• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Yazgıyı tebrik ediyorum

Erdoğan KAYA

Yazgıyı neden tebrik ettiğime geleceğim, nedenini de yazacağım. Biz eskiden birisinin yaptığını bir başkasının bozduklarını çok gördük. Yapılan yarım hizmetleri siyaseten atıl vaziyette bekletenleri ve ya yıkıp bozanları da gördük. Sayın Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgının Nevzat Beyin yaptıklarını bozmakla meşgul diyenler olmuştu ya, ben buna katılmadığımı gördüm. İşin bir tamamlanma yönü var, birde eksik görülüp yeni bir hizmetle değiştirilmesi olayı var, ben olaylara böyle bakıyorum.
Eğer katı kuralcı ve fanatik siyasi düşünenler gibi düşünmezsek. Haluk Başkanın çalışmaları normalde Ak Parti Genel Merkezin mutat olarak anketlerle takip ediliyor. Çünkü Sayın Başbakan Davutoğlu ilimize geldiklerinde Yazgının çalışmaları anketlerde gayet yüksek çıktığını ve halkın kendisinden memnun olduğunu normal sohbet ortamda açıkça söylemiştir.
Eğer başarısız olsa idi Sayın Davutoğlu tarafından uyarılırdı. Ama Davutoğlu kendisinden memnun olduğunu anket notlarının da yüksek oluğunu söylemesi başarılı olduğunu gösteriyor
Ben önce eskilerden birkaç örnek vererek konuya girmek istiyorum. 80 ihtilalinde önce Taki Tatlıpınar ağabey hükümet meydanının altına giriş çıkışlı yeraltı işyerleri yapmak için çalışma başlatmıştı. Çalışma ihtilal oldu yarım kaldı, hatta uzun süre yeraltındaki işyerleri yapılmayı beklemişti. Daha sonra seçim oldu ve rahmetli Emin Gürün Belediye Başkanı oldu. Evet bu yapılan yeraltı iş Merkezleri kapatılarak ortadan kaldırıldı.
Yine Memiş Akın Başkanın yaptığı şimdiki terminal binası seçim nedeniyle yarım kalmıştı. Sonra Sayın Ahmet Er Belediye Başkanı oldu, ama terminal binasına bir çivi çakılmadan 5 yıl sarhoş ve tinercilerin mekânı olarak kullanıldı. Daha sonra Osman Ertuğrul Başkan oldu ve yarım kalan terminali bitirerek halkın hizmetine sunuldu.
Bu hizmetlerin devam ettirilmemesinin asıl nedeni ise yapılacak eserin ismi başlatana mal edilme endişesi idi. Hâlbuki bu çalışmalarda harcanan paralar vatandaşın cebinden çıkan paralardı. Onun isimi olsa ne olur başkasının ismi olsa ne olurdu? Yani bir hizmet kıskançlığı maalesef eskiden vardı.
Efendim hükümet meydanındaki havalı topuzu Yazgı niye kaldırdı? Makas kavşağındaki eğri duvarı neden yıktı gibi tantana çıkaranlar yeni yapılan güzel görüntüleri görünce sustular.
Eğer Haluk Bey, Nevzat Beyin yaptıklarını yıkmış olsa idi bugün TOKİ’deki piknik alanı için yapılan parkı bitirme noktasına getirmezdi.
Geçtiğimiz hafta sonu köyden gelirken bir yakınıma emanet bırakmak için çoktandır gitmediğim TOKİ’ye gittim. Hem de buraya yapılan parkın yanındaki yoldan, sonra arabamı durdurup baktım. Nevzat Beyin projelendirip başlattığı ama sadece düzenleme işi ile yarım kalan bu park zannedersem kısa zamanda bitirilme noktasına getirilmiş. Hem de samimi söylüyorum belki de üç beş sene sonra ağaçlar büyüyünce Kılıçaslan parkından daha görkemli ve güzel olacağa benziyor. Sayın Yazgıyı bu çalışmasından dolayı tebrik ediyorum.
Yine Kılıçaslan 2 etap park inşaat halinde iken devam ettiren Sayın Yazgı burasını Kalanlar mahallesine dayamış ve eski yapılan alanlardan daha güzel olmuş. Bu park Kalanlar Mahallesi ile karışmış ve bu bölgeye de canlılık kazandırmış. Bu çalışmayı da tamamlayarak hizmete sokan Yazgıya bir kez daha teşekkür ediyorum.
Yine muhalefetin eleştirdiği seyir terasını buraya yakışmamış diye yıkardı. Ama hiçbir şeyi dinlemeden yıkmadan tamamladı, yıkıcı olsaydı yıkardı. Burasını tamamlayarak güzel bir görünüm kazandırdı ve önümüzdeki günlerde hizmete açılarak.
Hasa ve Nakkaş mahallelerinden geçtim, eskiden asfalt sezonu Hazirandan önce açılmaz yağışların bitmesi beklenirdi. Gidip görmek lazım inanın Mart ayında başlayan asfalt çalışması devam ediyor. Hem de bu iki mahallenin içinden geçen bulvarların tamamı asfaltlanmış, asfalt olmadık sokak kalmamış. Demek ki istenince oluyormuş, eskiden iki sokak asfalt yapılınca her gün basında okurduk, şimdi kimsenin haberi olmuyor.
Şunu demek istiyorum Sayın Yazgıya Başkanlığı dönemi içinde en az 4 yıl zaman vermek lazım. Bakın Salıpazarı yıkılmış ve projesine baktım mükemmel bir proje. 60 gün verdiği B. Bölcek köprü süresi 40 günde tamamlandı. Hatta ben köprünün genişliğine ve büyüklüğünü görünce bir yazımda gurbetçi sezonuna yetiştir Başkanım diye yazmıştım. Ama gördüm ki yanılmışım ve 40 günde tamamlandı. İlkleri yapan Yazgıya bir kez daha teşekkür ediyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00