• BIST 9419.66
  • Altın 2745.552
  • Dolar 33.9941
  • Euro 37.487
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 27 °C

Yazgı Aksaray’ın 50 yıl yapamadığını yaptı

Erdoğan KAYA

Ben bu başlığı atınca bana, “ hadi sende” diyenler olacağını biliyorum. Ama kimin ne dediği umurumda değil, Yazgıda benim babamın oğlu değil. Bırakın il oluşumuzdan bugünü, 50 yıllık yapılamayan bir tanıtım kazancını Haluk Şahin Yazgı 2 yılda yaparak Aksaray’ın isim mührünü bırakın Türkiye’ye dünyaya vurdu. Türkiye’nin bütün illeri ile büyükşehirlerinin bilbordlarında Somuncu Baba ve Aksaray Belediyesi ismi olan afişler asıldı. Bütün ulusal kanallarda Aksaray’ın ismi defalarca geçerek yıllardır başaramadığımız ismimiz yazıldı.
Geçtiğimiz Çarşamba akşamı İstanbul Lütfi Kırdar salonunda Aşkın Sırrı Somuncu Baba filminin galası vardı. Bende bu galaya katılmak için İstanbul’a gittim. Elbette bu tanıtıma ulusal olarak kendi Televizyonumuz Kanal 68 de yayınlamak için.
Bu katkı her Aksaraylı gibi bizimde görevimizdi. Filmin her sahnesi Aksaray da çekilmiş ve birçok yerinde Aksaray geçmektedir. Ben salona 2 saat erken giderek hem çekim yapıp hem de galayı gözlemleme imkanı buldum. Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgıda bizim gibi erkenden gelerek gelen misafirleri karşıladı.
Muhteşem bir kalabalık galaya katıldı ve İlimiz eski valisi ve Müsteşar Selami Altınok, İstanbul valisi Vasip Şahin, ilimiz valisi Şeref Ataklı, TRT Genel Müdürü, İstanbul da yaşayan bürokrat ve işadamlarımızın tamamı burada idi.
Bunun dışında sanat camiası da filmin galasına gelirken yakın illerdeki Aksaraylı memurlarda burada idi. Galaya filmin oyuncularının bir ikisi dışındakilerin tamamı katıldılar. Giriş bölümünde ağırlanan misafirler daha sonra salona alındılar. Hakikaten beni büyüleyen bu salonun giriş katının 2 bin kişilik olduğunu öğrendim ama loca ve üst katlarda doluydu.
Salona girmeden önce başta TRT televizyonu filimin oyuncuları ile canlı yayın yaparken bütün ulusal kanallar burada idi ve hepside yayınlarında Aksaray’dan bahsetti. Benim için en güzel taraf bu yayınlarda yeterlice Aksaray’ın tanıtımının geçmesi idi.
Salona geçildiğinde Belediye Başkanımız Yazgı gerçektende çok önemli ve güzel bir konuşma yaparken salon kendisini alkışladı. Konuşmacılardan TRT Genel Müdürü Şenol Göka Aksaray’dan ve Haluk Başkandan övgüyle bahsederek “bu davranış başka illerin Belediye Başkanlarına da örnek olmalı” dedi.
Salonda hiç tanımadığım kişiler filmi izledikten sonra elimizdeki 68 logolu mikrofonu görünce, “ biz Ihlara vadisini Nevşehir’in biliyorduk ama yanlış biliyormuşuz” dediler. Demek ki film amacına ulaşmış ve gerekli mesajı vermiştir.
İstanbul sokaklarını gezerken 14,5 milyon İstanbul’a filmin afişleri asılmış. Bu çok önemli bir gelişme, Ankara’dan gelenlerde Ankara da aynı şekilde afişlerle karşılaşmışlar. Ayrıca Türkiye içinden ülke dışına taşacak bu film ile Aksaray dünyada tanınacak.
Hani Aksaray’ı neden tanıtamıyoruz diye 50 yıldır çırpınırken, il olmamıza rağmen yine aynı çırpınışı devam ettirirken Yazgının bu filimle çıkışı Aksaray’ı gereken yere oturttu. Herkes hala Aksaray’ı ilçe olarak görürken artık il damgası herkesin kafasına vurulmuştur.
İstanbul galasından dönünce bazı hazımsızlar şunu bana bizzat söylediler. “ efendim Haluk Başkan Aklını fikrini bu filme verdi birazda Aksaray’a baksın” diyenler oldu.
Bunu diyenlerin tamamı kişisel muhaliflerdi ve farklı düşünceye sahipler. Ya bir Belediyenin Başkanı elbette Aksaray’a hizmet ederken tanıtımı için de bunları yapacak. Tanıtıma Başkanlar yeterli önem vermiyor diyenlerde biz değimliyiz? Filmin tanıtımı için destek olmak amacı ile sponsorlar, resmi ve özel kurumlarla iletişime girip destek almıştır. Buda gayet normal ve yapılması gereken bir hadisedir. Eğer bunu yapmasa idi bu seferde aksini konuşacaktık. Aksaray’ı yıllardır milyon harcayarak tanıtımını yapamadığımız bir olayı Yazgı bir filimle yapmıştır.
Yazgının arkasında ulusal basın program için sıraya girerek televizyonlarına konuk etmiş ve Yazgı’da televizyonlarda Aksaray’ı anlatmıştır. Hava durumunda bile Aksaray ismini vermeyen kanallar Yazgıyı konuk ederek ilimizi anlatmıştır.
Ben bu galayı kurumumuz adına ulusalda yayınlamak için gittim gördüm izledim ve yayınladım. Şimdide buradan değerlendirmemi yapıyorum. Filmin yazarı Mahmut Ulu kardeşimin bedelsiz katkısı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa doğanın filmin başlangıç mimarı olması. Belediye Başkan yardımcısı Güven Kemerkaya Başkan Yazgı adına filmin çekimleri esnasında desteklerini esirgememesi takdire şayandır.
Kim ne derse desin Sayın Yazgı Aksaray’ın gönlünde taht kurmuş ve tanıtımına bu destekten dolayı yine halkın takdirini kazanmıştır. Ben buradan bu emek ve gayretinden dolayı kendisini tebrik ediyor teşekkürlerimi iletiyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00