• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Fenerbahçe şansını zora soktu

Fenerbahçe şansını zora soktu
Fenerbahçe şansını zora soktu
Fenerbahçe, Vaslui ile eşleştiğinde Rumen ekibi bir kapalı kutuydu.. Kadıköy'de o kutudan sert bir kaya çıktı, Kanarya'nın ayağına takıldı.. Şok golü son dakikada çıkaran Fener, Devler Ligi'ne devam etme şansını 8 Ağustos'ta Romanya'da oynanacak sınava bıraktı.. 
  

FENERBAHÇE NASIL TUR ATLAR?

Saracoğlu'nda Vaslui ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe haftaya Romanya'da oynanacak rövanş maçında tur atlayabilmesi için rakinini öncelikle yenmesi gerek. 0-0'lık bir sonuçla Vaslui tur atlayacak 1-1'de maç uzayacak, 2-2 ve daha gollü beraberliklerde sevinen sarı lacivertliler olacak.

 

 

NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR-
UEFA Şampiyonlar Lig 3. ön eleme turu ilk maçında Romanya'nın Vaslui takımıyla karşı karşıya gelen Fenerbahçe, 2012-2013 sezonunun ilk resmi maçına çıktı.
 

Sarı-lacivertliler, yeni sezon için yaptığı kamplar ve yurt dışındaki hazırlık maçlarının ardından, Avrupa kupası mücadelesinde Kadıköy'de taraftarıyla buluştu. 


Geçen sezon ''Futbolda şike'' soruşturması sürecinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men edilen sarı-lacivertli ekip, yaklaşık 2 yıllık bir aranın ardından Avrupa kupası mücadelesine çıktı. Fenerbahçe, bundan önceki son Avrupa kupası maçını, 26 Ağustos 2010'da UEFA Avrupa Ligi play-off mücadelesinde Yunanistan'ın PAOK takımıyla yine Kadıköy'de yapmıştı. 


-Kocaman'ın forvetteki tercihi Semih Şentürk oldu-
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Vaslui karşısında forvetteki tercihini Semih Şentürk'ten yana kullandı.

Rumen ekibine karşı Semih'i ilk 11'de sahaya süren Kocaman, Moussa Sow'a yedekler arasında yer verdi. Takımın diğer forveti Bienvenu da yedek kaldı. 
 

-Yeni transferler ilk resmi maçına çıktı-
Sarı-lacivertli ekibin yeni sezon için kadrosuna kattığı Dirk Kuyt, Mehmet Topal, Egemen Korkmaz ve Hasan Ali Kaldırım, Fenerbahçe formasıyla ilk resmi maçlarına çıktılar.

Egemen Korkmaz savunmanın ortasında, Hasan Ali Kaldırım sol bekte, Mehmet Topal orta alanda ve Kuyt da orta alanın sağında görev yaptılar.

Yeni transferlerden genç futbolcu Salih Uçan, maçın 18 kişilik kadrosunda bulunmadı. 

''Futbolda şike'' davasında bir yıla yakın süre tutuklu kaldığı için takımından uzak kalan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Vaslui maçıyla birlikte protokol tribünündeki yerini aldı.

Karşılaşmanın başlamasından önce bütün tribünler Aziz Yıldırım için tezahüratlar yaparken, tribündeki yerinden ayağa kalkan Yıldırım, taraftarları selamladı.

Maç öncesi stat önünden geçen Yıldırım'ın yanına doğru koşan taraftarlar, başkana sevgi gösterilerinde bulundu. 


-Taraftarın yalnız bırakmadı-
Fenerbahçe'yi, ''Devler Ligi''ne katılabilmek için oynayacağı eleme turu mücadelesinde taraftarı yalnız bırakmadı.

Sarı-lacivertli ekip sahaya çıktığında taraftarın coşkusu üzerine takım halinde tribünlere giderken, taraftarlar da daha sonra önce kaptan Alex olmak üzere tek tek futbolcuları tribünlere çağırdılar.

Taraftarlar, yeni transferleri çağırıp sevgi gösterilerinde bulunduktan sonra, ''O forma kutsaldır, nasip olmaz herkese'' şeklinde tempo tuttular.

Tribünlerin büyük bölümünü dolduran taraftarlar, maç öncesi yaptıkları tezahüratlarla sezonun ilk resmi maçında statta coşkulu bir atmosfer oluşturdular.

Rumen ekibine çok az sayıda taraftarı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda destek verdi.  
  
 

-Fenerbahçe: 0 - Vaslui: 1

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Antonio Miguel Mateu Lahoz, Pau Cebrian Deviz, Jon Nunez Fernandez (İspanya)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Kuyt, Cristian, Mehmet Topal, Stoch, Alex, Semih Şentürk

Vaslui: Coman, Milanov, Varela, Charalambous, Salageanu, Antal, Caue, N'Doye, Sanmartean, Stanciu, Niculae

Goller: Dk. 75 Liviu Antal, Dk. 90 Bekir İrtegün

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00