• BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Şırnak'ta çatışma 10 şehit!

Şırnak'ta çatışma 10 şehit!
Şırnak'ta çatışma 10 şehit!

Beytüşşebap ilçe merkezinde saat 22.00 sıralarında polis ve askeri noktaları hedef alan teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle ilçede çatışma yaşandı.

ŞIRNAK VALİSİ: 10 ŞEHİT, 7 YARALI   

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 2 Eylül saat 22.00 sıralarında Beytüşşebap ilçesi çevresindeki güvenlik noktalarına teröristlerce saldırı düzenlendiğini belirtti. Alınan bilgilere göre, uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla dört ayrı noktadan kaymakamlık, Tümen Komutanlığı, askeri lojmanlar ve polis noktalarına ateş açıldı.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ifade eden Özkan, ''Saldırıda 10 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehitlere Allah'tan rahmet, silah arkadaşlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum'' dedi.

Çatışma esnasında ilçede elektriklerin kesildiği belirtilirken, Vali Özkan, kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonun aralıksız sürdüğünü de bildirdi.

ŞEHİDİN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Beştüşşebap’ta şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Kurt’un Gaziantepteki baba ocağına ateş düştü.

Sabah saatlerinde şehidin acı haberini getiren iki subay Aktoprakta akrabalarında bulunan şehidin annesinin yanına gitti. Burada acı haberi alan aile subaylarla birlikte şehidin özgürlük mahallesindeki baba ocağına geldi. Acı haberi alan anne Rabia Kurt ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi sokakta yaptı. Fenalık geçiren anne ve çocukları güçlükle eve alındı. Bu sırada şehidin il dışında olan babası Ali Kurt’a acı haberin verildiği ve Gaziantep’ dönmek için yola çıktığı öğrenildi. 

İPSALA'DA ŞEHİT ACISI

Şırnak'ta şehit olan 10 güvenlik görevlisinden Piyade Er Emrah Karataban’ın Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezinde saat 22.00 sıralarında polis ve askeri noktaları hedef alan teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle ilçede çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada şehit olan 10 askerden Piyade Er Emrah Karataban’ın Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi.

Karataban’ın ailesine şehit olduğu haberi, askeri görevliler verdi. 

İZNİK AĞLIYOR

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki hain saldırıda şehit olan askerlerden birisinin Bursalı olduğu öğrenildi. Şehit acısı İznik ilçesine bağlı Müşküle köyüne düştü. Saldırıda şehit olan Bursalı er Süleyman Güleç'in şehadet haberi, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sağlık görevlileri nezaretinde Güleç ailesine verildi. Cenazenin yarın törenle Bursa'da toprağa verileceği öğrenildi. 

TERHİSİNE 3 AY KALMIŞTI

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala’nın Konya’nın Karapınar ilçesindeki evine acı haber verildi.

Dün gece Beytüşşebap’ta çıkan çatışmada şehit olan Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala’nın (21) babası Seyyar Ala ve annesi Kafiye Ala’ya acı haber yetkililer tarafından verildi. Yetkililer şehit haberini vermeye sağlık ekipleri ile birlikte geldi. Yetkililerin haber vermesinin ardından şehidin evine ve sokağa büyük bir Türk bayrağı asıldı. Şehidin küçük kardeşi 17 yaşındaki Şammas Salih Ala, ağabeyinin şehit haberini almasının ardından gözyaşlarını tutamayarak, “Haberim yoktu, sonradan ağabeyimin şehit olduğunu öğrendim” dedi. Şehidin evine taziye ziyaretleri başladı.

Şehit Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala’nın Ramazan Bayramı’nda 4 gün izine geldiği ve terhisine 3 ay kaldığı öğrenildi.

BATIYA TAYİNİNİ BEKLİYORDU

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt'un(24) Gaziantep’teki baba ocağına ateş düştü. 

Bozkurt’un şehadet haberi, ailesine sabah erken saatlerinde askeri yetkililer tarafından verildi. Anne Rabia Bozkurt, oğlunun şehit düştüğü haberini alınca gözyaşlarına boğulurken, il dışında olan baba Ali Bozkurt’un Gaziantep’e dönmek için yola çıktığı öğrenildi. Şehidin Özgürlük Mahallesi’nde bulunan evinin önünde Şehitkâmil Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulurken, bir ambulans da hazır bekletildi. Şehidin komşuları da cadde ve evlerine Türk bayrakları astı.

Öte yandan, 2 yıldır Beytüşşebap’ta görev yapan Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt’un yakın bir zamanda görev süresinin dolup, bir batı iline tayininin çıkmasını beklediği öğrenildi. Şehidin, çatışmadan önce ailesiyle görüşüp hasret giderdiği belirtildi.

ŞEHİT ATEŞİ KÖYCEĞİZ’E DÜŞTÜ

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezine PKK'lı teröristlerce dün gece düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 10 askerden birinin Muğlalı Asteğmen Burak Erdi Uysal olduğu belirtildi. Uysal'ın şehit olduğu haberi, Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı köyünde yaşayan Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın ailesine bildirildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma yaşandı. Beytüşşebap ilçe merkezinde dün gece saat 22.00 sıralarında polis ve askeri noktaları hedef alan teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle ilçede çatışma yaşandı. Çatışmada Muğlalı Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın aralarında bulunduğu 10 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehitlerin, bugün Şırnak Tümen Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderileceği öğrenildi. 

20 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ 

 Uluslararası haber ajansı AFP, Beytüşşebap'ta 10 güvenlik görevlisinin şehit olduğu çatışmalarda 20 teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

AFP'ye konuşan yerel kaynaklar, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen saldırıların ardından yaşanan çatışmalarda 20 PKK'lının öldürüldüğünü söyledi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Aksaray POMEM'de mezuniyet töreni13 Aralık 2017 Çarşamba 15:33
  • Şehidimiz Muhammet Uz son yolculuğuna uğurlandı13 Ekim 2017 Cuma 20:05
  • İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Yapıldı10 Ağustos 2017 Perşembe 22:06
  • Tuik Açıkladı, Konya ve Karaman'da Çocuklar Neden Güvenlik Birimine getiriliyor01 Ağustos 2017 Salı 14:39
  • Eskil'de Kaza 1 Ölü!13 Haziran 2017 Salı 17:11
  • Eskil Belediye Meclisinden Anlamlı Karar01 Haziran 2017 Perşembe 19:31
  • Deprem Gerçeği19 Mayıs 2017 Cuma 17:22
  • Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası10 Mayıs 2017 Çarşamba 21:19
  • Eskil'e 2. acı haber!18 Nisan 2017 Salı 19:53
  • Eskil’e Şehit Ateşi Düştü!18 Nisan 2017 Salı 17:42
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Haber Bölge | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0534 325 83 00