• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

TOKİ’ye kadın aktivite merkezi

Erdoğan KAYA

      Cumartesi günü Aksaray Belediyesinin ikinci kadın aktivite merkezinin temeli atılışına katıldık. Burada baktım erkek katılımcıdan çok kadın katılımcılar vardı. Demek ki, evlerinde sıkılan ve stres atmak isteyen kadınlarımız yapılacak kadın aktivite merkezlerinden çok menmunlar. Geçen Gazetecileri proje ve yaptığı hizmetleri gezdiren Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı’nın Fatih mahallesindeki aktivite merkezini gezerken niye yalan söyleyim kıskandım.

     Neden erkekler için böyle bir merkez olmasın demekten kendimi alamadım. Aslında kadınlar için sadece Fatih mahallesine yapılan Aktivite merkezi çok teferruatlı olması ve özel binada hizmet vermesi nedeni ile burası biraz daha cazibe merkezi.

      Azmi Millinin yan tarafındaki binada yine kadınlar için hizmet veriyor. Bitmedi Kültür Park içinde ikinci katta bir merkez daha var burasıda kadınlarımıza hizmet veriyor. Yine kültür Park dışında Bölcek bölgesine giden bir merkezde kadınlara özel spor salonu mevcut.

      Birde TOKİ bölgesine yapılacak bu Kadın Aktivite merkezi ile birçok bölgeye hitap eden merkez olacak. TOKİ artık sanki bir ayrı şehir merkezi olmuş bölgemiz. Burada binlerce insan ikamet etmektedir.

     TOKİ bölgesindeki Yunus Emre parkı içine yapılacak olan bu merkez bodurm katın dışında iki kat olarak hizmet verecek. Kadınların bu konuda çok şanslı olduğunu düşünüyorum. TOKİ bölgesinde 3 ayrı mahalle mevcutken buraya yakın olan Çiftlik ve Zafer mahalleleride buradan istifade edebilirler.

      Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yaptığı konuşmada bu bölgemizde oturan bir bayan hanımın ısrarı ile böyle bir araştırma yapma gereği duyduklarını söyeyerek. Yaptıkları araştırma sonucu bu merkezin gerekli olduğuna karar verdiklerini söyledi.

      Gördüğüm kadarı ile temel atma töreni büyük bir kalabalığa sahne olurken, çoğunluğunu kadınların oluşturması bu talebin gerekliliğini gösteriyordu. Kadınlar temel atma törenine ilgi göstermeleri Başkan Yazgının bu hizmetinin bir menmuniyeti idi.

      Temel atma törenine katılan Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu yaptığı kısa konuşmada kadınlar için yapılan bu merkez dışında şehrin gelişmesinde hizmet yapan Başkana teşekkür ederken, “bir itirazım var dedi. Kadın aktivite ismini değiştirelim, güzel bir isim koyalım bu isim Türkiyeye örnek olsun” dedi. Gerçektende bu güzel bir fikirdi.

      Toki bölgesindeki bu temeli atılan Tunus Emre parkına çoktandır gitmiyordum. Bu vesile ile parkıda yeniden görme imkanı buldum. Dikilen çam ve ağaçlar iki senede parkın görüntüsünü değiştirmiş.

      Parkı dahada güzelleştirerek ağaçlar kısa zamanda büyüyerek parkı renklendirmiş. Hani bir ata sözümüz var ya “ bakarsan bağ bakmazsan dağ olur” diye. Aynen burasıda bakım sonrası dahada güzelleşmiş ve Tokiye yakışmış.

      Uzun lafın kısası Kadın Aktivite merkezini bundan sonra kalabalık her mahalledeki bayanlar ister. Ama birde neden hep kadınlar olsun Sayın Başkan Yazgı bu arada erkekleride unutma. Birde bunların benzerini erkekler için hayata geçir. Tabi bu dönem olmaz ama gelecek döneme seçim programında bizde isteriz. İşin şakası bir tarafa sadece bayanlar için yapılan bu merkezlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00