• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Siyasiler referandum sahnesinde

Erdoğan KAYA

       Başkanlık için Anayasa değişikliği oylaması çalışmaları başlamış durumda. Geçen hafta sonu Ankara’da Ak Parti büyük bir toplantı ile Referandum çalışmasına start vermişti. Hafta başı ilimizde bir hareketlilik başlamış durumda. Aksaray için hepimizin bildiği üzere muhalefet zaten yok sayılır. MHP zaten Referanduma evet için yollarda. Geriye kaldı bir CHP, zaten Halk Partisinin Aksaray’da varlığı ile yokluğu belli değil.

      Ak Parti Milletvekillerinin zaten Ankara’da yoğun çalışmaları bulunmaktadır. Referandum çalışmasına belki de son günlerde iştirak edebilirler. Burada en büyük iş Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgıya düşmektedir. 

       Teşkilatın sahneye inmesi zaten yalnız olması burada mümkün değildir. Birkaç gündür yapılan esnaf gezilerinde Başkan Yazgının olması yetiyor. Güler yüzü ve tatlı dili ile esnafın takdir ve sevgisini kazanması gezi esnasında bunu görmekteyiz.

      Son dönemde yaptığı atak çalışma ve projeleri vatandaş tarafından beğenilip takdir görmesi vatandaşın gösterdiği ilgiden belli oluyor. Seçime kadar bu mahalleler ve köylere kadar gidecek. Köylerin zaten Sayın Cumhurbaşkanın verdiği hizmetler belli.

     İşin başka bir tarafından bakacak olursak vatandaş zaten gezilere falan bakmıyor. Ben gittiğim yerlerde kadınlı erkekli vatandaşlarla görüşüyorum. Kendilerine sorduğumda inanın anayasanın içeriği falan kimseyi ilgilendirmiyor. Vatandaşın aklında Sayın Tayyip Erdoğan var.

      İnsanlar Cumhurbaşkanına destek veriyor ve “oyumu ona vereceğim” diyor. Kimse anayasanın içeriğine falan bakmıyor, seçmenin aklında sadece Erdoğan var. Onun içinde ben “ Erdoğan’a vereceğim” diyor başka bir şey demiyor.

       Dün bir tanınmış sima ile sohbet ediyorum. Kendisi de hayırcı ve Erdoğan karşıtı bir arkadaşımız. Bakın bana aynen şunu söyledi:

      “ Erdoğan Bey Tayyip Erdoğan sağ oldukça onun önünü kimse kesemez. Bak göreceksin bırakın Aksaray’ı Türkiye’de evet oyu patlaması yaşanacak. Tayyip Erdoğan ölmediği sürece bir 10 yıl bu ülkenin başında olacak” dedi.

       Bunu bilmelerine rağmen bazı elit kesim hala hayır diyor. Bunu sağcısı da, solcusu da ve Tayyip karşıtı olanda biliyor. Siz bakmayın medyada yapılan yaygaralara. Oyu medya vermiyor, vatandaş veriyor.

       Ağzı laf yapan bazı hayırcı kesimi saysanız Allah aşkına kaç kişi çıkar? İdeolojik düşünce sahibi ve katı partililerin sayısı belli. Bakıyorum evet oyu %25’lere geriledi paylaşımı yapanların tamamı belli siyasi görüş ve ,idoloji sahibi kişiler.

     Aslında bu rakamı tersine çevirmeliler asıl hayırcıların oyu % 30’lara geriledi. Vatandaşın varı yoğu Tayyip Erdoğan. Hele şu son günlerdeki rahmetli Erbakan’ın vefat yılını kutlamaya gelen Kemal Kılıçtaroğlu ile Saadet partisi liderinin kucaklaşması o kesimden de büyük tepki almasına neden oldu. 

      Dün Erbakan’la kanlı bıçaklı olan zihniyetle beraber olmalarına sadece yazıklar olsun diyorum. Rahmetlinin bulgur bulgur terlemesini ne zaman unuttular? Başörtülü vekili meclisten çıkartan zihniyetle ne zaman kucaklaşır oldular pes doğrusu.

      Aksaray’da referandum sıkıntısı zaten yok. Hele Cumhurbaşkanının çalışmalarından memnun olduğu Yazgı işin başında ise zaten problem yok. Yarın vekillerde geldiğinde birlikte sahaya indiklerinde evet oyunun Aksaray’da %80’lere çıkması kaçınılmaz. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00