• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Darbe Girişimine Karşı Eskil'de Düzenlenen Programa Binlerce Kişi Katıldı

Darbe Girişimine Karşı Eskil'de Düzenlenen Programa Binlerce Kişi Katıldı
Eskil İlçe Kaymakamlığınca düzenlenen ilk programda, Eskil Ulu Cami Caddesinde darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımız ve emniyet güçlerimiz için binlerce Eskilli vatandaşın katılımı ile gıyabi cenaze namazı kılınarak şehitlerimiz için dualar okundu.

Şehitlerimiz için düzenlenen gıyabi cenaze namazına İlçe Kaymakamı Mustafa İlhan, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Ak Parti Eskil İlçe Başkanı Mustafa Zavlak, Eşmekaya Belde Belediye Başkanı Tayfur Başkan, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve binlerce Eskilli vatandaş katıldı.
Şehitlerimiz için kılınan gıyabi cenaze namazından sonra Kaymakam İlhan ve Başkan Alçay birer konuşma yaparak bu darbe girişimine ilişkin açıklamada bulundular.

İlhan açıklamasında “Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları görülmemiş bir ihanete şahit olmuşlardır. Ben öncelikle bu ihaneti engelleme mücadelesinde şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. O gece bu ihanet çetesinin ihanetini engelleme hususunda canını ve kanını ortaya koyan Türk milletine şükranlarımı sunuyorum. En tepeden en aşağıya kadar, Sayın Cumhurbaşkanımızdan sivil vatandaşlarımıza kadar yerli ve milli olan her bürokrat, her subay, her polis dimdik durdu. Değerli arkadaşlar o akşam seçilmiş iktidarı silah zoruyla devirmek isteyen ihanet şebekesi aslında sadece seçilmiş iktidara değil bu millete de darbe vurmak istediler. Çünkü seçilmiş iktidarı seçen bu millettir. Bu darbe girişimi sadece iktidar partine de değil, a’dan z’ye parlamentodaki partiler, parlamento dışı partiler ve bütün halkın tercihine yapılmış ihanettir. Bu ihaneti halkımız çok iyi gördü, canıyla kanıyla mücadele vererek bu ihaneti engelledi. Allah bir daha böyle ihanete bizleri şahitlik ettirmesin ve böyle bir günü yaşatmasın. Edirne’den Şemdinli’ye kadar bütün vatandaşlarımız tek bir vatanımız olduğunu çok iyi hissetti. Bizim tek bir vatanımız var. Bu topraklar kanla kazanıldı ve bu millet bu toprakları ancak kanla verilebileceğini gösterdi. Şükürler olsun ki, bu vatana sahip çıkan bu yüce millet kendi seçtiği iktidara, kendi seçtiği parlamentoya ve parlamentonun her vekili bu vekâlete saygı içerisinde bu ihanete karşı dimdik durdu. Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz, bütün partiler, bütün bürokratlar, bütün valilerimiz kaymakamlarımız, Emniyet Müdürlerimiz, Emniyet Teşkilatımız ve daha baştan itibaren ihanete destek çıkmayan göğüs geren şehit olan ve yaralanan kahraman Türk askerimize şükranlarımı sunuyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Başkan Alçay'da,  Üzerine giymiş olduğu elbise dışında, asla Türk askeri olmayan, olamayan onun ruhunu taşıyamayan bir gurup cuntacı ve vatan haininin memleketin birliğine ve milli iradeye kast ettiğini ve bir kalkışma gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu kalkışma Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın, tüm milletimizin her bir ferdine, gün bu gündür milli iradeyi korumak için, istiklalimizi korumak için ülkemizin ve milletimizin geleceğini karanlıklar altına almak isteyen hainlere karşı durmak için sokağa, meydanlara çağrısı sonucunda her bir ferdimiz, her bir kahramanımız, yüreğiyle canıyla kanıyla evet gün bugünse, ‘mesele vatansa gerisi teferruattır’ anlayışıyla sokaklara dökülmüştür. Canı pahasına dökülmüş kanı pahasına dökülmüş, şehit olmak için dökülmüş, tankların üzerine çıkmış, göklerden hain cuntanın mermileri yeri tararken, onlar göğüslerini siper etmiştir. Ülkesine ve milletine bağlı Türk Silahlı Kuvvetlerinin neferleriyle Emniyet güçlerimizi karşı karşıya getirmeye çalışan hain planı da bozarak ikisi arasına girmek suretiyle bu hain planı da yok etmiş göğsüyle imanıyla darbeyi de püskürtmüş, söndürmüştür. Darbeye karşı ilk andan itibaren hep birlikte güçlü bir ses veren Eskilli hemşerilerimize de şükranlarımı sunarım.” dedi.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İstanbul Otelleri Konforda Üst Sıralarda27 Mart 2019 Çarşamba 19:49
  • Keten Şalvar Modelleri26 Aralık 2018 Çarşamba 14:48
  • Kadın Çanta26 Aralık 2018 Çarşamba 14:44
  • Amsterdam'da Gezilecek Yerler13 Aralık 2018 Perşembe 11:07
  • Deri Bot Bayan Giyimin Kış Kreasyonunun En Önemli Parçaları Arasında Yer Alıyor27 Kasım 2018 Salı 17:17
  • Gümüş Kolye Çeşitleri17 Ağustos 2018 Cuma 23:42
  • Kadın Ceket26 Temmuz 2018 Perşembe 22:11
  • Bornova kiralık daire fiyatları ne kadar?01 Temmuz 2018 Pazar 17:41
  • Resim Defteri23 Haziran 2018 Cumartesi 16:55
  • Tuval23 Mayıs 2018 Çarşamba 15:55
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0534 325 83 00