• BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Size yapılan şikâyeti tasvip etmiyorum(3)

Erdoğan KAYA

  S-11 Sayın Başkanım hükümet meydanın isminde 15 Temmuz sonrası bir değişiklik yaptınız. Hükümet meydanın şimdiki ismi ne oldu?

      C-11 Biliyorsunuz 15 Temmuzda büyük bir darbe girişimi atlattık. Halkımızda hükümet meydanını bir ay boyunca darbeye karşı miting yaparak kullandılar. Bizde bu meydan ile ilgili bir çalışma yaptık. Anketler ve görüşmelerimiz sonucu geçtiğimiz Perşembe günkü meclisimizde gündeme getirerek bu alanın ismini değiştirdik. İsim olarak “ Milli İrade meydanı” olarak ismini değiştirdik. Çünkü 15 Temmuzu unutmamak ve hafızalardan kaybolmaması için bu meydanın adını değiştirdik.

      S-12 Sayın Başkanım tarihi Selçuklu hamamı ile çalışmalar durmuştu şimdi yeni bir çalışma devam ediyor. Neden durmuştu bu hamam şuanda ne durumda? Ayrıca Piri Mehmet Paşanın ismini yeni yapılan çarşıya verdiniz. Piri Mehmet Paşa ile ilgili bir çalışmanız olacak mı?

      C-12 Hemen şunu söyleyim Piri Mehmet Paşa, Cemaleddin Aksaray-ı, Cemaleddin Halveti ve Zembilli Ali efendi gibi zatlarla ilgili önce bir kitap çalışması ve belgesel yaparak bunları tanıtmak istiyoruz. Daha sonra Somuncu Baba gibi bir film ve tanıtım belgeseli yapabiliriz. Hatta yeni yapacağımız binalara da bunların isimlerini vererek yaşatabiliriz.

      Kılıçaslan hamamı ile ilgili yeni bölümler ortaya çıkınca koruma kurulu tarafından proje üzerinde yeni revizyonlar yapılması gerekiyordu. Biz bunları tamamlayarak yeniden başlattık, inşallah gelecek yılın sonlarına doğru burası tamamlanacak ve güzel bir kültür merkezini burada halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz.

      S-13 Sayın Başkanım Lisenin yan tarafındaki Halk otobüslerini kaldırdınız. Aynı çalışmayı şuanda inşaatı devam eden Piri Mehmet Paşa çarşısı yani eski terminal bölgesinde yapacakmısınız? Burada yoğun bir trafik sıkışıklığı ve kalabalığı devam ediyor.

      C-13 Lise önünde duran otobüslerimizi burada yoğunluk yaşandığı için hem trafiği rahatlatmak hem de yoğunluğu kaldırmak için buradaki otobüsleri Ulu Irmağın kenarında bulunan kafeteryanın bulunduğu yerde yolu açarak buraya taşıdık. Kılıçaslan hamamı karşısından giriş yaparak burada hem bekleme hem de depolama yaparak yolcuları buradan alacaklar. Dağıtım yapacakları yere buradan taşıyacaklar. Kafeterya burada kalacak ilerde burada çay ve kahve içilecek bir yer olarak muhafaza etmek istiyorum.

       Liseden servis yapan araçlarda artık yol boyunda değil buradan yapacaklar. Burada trafik yoğunluğunu hafifletmek amacındayız. Diğer söylediğiniz bölgede bir çalışma yapıyoruz. Köy araçlarını yeni yaptığımız Salı Pazarında Pazar yapıldığı günün dışında burada istihdam edip trafik yoğunluğunu kaldırmak istiyoruz. Yani köylerden gelen araçlar Salı günleri dışında Salı pazarında depolanıp kalkış yapacaklar.

       S-14 Sayın Başkanım belkide bir yönden çok şanssızsınız. Döneminizde 4 seçim ve birde darbe girişimi ve kalkışması yaşandı. Biz sadece proje ve yapımı devam eden hizmetlerine değindik. Yaptıklarınızı sormadık, ama sizce seçim ve darbe girişimi bir Belediye Başkanın elini kolu bağlayan bir durumdur. Hizmetlerinize yeterli zaman ayırmada engel teşkil etti mi?

