• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Siyasetin yarısı şov

Erdoğan KAYA

 

      Yazıma Çarşamba günü ilimiz Bozcamahmut köyünde yaşanan cinayetle başlamak istiyorum. Emekli polis memurunun Bozcamahmut aile hekimi Hüseyin Ağırı sağlık ocağı girişinde vurarak yaralamış. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Daha sonra emekli Polis memuru Necmi s. İse kaçarken yakalanınca kendini vurarak intihar etmiştir. Tabi sevgili evladımız Dr. Hüseyin Ağır sevenlerinin yüreklerini yakmıştır. Ben cinayetin sahibi Necmi polisi ilimizde görev yaptığı süre içinde tanıyorum. Olayın nedeni zaman içinde daha netleşecek. Olayla ilgili yorum yapmıyorum, ama öğrendiğime göre Dr. Hüseyin hastaları tarafından sevilen birisi olduğunu öğrendim ve üzüldüm. Allah rahmet etsin kardeşimize.

       Yazımın başlığına gelince siyaset bir şov sanatıdır. Şovunu iyi yapıp vatandaşa anlatamazsan ister vatandaşın altına altın döşe bizler göremeyiz. Ben işime bakarım vatandaş görürse görür görmezse beni ilgilendirmez derse siyasetçi, kendi çalar kendisi oynar.

       Bunu nerede gördüğüme gelince, siyasette kurt politikacılar şov sanatını iyi kullanırlar. Acemilerde hamal gibi çalışır ama kimse bunu bilmez. Geçtiğimiz günlerde Yeni Aksaray gazetesini ziyaret eden Milletvekillerimiz sayın Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti Ali Südemen’le yaptığı sohbeti ertesi günkü gazetede okudum ve bu söylediğimi teyit ediyordu.

       Seçildikleri günden bugüne ilimize yapılan tüm hizmetlerde emekleri olduğunu anlattılar. Hatta yapılan tüm hizmetlerde emekleri olduğunu söylediler. Kimse kusura bakmasın ben bunları ilk defa duydum. Cengiz Bey biz bunları şov için değil Allah rızası için yapıyoruz dese de, bunu en iyi şekilde kullanıp kendi lehine çeviren siyasilerden bir şeyler kapsınlar.

       Emek vereceksin ama bu emeği vatandaşlarla paylaşacaksın. Çünkü sizler siyaset yapıyorsunuz. Son günlerde iki milletvekilimizi sürekli halkın içinde görmek mutluluk verici. Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgının bütün projelerine destek olduğunuzu ve takip ettiğinizi biliyoruz. Yine tren yolu ve hastane gibi hizmetlerde emekleriniz olabilir ama bunu zaman zaman halka anlatın.

      İki milletvekilinin kıskançlık duymadan bugüne kadar Ak Partiden Milletvekili seçilmiş eski milletvekillerini referandum için ilimize davet etmeleri gerçekten çok büyük bir jesttir. Sayın Cengiz Aydoğdu beyin son günlerde sık sık ulusal basına çıkıp Anayasa değişikliğini anlatması siyaset adına ve İlimiz adına alkışlanacak bir durum.

       Sayın İlknur İnceöz hanımefendi ile beraber ikinci bir vekilimizin sürekli ulusal basına çıkmaları beni mutlu etmiştir. Ulusal basında konuşmak ve alt yazı ile Aksaray Milletvekili yazdırmak ilimiz tanıtımı açısından da fevkalade güzel bir gelişme.

      İlimiz merkezinde Çarşamba günü tek başına eski sanayi caddesi ve diğer caddeleri gezerek tüm esnaflarımızla buluşan Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgıyı esnaflar bağrına bastılar. Ben şöyle uzaktan oğlumun işyerinden izledim ufak tefek şikayetler olacak mı diye. Ama yaptığı son projelerinden dolayı şikayeti bırakın herkes teşekkür etti.

      Milletvekili Sayın Serdengeçti ise dur durak bilmiyor yalnızda olsa ilçe, kasaba ve köy gezilerine devam ederek vatandaşı kucaklıyor. O sempatik duruşu ve güler yüzü ile her geçen gün halkın teveccühünü kazanıyor. Belediye Başkanı Yazgı ile beraber Aydoğdu ve Serdengeçti birlikte güç gösterisi ile Aksaray’a yeniden ayrı bir hava kattılar.

      Birlik ve beraberlikten her zaman güç doğmuştur. İnşallah bu beraberlik ve çalışmaların meyvesini 16 Nisanda alırlar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0534 325 83 00