• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Fenerbahçe Monaco’yu Konuk Ediyor

Fenerbahçe Monaco’yu Konuk Ediyor
Fenerbahçe 2016-2017 sezonunun ilk resmi maçına seyircisi önünde çıkacak.

Fenerbahçe 2016-2017 sezonunun ilk resmi maçına seyircisi önünde çıkacak. Fenerbahçemiz ile Fransa’nın Monaco takımı arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçı 27 Temmuz Çarşamba günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanacak. Saat 21:30’da başlayacak mücadele D-Smart’tan canlı olarak ekranlara gelecek. Karşılaşmada İspanya Futbol Federasyonu'ndan Jesús Gil Manzano düdük çalacak. Bu maçın rövanşı ise 3 Ağustos'ta Monaco'da oynanacak. 

Takımımız kadrosuna 5 oyuncu kattı

Teknik direktörümüz Vitor Pereira yönetimindeki Takımımız, kadrosuna Faslı oyuncu Aatif Chahechouhe, Hollandalı oyuncu Gregory Van Der Wiel, Alman asıllı Rus futbolcu Roman Petrovich Neustadter, Slovak oyuncu Martin Skrtel ve İsmail Köybaşı ile güçlendirdi. Ayrıca Fabiano Ribeiro ve Ramazan Civelek’in sözleşmeleri uzatıldı.

Hazırlıklar 27 Haziran’da başladı

Profesyonel Futbol Takımımız yeni sezon hazırlıklarına 27 Haziran 2016 tarihinde Can Bartu Tesislerimizde yaptığı antrenmanla başladı. Ardından 2 Temmuz 2016 tarihi ile Fenerbahçe Resort ve Sport Topuk Yaylası Tesisleri’ne geçen kafilemiz burada 7 günlük bir kamp süreci geçirdi.

6 hazırlık maçı oynadık

Ekibimiz, Monaco maçı öncesinde 6 hazırlık maçı oynadı. İlk maçında İran'ın Gostaresh Folad Tabriz takımı ile karşılaşan ekibimiz, rakibine 3-0 mağlup oldu. Takımımız, ikinci antrenman maçında ise Romanya takımı CSMS Iaşi ile 2-2 berabere kaldı. Fenerbahçemiz, yeni sezon hazırlıklarının Düzce etabını da Romanya takımı Voluntari ile oynadığı hazırlık maçıyla tamamladı.  Düzce 18 Temmuz Stadı’nda oynanan maçı Fenerbahçemiz 3-1 kazandı. Fenerbahçemiz, yeni sezon hazırlıkları kapsamında yaptığı diğer hazırlık maçında ise Yunan ekibi Panathinaikos’u konuk etti. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan mücadele 2-1 Takımımızın galibiyetiyle sonuçlandı. Ardından Çek Cumhuriyeti’nin Sparta Prag takımıyla Generali Arena’da karşılaşan ekibimiz, mücadeleden golsüz eşitlikle ayrıldı. Daha sonra Suudi Arabistan takımı Al Faisaly ile Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde karşı karşıya gelen Takımımız, bu karşılaşmadan da 1-1’lik eşitlikle ayrıldı.

Karşılaşmada Jesús Gil Manzano düdük çalacak

Fenerbahçe ile Fransa ekibi arasında oynanacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Jesús Gil Manzano yönetecek. Ángel Nevado Rodriguez ve  José Manuel Fernandez Miranda’nın yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Iñaki Vicandi Garrido olacak.

Monaco hakkında

1924 yılında kurulan Monaco, 1932 yılından bu yana oynanan Fransa Ligi’nde şu ana kadar ilki 1961, sonuncusu da 2000 yılında olmak üzere toplam 7 şampiyonluk elde etti. Fransa Kupası’nda 5, Fransa Lig Kupası’nda 1 kez zafere ulaşan kırmızı beyazlılar, Avrupa Kupaları’nda ilk önemli başarısını 1991-1992 Kupa Galipleri Kupası’nda final oynayarak gerçekleştirdi. Lizbon'daki da Luz Stadı’nda Werder Bremen'e 2-0 kaybeden Monaco, 2003-2004 sezonunda büyük bir sürprize imza atarak Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması sonrasında Lokomotıv Moskova, Real Madrid ve Chelsea'yi eleyerek finale yükseldi. Finalde Jose Mourinho'nun çalıştırdığı Porto'ya 3-0 mağlup olan Monaco, 2010-2011 sezonunu ligde 18. bitirdi ve küme düştü. Rus işadamı Dmitri Ryobolovlev'in kulüp hisselerinin 3'te 2'sini satın almasıyla 2 sezon kaldığı 2. ligden 2012-2013 sezonu sonunda birinci lige yeniden yükselen Monaco, 2013-2014 sezonunu ikinci, 2014-2015 sezonunu ise üçüncü sırada tamamladı.

Teknik direktörlüğünü 2014 yılından bu yana Portekizli teknik adam Leonardo Jardim'in yaptığı Monaco, geride kalan 2015-2016 sezonunu ise Paris Saint Germain'in ardından Lyon'la aynı puanla bitirmesine rağmen averajla üçüncü sırada tamamladı.

Fransa Kupası ve Fransa Lig Kupası’na çeyrek finalde veda eden Monaco, geçen sezonda Şampiyonlar Ligi’ne 3. ön eleme turundan katılmıştı. Bu turda İsviçre'nin Young Boys takımını saf dışı bırakan kırmızı beyazlılar, playoff turundaysa Valencia'ya elenmiş ve yoluna UEFA Avrupa Ligi’nden devam etmişti.

UEFA Avrupa Ligi’nde J Grubu’nda yer alan Monaco, grubunu Tottenham ve Anderlecht'in ardından 3. tamamlamış ve Avrupa macerası sona ermişti.

Maçlarını 18 bin 523 seyirci kapasitesine sahip 2. Louis stadında oynayan Monaco'nun kadrosunda EURO 2016'da Portekiz’le şampiyonluk yaşayan Ricardo Carvalho ve Joao Moutinho'nun yanı sıra Brezilyalı forvet Vagner Love, Hırvat kaleci Danijel Subasic gibi oyuncular bulunuyor.

Monaco, transfereyse şu ana kadar 42 milyon Euro harcadı. Lille'den sol bek Djibril Sidibe'yi 15 milyon, Marsilya'dan sol bek Benjamin Mendy'yi 13 milyon Euro, Torino'dan stoper Kamil Glik'i 11 milyon Euro, Nancy'den de defansif orta saha Youssef Ait Bennasser'i 3 milyon Euro'ya renklerine katan Monaco'nun kadrosundan geçen sezon attığı 10 golle takımın en golcü ismi olan Lacina Traore ise kiralık olarak Cska Moskova'ya transfer oldu. Takımın tecrübeli isimlerinden Jeremy Toulalan'sa sözleşmesinin sona ermesinin ardından Bordo'yla anlaştı.

2013 yazında büyük umutlarla Atletico Madrid'ten transfer edilen ancak 22 maçta 13 gol kaydettikten sonra 2014-2015 sezonunu Manchester United'ta, geçen sezonu da Chelsea'de kiralık olarak geçiren Kolombiyalı forvet Radamel Falcao da takıma döndü.

Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinde Monaco'yla daha önce hiç karşılaşmadı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00