• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Spor kompleksi açılışında gösteri

Erdoğan KAYA

Belediyenin Hashas ve Küçük Bölcek arasına yaptırmış olduğu 11 bin metrekarelik spor Kompleksi gösteri vuruşları ve tenis oyunu ile açıldı. İnsanların beton yığınları arasında sıkıştığı dönemlerde böyle güzel spor tesislerinin yapılmasına ihtiyaç var. Belki yeni kuşaklar şehir dışında temiz oksijen ve yeşillikler ara...

sını şehir merkezindeki teknolojik oyunlara tercih ediyor olabilirler ama biz kuşaklar da bol yeşilli ve oksijenli yerleri arzu ediyor özlüyoruz.
Böyle bir dönemde şehrin göbeğinde bizim tabirimizle 11 dekar alana çim saha, yürüyüş parkuru ve tenis oyun alanı yapılmış. Ayrıca hemen sahanın yan tarafına da çeşitli spor aletleri konarak insanların zayıflaması ve spor yapması için kolaylıklar sağlanmış.
Ne yapayım benim oturduğum yerde park yeri yok, ama hiç değilse bol kaldırımlarımız var buralara olsun spor aletleri konmasını Sayın Başkandan istedim hala bekliyorum. Beklemeye bekliyorum da bu bölgedeki yerlerin spor malzemesi konmaya müsait olmadığını duymuş bulunmaktayım. Ne yapalım bizde bu spor malzemelerinden istifade eden mahalle ve bölgeleri kıskanmaya devam ederiz.
İşin şakası bir tarafa umut ediyorum ki, bu spor malzemeleri bütün mahallelerimize hızla yayılır. Bu iki mahallemizde spor yapacak aileler sabahın erken saatlerinde veya akşamları burada yürüyüş yapabilirler. Gerçi bu mahallelerimizin eski oturanları kırsaldan gelen aileler. Belki bu tür yerlerde bayanların yürüyüş yapmalarına izin verilmezdi. Ama bu iki mahallenin arasından çok geniş geliş gidişli Devlet Hastanesine çıkan bir yol yapılmış. Buradaki arsalarda değerlenerek çok güzel konutlar yapılmış. Bu konutlara gelecek aileler çok şanslı ve başka bölgeden gelen bu yürüyüşçüleri gören eski mahalle sakinleri de bunlara katılacaklardır.
Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sayın Palta; “ biraz gecikmeli açılış oldu ama bizden kaynaklanmadı. Bu komplekse 700 bin lira harcadık ve bu kompleks sayesinde buradaki evler ve konutlarda değerlenmiş oldu” dedi.
Sayın Valimiz Selami Altınok maşallah çok hoşuma giden bir tempo ile her açılışa katılıyor. Birde güzel bir uyum sergileyerek herkesle yakın mesafede olması çok güzel. Bu açılışta bir konuşma yapan Sayın Altınok; “ Her şey güzelde bir şeye katılmıyorum çünkü bende biraz kiloluyum obezite işine. Sayın Bakan hemşerim olur duymasın, ama hep birlikte spor yaparak fazla kilolardan kurtulmalıyız, bunun içinde bol yürüyüş yapmalıyız” dedi.
Daha sonra açılış yapılarak sahada bir kale vuruşu yapılması Sayın Vali ve Belediye Başkanımızdan istendi. Başkan kaleye Erdoğan dursun demesin mi. Hasta olmama rağmen ısrarlar üzerine kaleye geçtim. Bir taraftan da obezitelik var, Sayın Valimizle Belediye Başkanımızın iki atışlarından bireri gol oldu ve durum berabere bitti. Bizde durumu kurtardık tabi bu bir gösteri vuruşları idi.
Daha sonra burada antrenman yapan genç sporcularımız vardı. Sporcularla hatıra resmi çektirildi. Belediye spor kulübüne üye olan birçok genç var. Ama ben bu kadar sayının olduğunu inanın bilmiyordum. Altyapıya üç yüzden fazla gencimiz kaydolmuş ve lisans almışlar.
Tenis sahası gezilirken Sayın Valimiz ile Belediye Başkanı gösteri oyunu oynadılar. 15 dakika civarında oynana gösteri maçında Belediye Başkanımızın üstün gelmesi üzerine Sayı valimize dedim ki, “ Sayın Valim Başkan herhalde burada daha önce antrenman yapmış “ diye söyleyince. Vali Bey de; “ Erdoğan Bey Başkan sosyete bu işi biliyor” dedi.
Arkadan kırmızı Et Birliği Başkanı Hamit Özkök, “ Aksaray Erzurum’a bir sıfır galip” dedi. Ama burada Sayın Valimizin bir Cevabı oldu, “ Erzurum doğumluyum ana ben Aksaraylıyım, Aksaray mağlup” dedi. Bu laf çok hoşuma gitti, evet çünkü Sayın Valimiz şuanda devletimizin Aksaray temsilcisi. Kendisini Aksaraylı görmesi kadar güzel bir şey olamaz, cevapta çok güzeldi.
Evet renkli bir spor kompleksi açılışı oldu ve hem de eğlenmiş olduk. Darısı diğer mahallelere, emeği geçenleri tebrik ediyorum.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00