• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

12 Bin Nüfuslu Sultanhanı Beldesinin Elektrik Çilesi

12 Bin Nüfuslu Sultanhanı Beldesinin Elektrik Çilesi
Aksaray'ın Sultanhanı Beldesi halkı son haftalarda her gün defalarca kesilen Elektriklerden mağdur oluyor.

Yaklakşık son 3 Haftadır Sultanhanı Çarşı merkezinde elektirik kesintileri Vatandaşı adeta çileden çıkardı.

3 Hafta önce bir arıza ile başlayan kesinti çilesi hala devam ediyor. Hergün mutlaka enaz  birkaç kez kesilen elektiriklerden dolayı esnaflar iş yapamaz ve elektirikli cihazlarını kullanamaz hale geldi. 

Konu hakkında açıklama da bulunan bir esnafımız şunları kaydetti. ''Yaklaşık 15,- 20 gün önce bir sabah saatlerinde elektirikler kesildi, ara sıra kesinti olduğu için biraz sonra gelir dedim aradan yarım saat geçmiştiki elektirik geldi, bende bilgisayarımızı, yazar kasamızı, ısıtıcımızı vs, elektirikli cihazımızı açtık aradan 10 dakika geçmeden elektirik tekrar gitti ve 15 dakika sonra tekrar geldi, İnşallah yine gitmez demiştimki yarım saat olmadan yine elektirik kesildi bu kesinti o gün tahminim 20 kere tekrarladı, yani Elektirik 20 kere gitti geldi, o gün buz gibi iş yerimizde Düzgün bir şekilde satış yapamadan günü geçirdik. Ertesi gün oldu, Yine birkaç kez elektirik gitti geldi ve saat öğle sonu 3 gibi elektirikler yine gitti, 186 arızayı aradığımızda kablo kopmuş 18:05 de gelecek dediler, kış günü 3 saat akşamın karanlığında elektiriksiz soğukta elektirik bekledik.

O günden sonra Çarşı merkezinin Elektiriğine bir haller oldu artık hergün enaz birkaç kez elektirikler mutlaka kesiliyor, artık elektirikli cihazlarımız arızalanmaya başladı, bilgisayarlarımız çökmekte, Oturduğumuz apartmanın kaloriferi kesintilerden dolayı sürekli arızalanmakta ve ısıtmamakta evlerimiz kış gününde ısınamaz oldu çocuklarımız hasta oluyor, kısacası faturalarını hiç aksatmadığımız hasbel kader birgün bile unutup geciktiğinde gecikme zammı ile Faturasını ödediğimiz Elektirik Kurumu Benle birlikte tüm Sultanhanı çarşı esnafını mağdur ediyor bu kesintilerin nedeni bulunup mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz'' dedi.

İHBARDA BULUNMUYORUZ

Bizlerinde yaşadığı kesintilerde dikkatimizi çeken bir konu ise Kesinti ihbarın da bulunmamamız, Neredey se bütün kesintilerde kesintiden 5 dakika sonra aradığımız da 186 Arıza ihbar numarasındaki görevli sistemden kontrol ettiğinde kesintinin üzerinden 5 dakika kadar geçmesine rağmen hiçbir vatandaşın ''ELEKTİRİKLERİMİZ KESİLDİ'' ihbarında bulunmadığını belirtmesi.

''NASILSA BİR ARAYAN OLMUŞTUR'' düşüncesi ile kesinti anlarında 186 Arıza ihbar hattını aramıyoruz. 186 yı Cep telefonlarımızdaki ücretsiz dakikalar ile araya biliriz.

SIKLIKLA ELEKTİRİK KESİNTİLERİNİ ŞİKAYET ETMELİYİZ

TEPKİ ETKİYİ DOĞURUR ) 186 Ya sadece kesinti ihbarında buluna biliyoruz Fakat Artık iş yapamaz hale getiren ve tekrarlayan Elektirik kesintileri konusun da ise Şikayette bulunmalıyız.

Bölgemize elektirik Satışı Yapan MEDAŞ Şirketinin İnternet sitesinde de yayınladığı iletişim numarası bulunmakta, Konya Merkezli MEDAŞ Şirketinin Numarası olan '0850 251 30 00' bu numarayı aradığımızda Oparötöre ''Bölgemizde Sürekli Elektirik Kesintisi olmakta Şikayette bulunmak istiyorum'' dediğimizde Operatör, Konu Hakkında Yetkili kişiye Telefonu bağlamakta ve İlimiz, Beldemiz ve Mahallemizi belirterek Sürekli Kesinti olduğu şikayetimizi ilete bilmekteyiz. 0850 251 30 00 bu numarayı da Cep telefonlarımızdaki Paket dakikalarından araya biliriz.

       MEDAŞ'I BU SORUNA ÇARE BULMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Her işimizi elektirikli cihazlarla yaptığımız bu devirde hergün defalarca elektiriklerin kesilmesi malesef ki maduriyet oluşturmaktadır. Bölgemiz vatandaşlarına Elektirik İletimi Konusunda Yetkili olan MEDAŞ Elektirik işletmesinin Aksaray / Sultanhanı Beldesindeki  Sorunu En kısa zamanda gidermesini Maduriyeti Yaşanyanlar adına talep etmekteyiz.

 

     HABER

Hüseyin Tosun

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00