında kazanılan penaltıyı gole çeviren Cristian Baroni karşılaşmanın skorunu tayin etti; 1-1.

İki takım arasındaki rövanş mücadelesi 6 Ağustos Salı günü saat 21:45'te Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak.

KARŞILAŞMADAN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

GÖKHAN'IN YOKLUĞUNDA SAĞDA TOPUZ!

Salzburg karşılaşması ile 2013-2014 sezonunun ilk resmi maçına çıkan Fenerbahçe'de, omzundan sakatlığı bulunan Gökhan Gönül yerine sağ bekte Mehmet Topuz görev alırken, Holmen ise lisans problemi sebebiyle sarı-lacivertli takımın 21 kişilik kafilede kendine yer bulamadı.

STOCH VE SALİH İLK 18'DE YOK

Sakatlığı bulunan Gökhan Gönül ve lisansı çıkmayan Samuel Holmen'in yanı sıra, Salih Uçan ve Miroslav Stoch da Ersun Yanal tarafından sarı lacivertli ekibin 18 kişilik kadrosunda değerlendirilmedi.

Karşılaşmanın henüz başında çok tehlikeli gelişen Salzburg atağında sol kanattan ceza alanına gelen topu Fenerbahçe savunması diğer kanada gönderdi. Topla buluşan Kampl, kale sahasına sert bir orta kesti. Herkesi aşan top arka direk yakınlarındaki Soriano'ya geldi ve Soriano'nun kafa vuruşunu Volkan çizgi üstünde kontrol ederek oldukça kritik bir pozisyonda kalesini gole kapatmış oldu.

AH BE ALPER

Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında atak yönüne göre sağ çaprazda topla buluşan Alper Potuk, ceza sahası içinde gayet müsait pozisyonda şut çekmek yerine takım arkadaşı Pierre Webo'ya pas vermeyi düşündü ve kaybedilen top ile sarı lacivertli ekip mutlak bir pozisyondan yararlanamadı.

KARŞILAŞMADAN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

VOLKAN ADETA UZADI, UZADI!

Mücadelenin ikinci 45 dakikasına ev sahibi Salzburg hızlı başlayan taraf Salzburg oldu. Santranın hemen arkasında tehlikeli bir şekilde Fenerbahçe kalesine yüklenen Avusturya temsilcisi, Mene ile kaleyi uzaktan yokladı.

Mene'nin şutu savunmadan sekerek yön değiştirdi fakat bu topa ters ayakta yakalan deneyimli file bekçimiz Volkan Demirel, adeta kalesinde uzayarak topu son anda kornere çeldi.

68. DAKİKADA YIKILDIK...

Zorlu mücadelede kronometreler 68. dakikayı gösterirken, Kampl'ın pası ile savunmanın arkasına sarkan Alan, topu kalecimiz Volkan Demirel'in üzerinde aşırttı ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

MOUSSA SOW DİREĞİ GEÇEMEDİ!

Karşılaşmanın 58. dakikasında Alper Potuk'un yerine oyuna dahil olan Moussa Sow, Fenerbahçe'nin hücum hattına adeta kan pompaladı.

80. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Sow, rakibinden sıyrılarak şutunu çıkardı. Sow'un sert şutu direğe çarparak oyun alanına döndü ve Salzbur savunması topu uzaklaştırdı. Bu pozisyonun devamında yine topla buluşan Sow'un uzaktan şutu az bu sefer atak yönüne göre sol taraftan auta çıktı.

KARŞILAŞMADAN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

BARONI'DEN HAYAT ÖPÜCÜĞÜ!

Karşılaşmanın 90+3. dakikasında gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanatta topla buluşan Sow, ceza alanına ortasını yaptı ve top Hierlander'in eline çarptı ve mücadelenin hakemi penaltı noktasını gösterdi.

Kazanılan penaltıyı Cristian Baroni gole çevirdi ve mücadele 1-1'lik skor ile sona erdi. Bu skor ile avantaj Fenerbahçemiz'e geçmiş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

3. dakikada sağ kanatan gelişen Salzburg atağında uzak kale direğine gelen topa Soriano vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Volkan’ın elinde kaldı.
12. dakikada Fenerbahçe ceza alanına yakın bölgede topu alan Kampl'in sert şutunda, meşin yuvarlak auta gitti.
26. dakikada ev sahibi ekip, Fenerbahçe yarı alanının ortasında serbest vuruş kazandı. Soriano'nun kullandığı serbest vuruşu, sarı-lacivertli savunma uzaklaştırdı.
29. dakikada Salzburg takımının sağ taraftan kazandığı köşe vuruşunu, Kampl paslaşarak kullandı. Topu önünde bulan Meilinger'in sert şutunda top savunmaya çarparak kornere gitti.
31. dakikada Salzburg takımının sol taraftan geliştirdiği atakta Alan, topla ceza sahasına girdi. Alan'ın ortasında kaleci Volkan, uzanarak topa sahip oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

46. dakikada Salzburg'da Mane, ceza sahası dışından sert vurdu. Ceza alanında Soriano'ya çarparak kale direğinin yakınına giden meşin yuvarlağı, kaleci Volkan son anda kornere çeldi.
49. dakikada ev sahibi ekibin kullandığı köşe vuruşunda, Volkan boşa çıktı. Alves'e çarpan ve boş kaleye yönelen topu Kuyt, kale çizgisinin önünden çıkardı.
54. dakikada paslaşarak rakip yarı alana giren sarı-lacivertlilerde sol tarafta topla buluşan Alper, meşin yuvarlağı ceza sahası önündeki Kuyt'a gönderdi. Hollandalı oyuncunun şutunda, top Gulacsi'de kaldı.
68. dakikada Salzburg'un golü geldi. Fenerbahçe ceza alanına giren Kampl, topu Alan'a kazandırdı. Meşin yuvarlağı Volkan'ın üzerinden aşırtan Alan, takımını öne geçiren golü kaydetti: 1-0.
81. dakikada ceza alanı çizgisinde topla buluşan Sow'un rakibinden sıyrılarak çektiği şutta, meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü. Salzburg savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
90+3. dakikada Sow'un sağ kanattan ceza sahasına girdiği sırada yaptığı ortada, topa rakip oyuncu elle müdahale edince hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Christian, Fenerbahçe’nin beraberlik golünü attı: 1-1.

Stat: Red Bull Arena
Hakemler: Duarte Gomes, Venancio Tome, Luis Campos (Portekiz)
Red Bull Salzburg: Gulacsi, Schwegler, Ramalho, Hinteregger, Ulmer, Ilsanker, Meilinger (Dk. 74 Hierlaender), Kampl, Mane (Dk. 82 Berisha), Alan (Dk. 71 Reyna), Soriano
Fenerbahçe: Volkan, Mehmet Topuz, Kadlec, Yobo, Alves, Mehmet Topal, Emre (Dk. 68 Cristian), Kuyt, Alper (Dk. 58 Sow), Meireles, Webo
Goller: Dk. 68 Alan (Red Bull Salzburg), Dk. 90+3 Christian (Penaltıdan) (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 22 Emre (Fenerbahçe), Dk. 55 Schwegler, Dk. 90+3 Hierlaender (Red Bull Salzburg)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00