• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Tarım platformundan muhteşem fuar

Erdoğan KAYA

       Geçtiğimiz hafta Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve yönetim kurulu Başkanlığında Tarım platformu Ticaret Borsası hizmet binası bahçesinde Aksaray Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı´nın resmi açılış töreni yoğun katılımla gerçekleşti. Fuar gerçekten de göz kamaştırırken, ilk defa yapılmasına rağmen gelecek için ümit verdi. Konu hayvancılık olunca Tarım platformu üyelerinide yakından ilgilendirdiği için onlarda bu fuara katkı sağladılar.

     Fuarda hayvansal gıdalarında sergilenmesi fuara katılanların ilgisini çektiği görüldü. Ben açılış öncesi fuarı dolaştım ve sonra oturup konuşmaları ve yarışmalar sonunda 200 bin lira değerindeki hediye dağıtımı takip ettim. Açılışa Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Milletvekillerimizden Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Rektör Yusuf Şahin, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

      Benim en çok ilgimi çeken konuşmalardaki Aksaray için yapılan çalıışmalardı. Hamit ağa artık konuşmalarını geliştirmiş ve bir siyasetçi gibi heyecanlı ve çoşkulu konuşma yaptı. Milletvekili Serdengeçti ise zaman zaman şakalaşarak dinleyicilerin dikkatini çekerken Aydoğdu Sarıyahşi ilçesi için bir müjdeyi buradan duyurdu.

       İlk konuşmayı yapan Hamit Özkök: “Aksaray Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı nüfusunun %80´ine yakınının tarım ve hayvancılıkla geçindiği Aksaray için çok önemli bir organizasyon oldu. Bu fuar ile bizler başta yoncamız olmak üzere tarım ve hayvancılık noktasında Aksaray´ın ne kadar geliştiğini, bir dünya markası olma yolunda nasıl ilerlediği tüm Türkiye ve dünyaya duyurma fırsatı bulduk. Bu organizasyona katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

      Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun da: “Bu tarz organizasyonlar Aksaray için büyük önem taşıyor. Aksaray artık tarım ve hayvancılığı bilinçli ve akıl yolu ile yapıyor. Tarım ve hayvancılığı verilen destek ve kuruluşlarımızın çabaları ile Aksaraylı köylülerimiz ve çiftçilerimizin üretimi artıyor” dedi.

      Milletvekili Mustafa Serdengeçti, ilimiz tarım ve Hayvancılığından bahsettikten sonra, Milletvekil Cengiz Beye iltifatlar ederek, “ Cengiz Bey tarımdaki sulama için eski Vali Olması nedeni ile inşallah Aksaray’ın Eskile kadar sulanması için yapılan çalışmada büyük katkısı olmuştur. Kurak bir iliz, tarımda sulama meselesini inşallah çözeceğiz, damla usulune geçmek durumundayız.

      Bugün Sultanhanı ilçe oldu, hayırlı uğurlu olsun. Eskil ile sınır ve yerleşim konusunda bir sıkıntı vardı. Bu konuyuda Cengiz Bey halletti ve her iki bölgemizde bir sıkıntı yaşanmadan sorun çözüldü” dedi.

      Milletvekili Cengiz Aydoğdu da konuşmasında; “ İrfanlı Barajı artık enerji üretmiyor. Dolayısı ile bizim için bu barajdan faydalanmak kolaylaştı. Bundan dolayı Sarıyahşi ilçemizin sulama sisteminde bu barajdan yararlanacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız son aşamaya geldi. Önümüzdeki günlerde resmiyet kazanacak” dedi.

     Bizde bu hizmetin Sarıyahşiye hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Zaten Sayın Bakan Eroğlu ilimize geldiğinde Belediye Başkanı Fatih Ünsanl Sayın Bakanı hiç bırakmadı. 

       Tabi fuarın açılışı ile birlikte bu ve benzeri hizmet mesajlarınıda duymak güzel. Gerçektende Tarım ve Hayvancılık bölgesi olan ilimize Milletvekillerimizin suyla ilgili girişimleri çok önemli. Bununda halledileceğini ümit ediyoruz.

       Bu güzel fuarın örganizesinde emeği geçen başta Hamit Özkök’e, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’a, Koyun Keçi Damızlık Birliği Başkanı Mahmut Aktürk’e, Damızlık Sığır yetiştiricileri birliği Başkanı Bekir Kayan’a,  Veteriner Hekimler odası Başkanı Önder Yıldız ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00