       C-14 Elbette ülkemiz için seçimler gerekli, ancak bu kadar seçimi yapılması bizim için bir dezavantaj. Biliyorsunuz biz 5 yıl için seçiliyoruz, önümüzde bu kadar seçim takvimi olmasaydı çalışmalarımızı yıllara göre bölecektik. Hem çalışmamızı ve hem de paramızı yıllara göre bölerek bir çalışma takvimi içinde devam ettirecektik. Seçimlerin aralarının yakın olması nedeniyle asfalta daha çok ağırlık verdik. Her yıl 150 ile 200 km. asfalt attık. Attığımız

asfaltlar kaliteli asfaltlar. Biz bu asfaltı beş yıla yayıp atabilirdik, bu çok ciddi bir rakam. Seçimler olması gerekenler, sizde ister istemez performansınızı bu yöne vermek durumunda kalıyorsunuz. Tabi buda bizim şansımız demekten başka çaremiz yok. Belki önümüzdeki yıl referandum olma durumu var, biz her şeye hazırız.

      Benim asıl hedefim verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getirmek. Bu seçimler ve darbe girişimi bazı öncelikli programlarımızı geriye itmiş olabilir. Ama Allah sağlık sıhhat verir olası bir durum olmazsa verdiğimiz sözlerin çoğunluğunu yerine getirdik. Kalanları kalan sürede yerine getirmek. İnşallah bunları kalan sürede yerine getirmeye çalışacağız.

      S-15 Sayın Başkanım programımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. Ancak söyleşiyi kapatmadan önce şahsımla ilgili bir soruyu size sorarak kısa bir cevap almak istiyorum. Malumunuz bir gazeteci ve televizyoncu olarak Ak Parti kurulalı Ak Partinin ülkemizde yaptığı başarılı çalışmaları, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Aksaray da bugüne kadar seçilmişlerin tamamının arkasında durup destekledim. Destek vermeye de devam ederken geçtiğimiz aylarda mevcut il Başkanını eleştiren birkaç yazı yazdım. İl Başkanı şahsım hakkında suç duyurusunda bulundu. Kendi partimi yıllarca desteklerken bir iki yazımdan dolayı şikâyet edilmemi nasıl değerlendiriyorsunuz?

      C-15 Ben sizi siyasete girmeden önce tanıyorum, duruşunuzu partimize verdiğiniz katkıyı çok iyi biliyorum. Sizin katkı ve şahsınızla ilgili gerek Ali Rıza Beyden gerekse İlknur Hanımdan övgülerle bahsettiklerini defalarca duymuşumdur. Kendilerine çok büyük katkılar sağladığını bir beklentisiz desteklediğini çok duydum. Çok okunan ve usta bir kalem olduğunuzu defalarca milletvekillerimizden duymuşumdur. Bunca övgü ve destekleriniz içinde birkaç tane eleştiriniz varsa bunu dikkate almak gerekir. Geçen beni de eleştirdiniz ve bir çalışmanın yanlışını yazdınız. Eleştiriler bizlere doğruyu bulmamızı sağlamalı.

      Eleştirilmezsek her şeyi doğru yaptığımızı zannederiz. Belkide hatalarımız ve eksikliklerimiz vardır eleştiri ile görme imkânı buluruz. Eğer eleştirdiğiniz konu yanlış ise bunlar oturulup konuşulur. Eleştiriye açık olmalıyız ve bu bir erdemliliktir. Hele sizin gibi bir partili gazeteci çok nadir bulunur. Sizleri kaybedip karşımıza almak doğru değildir. Bizleri herkes sevecek ve övecek diye bir durum yok. Peygamberimizi de sevmeyenler vardı. Yazılarınızda bir gazeteci olarak gerçekleri yazarken duyumları da paylaşabilirsiniz. Bunları hoşgörü ile karşılamamız lazım.

      Siz bazıları gibi oturup dedikodu yazmadığınızı biliyorum. Bundan dolayı kamuoyunda bir yeriniz var. Aldığınız doğru bilgi ve belgelerle yazı yazan bir gazetecisiniz. Arkadaşımız ile ilgili yazdığınız hususlar zaten kamuoyu tarafından konuşulup paylaşılan bir konudur. Bundan dolayı sizin şikâyet edilmenizi doğru bir davranış olarak görmüyorum. Sizin Ak Partili olduğunuzu bunu açık açık yazıyorsunuz yediden yetmişe herkes biliyor. Sizi genel merkezimiz yakinen biliyor, sizin rahatlıkla telefon açıp konuştuğunuz birçok makam var bunu ben yakinen biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve hükümetimize verdiğiniz desteği bilmeyen yoktur. Partimizi ve Belediyemizin çalışmalarını sizin kaleminizle halkımızla paylaşıyoruz. Bundan dolayı siz bizim için değerli ve önemlisiniz bunu açıkça belirtmek isterim. Bu yapılan şikâyeti doğru ve etik bulmuyorum. Ama kişilerin takdiri buna da bir şey diyemeyiz bu kişilerin bakış açısıdır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00