• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 20 °C

F.Bahçe'de 30 yaş sendromu

F.Bahçe'de 30 yaş sendromu
F.Bahçe'de 30 yaş sendromu
Yeni sezon hazırlıklarına Düzce'de bulunan Topuk Yaylası tesislerinde devam eden Fenerbahçe'de, transfer çalışmaları da tam hızıyla devam ediyor.
 
Şu ana kadar Bruno Alves, Samul Holmen, Michal Kadlec ve Alper Potuk'u kadrosuna katan sarı lacivertli ekipte, yeni transferlerin de takıma dahil olmasının ardından sarı lacivertli kadronun yaş ortalaması arttı. Yeni ortalama ile Fenerbahçe hem Avrupa'da hem de Spor Toto Süper Lig'de en yaşlı takımlar arasında zirveyi zorluyor.
 
EN YAŞLI İKİNCİ TAKIM
 
Genel kadrosu ile 26.7'lik bir yaş ortalamasına sahip olan Fenerbahçe, bu ortalama ile Spor Toto Süper Lig'in en yaşlı takımı konumunda bulunan Galatasaray'ın bir sıra gerisinde ikinci basamakta bulunuyor. Sarı-lacivertli ekipte potansiyel ilk 18 oyuncularının ortalama yaşı hesaplandığında ise ortalama yaş 28'e kadar yükseliyor ve ciddi oranda bir yaşlılık göze çarpıyor.
 
Sarı lacivertli ekipte bir diğer dikkat çeken nokta ise genel olarak ilk 11'de forma şansı bulan oyuncuların 30 yaş sınırını aşmış olması. Volkan Demirel, Egemen Korkmaz, Joseph Yobo, Raul Meireles, Cristian Baroni, Emre Belözoğlu, Dirk Kuyt ve Pierre Webo olmak üzere tam 8 oyuncu 30 yaşını aşmış durumda bulunurken, "abi"lerin en gençleri ise 30 yaşındaki Egemen, Cristian Baroni ve Raul Meireles üçlüsü..
 
SALİH ADETA MUCİZE GİBİ
 
Potansiyel ilk 11 futbolcuları arasında 28 yaş ortalamasına sahip olan Fenerbahçe'de, takımın en genç oyuncusu olarak dikkat çeken isim ise Salih Uçan... Henüz 19 yaşında olan genç yıldız, takımdaki diğer oyuncuların yaşlarına bakıldığı zaman adeta mucize gibi duruyor. Takımın yeni transferi Portekizli savunma oyuncu Bruno Alves ile arasında 13 yaş fark bulunan Salih Uçan'a yaş olarak en yakın olan isim ise bir diğer yeni transfer Alper Potuk... 22 yaşında olan milli futbolcunun Salih ile arasındaki fark yalnızca 3 yaş.
 
AVRUPA'NIN DA GERİSİNDE..
 
Fenerbahçe, genel yaş ortalaması bakımından Avrupa'nın önde gelen takımları ile kıyaslandığı takdirde ise Spor Toto Süper Lig'den farklı bir tabloda yer almıyor. Manchester United 25.3, Chelsea 25.2, Bayern Münih 25.3, Borussia Dortmund ise 24.3 yaş ortalaması ile 26.7 ortalamaya sahip sarı-lacivertli ekipten daha genç durumda bulunuyor.
 
Kanarya'nın daha genç durumda olarak geride bıraktığı tek Avrupa devi ise Juventus... 27.2 yaş ortalamasına sahip olan İtalyan temsilcisi, Fenerbahçe'den daha yaşlı durumda bulunuyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00