• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

AKÇED Dünya İzcileriyle Kesintisiz İletişime Hazırlanıyor

AKÇED Dünya İzcileriyle Kesintisiz İletişime Hazırlanıyor
AKÇED 16-17-18 Ekim 2015 tarihlerinde dünya İzcilik federasyonu tarafından organize edilen JOTA (Jamboree on theAir) , JOTI (Jamboree on the internet) faaliyetine katılarak sınırları ortadan kaldırarak Dünya İzcileriyle kesintisiz iletişime hazırlanıyor.

AKÇED izcilik birimi ve iletişim birimi işbirliği ile yapılacak faaliyette hem kulüp kampı yapılacak hem de JOTA (Jamboree on theAir)  ve JOTI (Jamboree on the internet) faaliyeti gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan AKÇED (Aksaray Kültür Çevre Gençlik Spor Kulübü Derneği) Başkanı; Her yıl Ekim Ayının 3. Hafta sonu yapılan ve Dünya İzcilik Federasyonu tarafından organize edilen JOTA-JOTİ faaliyetinin amacının dünya izcilerini kısa dalga telsiz yayını ve internet üzerinden birbirleriyle buluşturmak ve kaynaştırmak olduğunu, AKÇED olarak bu faaliyete bu yıl 2. Kez katılacaklarını ifade ederek KOÇAŞ Mesire alanında 16-18 Ekim 2015 tarihinde yapılacak faaliyete bu konuya ilgi duyan herkesi davet ettiklerini ifade etti.

JOTA (Jamboree on theAir)  ve JOTI (Jamboree on the internet)  NEDİR?

JOTA, her yıl Ekim ayının 3. Hafta sonunda yapılır. JOTA, yerel saatle Cumartesi saat 00.01'de başlayıp Pazar gecesi saat 23.59'a kadar sürer. Bununla beraber bazı etkinlikler, uzun mesafe zaman aralıkları gözetilerek, cuma'dan pazartesi'ye kadar sürebilir.

Jamboree bilindiği üzere tüm dünya izcilerinin katıldığı çok amaçlı bir izcilik faaliyetidir. jota'nın tüm dünya izcilerinin havada buluştuğu bir faaliyet olduğunu söyleyebiliriz.
Uluslar arası nitelikte düzenlenen bu faaliyet dünya izcilerinin, kendi ülkelerinden birbirlerini havada ziyaret etmeleriyle gerçekleşir.
Bu faaliyet amatör telsizciler ve internet aracılığıyla dünyanın her bir yerinden izcilere ulaşılmasını sağlar. Bu sayede izciler diğer ülkelerdeki izcilerin yaptıkları faaliyetlerden haberdar olurlar. İzcilik içerisindeki en büyük katılımı sağlayan bu faaliyet her yıl Ekim ayında dünya izcilik bürosunun verdiği tarih ve saatler çerçevesinde 48 saat boyunca kesintisiz olarak sürdürülür. Faaliyet süresince çeşitli yarışmalar düzenlenir.
Amaç 48 saat süren bu faaliyette bir çok dünya izcisiyle görüşmek onlarla dostluk kurmak. karşılıklı barış mesajlarıyla ülkelerini ve izciliklerini tanıtmaktır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00